noodles volos banner

"Καθάρισε" ο Χρήστου για τον Ολυμπιακό Β., 1-0 τον Αχιλλέα

Αγχωτική νίκη με 1-0 σημείωσε ο Ολυμπιακός Βόλου επί του Αχιλλέα Φαρσάλων, με τον Λεωνίδα Χρήστου στην πρώτη του εμφάνιση ως βασικός να σκοράρει με κεφαλιά στο 33’ και να δίνει το τρίποντο στην ομάδα του. Οι ερυθρόλευκοι δεν απειλήθηκαν καθόλου από τη μία, αλλά δεν μπορούσαν να καθαρίσουν το παιχνίδι με ένα δεύτερο γκολ, παρά τις αρκετές φάσεις που δημιούργησαν κι έτσι υπήρξε αγωνία μέχρι το τέλος. Καλύτερος του ματς ο Στάθης Ρόκας, ο οποίος πάτησε κάθε σπιθαμή του γηπέδου και ήταν άριστος και αμυντικά και οργανωτικά, ενώ ακόμη και στο 92’ έκανε σπριντ, για να κάνει την προβολή στον Βούλγαρη, που ετοιμαζόταν να σουτάρει από μακριά.

Η διάταξη των ομάδων

Ο Ολυμπιακός Βόλου ξεκίνησε με τον Καραγκιολίδη κάτω από τα δοκάρια και τους Σάββα, Γελαδάρη (πλάγιοι μπακ), Τόσκα και Νόνη (στόπερ) στην άμυνα. Ρόλο αμυντικού μέσου είχαν ο Λούγκος και ο Ρόκας με δεκάρι τον Ευθυμιάδη, ενώ πλάγιοι μεσοεπιθετικοί ήταν οι Διβανές στα δεξιά και Καμπλιώνης στα αριστερά. Τέλος, φορ ήταν ο Χρήστου.

Από την άλλη ο Αχιλλέας Φαρσάλων είχε τον Χάμο στο τέρμα και στην άμυνα από τα δεξιά στ’ αριστερά τους Μάρκο, Κούλπα, Οικονόμου, Κουρούμαλο. Στο κέντρο δίδυμο αμυντικών μέσων ήταν οι Τλούπας και Νεμπεγλέρας, μπροστά τους έπαιζε ο Καραγκούνης, στα δεξιά αυτού ο Καραμπούζης και στα αριστερά του ο Βούλγαρης, ενώ φορ ήταν ο Αλμυριώτης Αραπίτσας.

Οι φάσεις του πρώτου μέρους

Ο Ολυμπιακός Β. ξεκίνησε πολύ δυνατά και έκλεισε στα καρέ του τους αντιπάλους του. Στο 5’ ο Χρήστου έκανε την ατομική προσπάθεια και από τα αριστερά της μικρής περιοχής «έσπασε» την μπάλα για τον Καμπλιώνη που σούταρε από κοντινή απόσταση πάνω σε σώμα πεσμένου στο έδαφος αμυντικού.

Ένα λεπτό αργότερα μία φωτοβολίδα πάλι από τον Καμπλιώνη από τα όρια της περιοχής τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο, αλλά δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν φάσεις και κάποια στιγμή ο Αχιλλέας ξεθάρρεψε και πήγε να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο, χωρίς να φανεί όμως απειλητικός. Είχε πάντως ένα ψηλοκρεμαστό πλασέ στο 29’ με τον Αραπίτσα από θέση μέσα αριστερά, το οποίο μπλόκαρε εύκολα και με πίσω βήματα ο Καραγκιολίδης.

Στο 30’ ο Καμπλιώνης μπήκε ταχύτατα στην περιοχή από τα αριστερά και δέχτηκε ένα σπρώξιμο από τον Κούλπα, με αποτέλεσμα να βρεθεί στο έδαφος, αλλά παρά τις διαμαρτυρίες δόθηκε συνέχεια στο παιχνίδι από τον διαιτητή.

