noodles volos banner

Απομυθοποίησε ξανά την … υπερομάδα η Νίκη, 1-1 με Ν.Π.Σ.

Την ξενόφερτη… υπερομάδα του Ν.Π.Σ. Βόλος, όπως θέλουν να την πλασάρουν κάποιοι, απομυθοποίησε για δεύτερη φορά φέτος η Νίκη Βόλου, που πήρε πανάξια ισοπαλία με 1-1 στη Νεάπολη μετά το 1-0 του πρώτου γύρου στο Πανθεσσαλικό, ενώ σίγουρα θα μπορούσε και το κάτι παραπάνω, αν και σε γενικές γραμμές το αποτέλεσμα κρίνεται ως δίκαιο. Οι κυανόλευκοι έμειναν για ένατο συνεχόμενο παιχνίδι αήττητοι, όντας καλά διαβασμένοι και έχοντας πολύ καλή απόδοση. Το σκορ άνοιξε ο Ντόλγκι με χτύπημα φάουλ στο 52’, ενώ δέκα λεπτά αργότερα ισοφάρισε ο Μάντζης με κεφαλιά, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ. Πάντως, η εξέλιξη θα μπορούσε να είναι διαφορετική, αν ο Κοζανίτης διαιτητής Πανυτσίδης άφηνε με δέκα τον ΝΠΣ στο φάουλ που κάνει ο Ντόσης στον Ντινιωτάκη και από το οποίο προήλθε το 0-1. 

Η διάταξη των ομάδων

Ο ΝΠΣ Βόλος, που φορούσε ολοκόκκινη εμφάνση, είχε τον Μπουργάνη κάτω από τα δοκάρια, πλάγιοι μπακ ήταν οι Ντεντάκης και Ντόσης και κεντρικοί αμυντικοί οι Δημόπουλος και Γκαλίτσιος. Στα χαφ την τριάδα αποτελούσαν οι Καμπαγέρο, Σαλαμούρας και Πένττα, ενώ στην επίθεση ήταν οι Δερμητζόγλου, Μάντζης και Ηλιόπουλος.

Η Νίκη κατέβηκε με τον Θεολόγη στο τέρμα, τους Γενιτσαρίδη, Βέργο, Χρ. Καρτσαμπά και Λάιο με φορά από τα δεξιά στ’ αριστερά στην άμυνα, ενώ στο άξονα της μεσαίας γραμμής ήταν οι Μέτσε, Ντόλγκι και Ιορδανίδης, με τον τελευταίο σε επιτελικό ρόλο. Ο Ντινιωτάκης ήταν στα δεξιά, ο Μπάιριτς στ’ αριστερά και ο Τζιώρας στην κορυφή της επίθεσης.

Το πρώτο μέρος

Η Νίκη στο πρώτο μέρος φάνηκε ότι ήταν πολύ καλά διαβασμένη, δεν άφησε τον ΝΠΣ Βόλος να κάνει το παιχνίδι του, ενώ προσπαθούσε να φανεί επικίνδυνη στην κόντρα και για ένα διάστημα πήρε και τα ηνία του παιχνιδιού.

Στο 11’ μετά από γέμισμα από τα αριστερά ο Ηλιόπουλος διεκδίκησε την μπάλα στον αέρα από τον Θεολόγη, που είχε βγει στο πέναλτι. Ο επιθετικός των γηπεδούχων κέρδισε τη μονομαχία και με πλάτη προς την κενή από τερματοφύλακα εστία γύρισε και έκανε ένα πάρα πολύ άστοχο σουτ με το αριστερό.

Στο 13’ ο Τζιώρας επιχείρησε να αιφνιδιάσει από τα 30 μέτρα με ένα συρτό σουτ τον εκτός θέσης Μπουργάνη, αλλά η μπάλα έφυγε αρκετά άουτ.  Στο 15’ ωστόσο οι φιλοξενούμενοι ήταν πολύ πιο απειλητικοί, εκδηλώνοντας υποδειγματική αντεπίθεση. Ο Μπάιριτς πήρε την μπάλα κάτω από κέντρο, προχώρησε και έβγαλε για τον ευρισκόμενο με πλάτη προς την εστία και πολύ μακριά απ’ αυτή Τζιώρα, ο οποίος γύρισε γρήγορα το σώμα του και έκανε φοβερή αλλαγή παιχνιδιού για τον Ντινιωτάκη. Ο εξτρέμ των κυανόλευκων έφυγε μπροστά πολύ γρήγορα από τη δεξιά πλευρά, αφού κατέβασε με το στήθος, και τελείωσε τη φάση από το ύψος της περιοχής με διαγώνιο σουτ που έφυγε λίγο άουτ.

