noodles volos banner

Ρήγας... "ανατροπής" για την παραμονή, 2-1 τον Αλμυρό

Φάση από το ντέρμπι του Βελεστίνου με πρωταγωνιστή τον Φλίγκο Φάση από το ντέρμπι του Βελεστίνου με πρωταγωνιστή τον Φλίγκο

Σε ένα ματς απαγορευτικό για καρδιακούς, ο Ρήγας Φεραίος νίκησε με ανατροπή τον Γυμναστικό Σύλλογο Αλμυρού στο Βελεστίνο, με σκορ 2-1, μένοντας "ζωντανός" στη μάχη της παραμονής του στη Γ' Εθνική. Σκόρερ για τους νικητές οι Μπόρας (83') και Αλεξίου (πεν. 87'), ενώ είχαν προηγηθεί οι φιλοξενούμενοι με τον Σκοπελίτη (64'). Καθοριστική για την έκβαση του παιχνιδιού η αποβολή του Σαββίδη στο 73'.

Ρεπορτάζ: Νίκος Μπιντέλας

Κακό ποιοτικά το πρώτο μέρος, ο Ρήγας τις... "υποψίες" για κάποιο τέρμα

Το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο δεν απέκτησε ποτέ ρυθμό. Ο "βαρύς", λόγω της έντονης βροχόπτωσης, αγωνιστικός χώρος δεν επέτρεπε στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να δημιουργήσουν επιθετικά με αξιώσεις. Αντίθετα, οι δυνατές προσωπικές μονομαχίες στη μεσαία γραμμή κι οι εκατέρωθεν επιθετικές προσπάθειες που "κόβονταν" απότομα, εξαιτίας του ολισθηρού γηπέδου, κυριάρχησαν στα πρώτα 45 λεπτά.

Η ομάδα που κάπως προσπαθούσε, με την μπάλα στην κατοχή της, να ελέγξει τον ρυθμό και να δημιουργήσει ευκαιρίες για γκολ, ήταν ο Ρήγας, ο οποίος, μάλιστα, είχε και τις τρεις μοναδικές τελικές προσπάθειες στο πρώτο μέρος. Συγκεκριμένα, στο 16' μία κεφαλιά του Τζοβάρα, ύστερα από όμορφη σέντρα του Χατζηαθανασίου από τα δεξιά, μπλόκαρε εύκολα ο Σταυράκης, ένα λεπτό αργότερα ένα "χλιαρό" σουτ του Τσιώλη, μπλόκαρε ξανά με ευκολία ο έμπειρος πορτιέρο του Αλμυρού, ενώ στο 30' η όμορφη ομαδική προσπάθεια των ποδοσφαιριστών των γηπεδούχων είχε τελικό αποδέκτη της μπάλας τον Τσελεπή, ο οποίος από μακρινή απόσταση δοκίμασε ένα καλό σουτ, το οποίο, όμως, πέρασε άουτ, λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του ΓΣΑ. Από την άλλη, ο Αλμυρός περίμενε υπομονετικά πίσω από την μπάλα τον αντίπαλό του, με έκδηλη την πρόθεσή του να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις, δίχως, όμως, να τα καταφέρει.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε, λοιπόν, χαρίζοντας ένα ιδιαίτερα "φτωχό" θέαμα στους φίλους του ποδοσφαίρου που επέλεξαν να παρακολουθήσουν από κοντά την αναμέτρηση, στο Δημοτικό Γήπεδο Βελεστίνου.

"Χιτσκοκικό" το σενάριο στο τέλος του αγώνα, με νικητή τον Ρήγα

Στα πρώτα δέκα λεπτά της επανάληψης, είδαμε, ουσιαστικά, συνέχεια ανάλογη του πρώτου μέρους. Σε ένα κακό γήπεδο, οι δύο ομάδες περιορίζονταν σε ένα παιχνίδι δύναμης, το οποίο δεν διεκδικούσε "δάφνες ποιότητας".

Η πρώτη τελική προσπάθεια στο δεύτερο ημίχρονο ανήκει ξανά στον Ρήγα Φεραίο. Συγκεκριμένα, ήταν το 58ο λεπτό όταν οι γηπεδούχοι βγήκαν όμορφα στην αντεπίθεση, αποδέκτης της μπάλας, κοντά στη μεγάλη περιοχή του Αλμυρού, έγινε ο Τσελεπής, ο οποίος προσπάθησε με ένα ψηλοκρεμαστό πλασέ να "νικήσει" το Σταυράκη, με τον τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων, όμως, να είναι σε καλή θέση και να μπλοκάρει την μπάλα. Δύο λεπτά αργότερα, ο Αλμυρός πραγματοποίησε την πρώτη του επικίνδυνη επίσκεψη στην περιοχή του Ρήγα στο παιχνίδι. Ο Κιπτίου από τα αριστερά έβγαλε μία όμορφη σέντρα, με στόχο το κεφάλι του νεοεισελθόντα Τσιουρή, ο οποίος πήρε την κεφαλιά, με την μπάλα, όμως, να καταλήγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Παπαγιάννη.