Στο 31’ η κεφαλιά του Χρήστου ήταν αδύναμη και την μπλόκαρε ο Χάμος στην αριστερή του γωνία, αλλά στο 33’ η νέα κεφαλιά του πανύψηλου φορ των γηπεδούχων κατέληξε στα δίχτυα. Συγκεκριμένα ο Σάββας σέντραρε από τα δεξιά και στο πρώτο δοκάρι ο δίμετρος Χρήστου έκανε άλμα… στον Θεό, νίκησε στην εναέρια μονομαχία τον Χάμο με άνεση και με κεφαλιά γυριστή με πλάτη προς την εστία σκόραρε, σημειώνοντας το 1-0.

Στο 36’ μάλιστα ο Ολυμπιακός Β. έφτασε μία ανάσα από το 2-0, καθώς μετά από σέντρα του Ρόκα από την αριστερή πλευρά, ο Χρήστου στο πίσω δοκάρι πάσαρε με το κεφάλι για τον Ευθυμιάδη κι αυτός έπιασε με τη μία το συρτό δυνατό σουτ ανάμεσα από το πέναλτι και την περιοχή, αλλά ο Χάμος απέκρουσε σωτήρια.

Τελευταία καλή στιγμή αυτή με τον Βούλγαρη στο 41’, ο οποίος αφού ξεμαρκαρίστηκε ωραία, έκανε το σουτ, που δεν προβλημάτισε τον Καραγκιολίδη, ο οποίος μπλόκαρε.

Οι φάσεις του δεύτερου μέρους

Στο 58’ η γυριστή κεφαλιά του Νόνη αποκρούστηκε πρώτα από αμυντικό κι έπειτα από τον τερματοφύλακα του Αχιλλέα, ενώ στο 62’ είχαμε τη συνεργασία Χρήστου και Ευθυμιάδη, με το πλασέ του τελευταίου να είναι αδύναμο, με συνέπεια να μπλοκάρει ο Χάμος.

Στο 68’ ο Νόνης βρέθηκε σε εξαιρετική θέση σε εκτέλεση κόρνερ, αλλά η κεφαλιά του ήταν πάρα πολύ άστοχη, ενώ στο 74’ η όχι και πολύ δυνατή κεφαλιά του Σέττου πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρι και κατέληξε στον ουρανό των διχτών από την εξωτερική πλευρά. Στο 75’ ο ίδιος παίκτης έχασε μεγάλη ευκαιρία, αφού βρέθηκε σε θέση βολής με όλο το πεδίο ελεύθερο μπροστά του μετά από ομαδικό συνδυασμό, αλλά νικήθηκε στο σουτ που επιχείρησε από τον Χάμο, ο οποίος δύσκολα απομάκρυνε και την κεφαλιά του Τόσκ στο 79’ έπειτα από κόρνερ από τα δεξιά.

Στο 81’ υπήρξαν διαμαρτυρίες για ένα μαρκάρισμα του Κουρούμαλου εντός περιοχής στον Διβανέ μετά από γύρισμα του Μέμου, ο οποίος αντί να δώσει εγκαίρως πιο μπροστά στην αντεπίθεση, για να βγάλει μόνο του τον Διβανέ, προτίμησε να πάει σε ατομική ενέργεια και κλείστηκε. Τέλος, στο 87’ η προβολή του Διβανέ στα όρια της μικρής περιοχής στην εξέλιξη της φάσης μετά από νέο κόρνερ πήγε πάνω σε αντίπαλο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β: Καραγκιολίδης, Σάββας, Γελαδάρης, Τόσκας, Νόνης, Λούγκος (43’ λ τρ. Δ. Κόκας), Ρόκας, Ευθυμιάδης (77' Μέμος), Καμπλιώνης (90' λ.τρ. Αγγελής), Διβανές, Χρήστου (71' Σέττος)

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ: Χάμος, Μάρκου (59’ Κατσανάκης), Κούλπας, Οικονόμου, Κουρούμαλος, Νεμπεγλέρας, Τλούπας, Καραγκούνης, Καραμπούζης, Βούλγαρης, Αραπίτσας (82' Κομισόπουλος)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Last modified onSunday, 11 February 2018 17:48