Logo
Print this page

Ακόμη και τέσσερις πόντοι μπορεί να αρκούν στον Ολυμπιακό Β.

 

Τέσσερις πόντους από την οριστική παραμονή του στη Γ' Εθνική είναι πολύ πιθανόν να απέχει ο Ολυμπιακός Βόλου, μετά τη νίκη του την περασμένη Κυριακή επί του Αμβρυσσέα Διστόμου στο ΕΑΚ, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να μη χρειάζεται το δύο στα δύο με Οπούντιο και Γ.Σ. Αλμυρού εντός έδρας, αλλά ότι θα έχει το δικαίωμα και μίας ισοπαλίας, αν και βεβαίως ο στόχος είναι το 2Χ2 ως το τέλος. 

Οι ερυθρόλευκοι με το τρίποντο την περασμένη Κυριακή πήγαν στους 33 βαθμούς, ενώ η ομάδα του Μίκι Τσίρκοβιτς έμεινε στους 31, όσους έχει και ο Αθλητικός Όμιλος Σελλάνων, τη στιγμή που ο Ρήγας ακολουθεί με 28. Βεβαίως υπάρχει και η Θήβα με 33 βαθμούς με δύο ματς εκτός με Διγενή και Ρήγα κι ένα εντός με Αστέρα Ιτέας, ενώ τα Σέλλανα παίζουν με Ρήγα και Οπούντιο εκτός και με τον Αχιλλέα εντός.

Δύο απ’ αυτές τις πέντε ομάδες (Θήβα, Ολυμπιακός Β., Σέλλανα, Αμβρυσσέας και Ρήγας) θα αποχαιρετήσουν την κατηγορία και τρεις θα σωθούν.

Η ομάδα του Διστόμου την ερχόμενη αγωνιστική έχει ρεπό κι απομένουν ακόμα δύο παιχνίδια γι' αυτήν μέχρι να τελειώσει το πρωτάθλημα στον Αλμυρό και με το Βελούχι εντός. Στην καλύτερη των περιπτώσεων, θα φτάσει τους 37 βαθμούς, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Ρήγα Φεραίο, που βρίσκεται στους 28 βαθμούς κι αν κάνει τρία στα τρία με Σέλλανα και Θήβα εντός και Αχιλλέα εκτός, το «ταβάνι» του επίσης είναι οι 37 πόντοι.

Σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός ισοβαθμήσει με μία από τις δύο ή ακόμα και με τις δύο αυτές ομάδες, στο τέλος του πρωταθλήματος, έχει το "πάνω χέρι", καθώς κέρδισε τον Αμβρυσσέα με 3-0, ενώ ηττήθηκε στο Δίστομο με 2-1, τη στιγμή με την ομάδα του Βελεστίνου έχει στο ενεργητικό του δύο νίκες στο πρωτάθλημα. Αυτό σημαίνει πως αν ο Ολυμπιακός φτάσει τους 37 βαθμούς βάζει σίγουρα από κάτω δύο βασικούς του αντιπάλους, ακόμη κι αν αυτοί κάνουν το απόλυτο.

Χάνει στην όχι και τόσο πιθανή

ισοβαθμία με Θήβα και Αμβρυσσέα

Βέβαια, υπάρχει και το όχι και τόσο πολύ πιθανό σενάριο να ισοβαθμήσει ο Ολυμπιακός Β. με Θήβα και Αμβρυσσέα στους 37 και τότε μόνο (κι αν τα Σέλλανα έχουν τουλάχιστον 38 βαθμούς και ο Ρήγας έχει τουλάχιστον μία απώλεια), είναι που κινδυνεύει, αφού στην τριπλή συγκεκριμένη ισοβαθμία είναι από κάτω, καθώς η Θήβα θα έχει επτά βαθμούς, ο Αμβρυσσέας έξι και οι Βολιώτες τέσσερις βάσει των μεταξύ τους παιχνιδιών. Φυσικά, τα σενάρια που μπορεί να προκύψουν αφορούν μέχρι και τετραπλές ισοβαθμίες, αλλά σίγουρα είναι ακραία. Όπως και να ‘χει τον Ολυμπιακό Β. τον ενδιαφέρει να κάνει το αυτονόητο με τον Οπούντιο αρχικά.

Στα αγωνιστικά, αξίζει να σημειωθεί πως σήμερα Τρίτη (13/3) οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού έχουν ρεπό, με την ομάδα να προπονείται τη Δευτέρα για πρώτη φορά αυτήν την εβδομάδα. Οι παίκτες των ερυθρολεύκων χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ, με αυτούς που αγωνίστηκαν στο ματς με τον Αμβρυσσέα να ακολουθούν ένα αρκετά χαλαρό πρόγραμμα, ενώ αυτοί που δεν έπαιξαν, προπονήθηκαν σε "φουλ" ρυθμούς.

Η καλή ψυχολογία στο στρατόπεδο των ερυθρολεύκων έχει επανέλθει, με όλους τους ιθύνοντες του Ολυμπιακού να είναι ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα, αλλά και την εμφάνιση των ποδοσφαιριστών με τον Αμβρυσσέα. Βέβαια, δεν υπάρχει εφησυχασμός, με τον κ. Μπακάλη να ζητά ανάλογη συνέχεια από τους ποδοσφαιριστές του και στα πολύ κρίσιμα ματς που έρχονται.

Ο προπονητής των ερυθρολεύκων, βέβαια, μπορεί να νιώθει πιο άνετος με το γεγονός πως και τα δύο τελευταία παιχνίδια για την ομάδα του φέτος θα διεξαχθούν στο ΕΑΚ. Σε αυτό το γήπεδο, εξάλλου, ο Ολυμπιακός σε τρεις αναμετρήσεις έχει ισάριθμες νίκες κι οκτώ γκολ ενεργητικό, επίδοση εξαιρετική για τα φετινά δεδομένα της ομάδας, αν αναλογιστούμε το γεγονός πως οι ερυθρόλευκοι στα υπόλοιπα 19 παιχνίδια έχουν συνολικά έξι νίκες και 12 τέρματα υπέρ τους. Αυτό δείχνει ότι στη φυσική του έδρα ο Ολυμπιακός Β. παίζει με άλλον αέρα και είναι πολύ περισσότερο αποτελεσματικός.

 

Copyright Magnesiasports.gr - All Rights Reserved | Created by Tourix
Επικοινωνία: [email protected]