Η φιλοξενούμενη ομάδα, όπως έδειξε κι η ροή της αναμέτρησης, ήταν να μην... "κάνει την αρχή" και, στη δεύτερή του καλή στιγμή για γκολ, κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Στο 64', ο Αλμυρός κέρδισε κόρνερ από τα αριστερά. Ο Κυπτίου ανέλαβε την εκτέλεσή του, γεμίζοντας προς τη μεγάλη περιοχή του Ρήγα, οι αμυντικοί των γηπεδούχων δεν κατάφεραν να διώξουν έγκαιρα την μπάλα μακριά, με τον Σκοπελίτη να επωφελείται και με όμορφο σουτ να "νικά" τον Παπαγιάννη για το 0-1.

Τα επόμενα λεπτά ήταν εμφανές ότι επηρεάστηκε η ψυχολογία του Ρήγα Φεράιου και "έπεσε" η απόδοσή του. Μερικά λεπτά αργότερα, όμως, ήρθε η αποβολή του Σαββίδη που άλλαξε τις αριθμητικές ισορροπίες κι έδωσε ελπίδες για κάτι καλύτερο στους γηπεδούχους στα εναπομείναντα λεπτά. Συγκεκριμένα, στο 73' ο μέσος του Αλμυρού χρησιμοποίησε τον αγκώνα του, σε μία προσωπική μονομαχία του με τον Τζοβάρα, με τον διαιτητή Μπεκιάρη να του δείχνει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα (είχε αντικρίσει την πρώτη στις τελευταίες στιγμές του πρώτου μέρους) και τον έμπειρο μέσο να παίρνει την άγουσα για τα αποδυτήρια.

Η πρώτη καλή στιγμή, μετά την αποβολή Σαββίδη, ανήκε ξανά στον Αλμυρό. Συγκεκριμένα, στο 75', ο Φλίγκος στο "ένας με έναν" απέφυγε τον Αλεξίου και σούταρε από αρκετά μακρινή απόσταση, με την μπάλα να καταλήγει λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Παπαγιάννη.

Ο Ρήγας, λίγα λεπτά αργότερα, κατάφερε να ισοφαρίσει. Στο 83', οι γηπεδούχοι κέρδισαν κόρνερ, ο Σταυράκης στην προσπάθειά του να απομακρύνει τον κίνδυνο γλίστρησε, με τον Αλεξίου να πετυχαίνει το 1-1 με κεφαλιά, παρά την υπερπροσπάθεια του Αλεξανδρή να απομακρύνει επί της γραμμής. Η ψυχολογία των γηπεδούχων ανέβηκε κατακόρυφα και τέσσερα λεπτά αργότερα, κατάφεραν να φέρουν τα "πάνω - κάτω" στο ματς. Συγκεκριμένα, στο 86' ο κ. Μπεκιάρης υπέδειξε πέναλτι, σε μαρκάρισμα με το σώμα του Μπαρούτα με τον Μπόρα, εντός της μεγάλης περιοχής, το οποίο ο διαιτητής θεώρησε αντικανονικό. Την εκτέλεσή της εσχάτης των ποινών, ένα λεπτό αργότερα, ανέλαβε ο Σπαθής, ο οποίος ευστόχησε, κάνοντας το 2-1 και την ανατροπή, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς!

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε δίχως κάτι το ιδιαιτέρως αξιοσημείωτο στη συνέχεια, με τον Ρήγα να παίρνει ένα υπερπολύτιμο τρίποντο που τον κρατά "όρθιο" στην προσπάθειά του να αποφύγει τον υποβιβασμό στις τοπικές κατηγορίες.

Ρήγας Φεραίος (Αλεξίου - Σπαθής): Παπαγιάννης, Χατζηαθανασίου, Κυριάκος, Σπαθής, Καρλιάμπας, Αλεξίου, Χατζησταμάτης (62' Νασιακόπουλος), Μπόρας, Τζοβάρας (90+2' Παπακώστας), Τσιώλης (90+1' Ράπτης), Τσελεπής (80' Παπαγεωργίου)

Γ.Σ. Αλμυρού (Σταματίου): Σταυράκης, Καψιώτης, Μπαρούτας, Αλεξανδρής, Χολέβας, Σαββίδης, Κιπτίου (83' Κόκκας), Στουρνάρας, Φλίγκος, Μιχάλης (59' Τσιουρής), Σκοπελίτης (76' Θωμαΐδης)

Last modified onSunday, 11 February 2018 20:57