Στο 24’ χάθηκε τεράστια ευκαιρία για τη Νίκη, με τον Τζιώρα να στρώνει προς τα πίσω στον Ιορδανίδη και τον επιτελικό χαφ της Νίκης να πιάνει ένα δυνατό δεξί σουτ εντός περιοχής, που εκπληκτικά απέκρουσε σε κόρνερ με το ένα χέρι ο Μπουργάνης.

Στο 28’ ο ΝΠΣ Βόλος απάντησε με το σουτ του Καμπαγέρο, που έσκασε μπροστά από τον Θεολόγη κι εκείνος λόγω της ολισθηρότητας του τερέν δεν κατόρθωσε να μπλοκάρει. Ο Ηλιόπουλος τσίμπησε την μπάλα, αλλά το μόνο που κατάφερε να κάνει με κενή την εστία ήταν να κάνει ένα τελείως αδύναμο γύρισμα από τη γραμμή του άουτ στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Τέλος, στο 45’, ο Μάντζης βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ και πλάσαρε σωστά τον Θεολόγη, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα μετά από ψηλοκρεμαστή μπαλιά του Ντόση από τον άξονα στην πλάτη της άμυνας, αλλά ο επιθετικός του ΝΠΣ Βόλος υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ και το γκολ ακυρώθηκε.

Το δεύτερο μέρος

Η Νίκη συνέχισε να στέκεται πολύ καλά και στο 52’ το «καθαρόαιμο», που λέγεται Γιάννης Ντινιωτάκης, έφυγε ταχύτατα στην κόντρα και πολύ κοντά στο ημικύκλιο ανατράπηκε από τον Ντόση, ενώ ήταν έτοιμος να φτάσει στο τετ-α-τετ με τον Μπουργάνη. Ο Πανυτσίδης δεν έβγαλε κόκκινη, αλλά κίτρινη στον αριστερό οπισθοφύλακα του ΝΠΣ Βόλος, ωστόσο αυτό που μετρά είναι ο Ντόλγκι με πανέξυπνη συρτή εκτέλεση φάουλ αιφνιδίασε τον Μπουργάνη κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, πετυχαίνοντας το δεύτερο γκολ του φέτος μετά απ’ αυτό στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό Βόλου επίσης με φάουλ σχεδόν από το ίδιο σημείο.

Οι γηπεδούχοι έδωσαν την απάντησή τους στο 62’. Ο Δερμητζόγλου έκανε αλλαγή παιχνιδιού στα δεξιά για τον Ντεντάκη, αυτός πέρασε κάθετα για τον Ηλιόπουλο, ο οποίος σέντραρε (χωρίς ο Λάιος να τον μαρκάρει σωστά) στο πίσω δοκάρι για τον Μάντζη, που ήταν αφύλακτος και με κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή νίκησε τον Θεολόγη και ισοφάρισε σε 1-1. Πάντως ευθύνη φέρει και ο Βέργος, που έχασε τον σκόρερ. 

Από κει και πέρα ο ΝΠΣ Βόλος φάνηκε πιο πιεστικός κατά διαστήματα. Ο Θεολόγης χρειάστηκε να δείξει τα αντανακλαστικά στο 68’, όταν από σέντρα-σουτ του Ηλιόπουλου και παρεμβολή μάλλον αμυντικού της Νίκης που μονομάχησε στον αέρα με τον Ηλιόπουλο, η μπάλα κατευθύνθηκε στην αριστερή γωνία της εστίας. Ωστόσο, ο νεαρός τερματοφύλακας απέκρουσε και ο Μάντζης έκανε το παράλληλο γύρισμα μέσα από τη μικρή περιοχή, αλλά ο Δερμητζόγλου ήταν ένα βήμα πιο μπροστά.

Στο 83’ την κεφαλιά Ντεντάκη απέκρουσε σε κόρνερ στην αριστερή του γωνία ο Θεολόγης, ενώ στο 88’ ο Ντινιωτάκης έβγαλε από τα δεξιά στον Ιορδανίδη, που στόπαρε την μπάλα και έκανε ένα ψαλιδάκι από τα όρια της περιοχής, το οποίο πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια σε μία σημαντική ευκαιρία για τη Νίκη, για να κάνει το 1-2.

ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ: Μπουργάνης, Ντεντάκης, Ντόσης (85’ Κολλάς), Δημόπουλος, Γκαλίτσιος, Καμπαγέρο, Σαλαμούρας (56’ Μηλιώτης), Πέντα, Δερμητζόγλου, Μάντζης, Ηλιόπουλος

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Θεολόγης, Γενιτσαρίδης, Λάιος (72’ Ζιώγας), Χρ. Καρτσαμπάς, Βέργος (67’ Κοντοές), Ντόλγκι, Μέτσε, Ιορδανίδης, Μπάιριτς (72’ Αναστασίου), Ντινιωτάκης, Τζιώρας (80’ Τζάθας)

Last modified onSaturday, 10 February 2018 19:08