noodles volos banner

Για την τρίτη συνεχόμενη νίκη με Αχιλλέα ο Ολυμπιακός Β.

Ο ανεβασμένος Ολυμπιακός Βόλου φιλοξενεί την Κυριακή στις 15.00 στο Πανθεσσαλικό τον Αχιλλέα Φαρσάλων στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής του τέταρτου ομίλου της Γ’ Εθνικής και φυσικά ο μόνος στόχος είναι το τρίποντο, που θα του δώσει ακόμη περισσότερη βαθμολογική και ψυχολογική ώθηση για τη συνέχεια και θα πιστοποιήσει ότι στο δεύτερο γύρο είναι άλλη ομάδα.

Οι ερυθρόλευκοι δίνουν το πρώτο από τα πέντε ματς στην έδρα τους μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος. Η αλήθεια είναι ότι αυτή η αναμέτρηση ήθελαν να διεξαχθεί στο ΕΑΚ του Βόλου, όπως ζήτησαν επισήμως και νομότυπα, χωρίς ο Δήμος Βόλου να μπορεί να ψελλίσει τις γνωστές του δικαιολογίες. Ωστόσο, παρότι είχε προαναγγελθεί από επίσημα χείλη -μετά και τον θόρυβο που είχε ξεσπάσει για την αναμέτρηση με τον Αστέρα Ιτέας- ότι θα δοθεί το Τάκης Συνετόπουλος στον επόμενο αγώνα για χρήση από τον Ολυμπιακό, αυτό δεν έγινε με μη πειστικές προφάσεις, προκαλώντας οργή στον κόσμο της ομάδας. Αυτή η οργή όμως μετουσιώνεται σε ακόμη μεγαλύτερη συσπείρωση για τους οπαδούς, που θα στηρίξουν τους παίκτες σε ένα ακόμη παιχνίδι, το οποίο ο Ολυμπιακός θέλει να μετατρέψει σε εύκολο κα να πάρει τη ρεβάνς για το άδικο 0-0 του πρώτου γύρου.

Η ομάδα του Λάκη Μπακάλη, που έχει κι αυτός τη δική του συμβολή στη αγωνιστική άνοδο, επιδιώκει το τρίτο συνεχόμενο τρίποντο μετά τα δύο διπλά με 0-1 κόντρα σε Ρήγα Φεραίο και Α.Ο. Σελλάνων, ενώ από τη στιγμή που ξεκίνησε ο δεύτερος γύρος και μετά την ήττα από τον Γ.Σ. Αλμυρού στο τέλος του πρώτου, είναι αήττητη με τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες και με ένα γκολ παθητικό.

Ο Κόλα για τους γνωστούς λόγους, που έχουν να κάνουν με την ένσταση του Ρήγα Φεραίου, ο τιμωρημένος Θέος και ο μακροχρόνια τραυματίας Ανδρέας Κόκας θα είναι οι απόντες για τους γηπεδούχους, ενώ για τους φιλοξενούμενους δεν αγωνίζεται ο τιμωρημένος Χαρίδημος Μίχος.

Για  τους Φαρσαλινούς να τονιστεί ότι παρότι αποτελούν ένα από τα μεγάλα φαβορί για τον υποβιβασμό, δείχνουν ότι δεν τα παρατούν και απόδειξη αυτού είναι η εντός έδρας νίκη επί του Αμβρυσσέα Διστόμου με 1-0 την προηγούμενη βδομάδα. Πάντως εκτός έδρας το σύνολο του Τάκη Παραφέστα δεν τα πηγαίνει καθόλου καλά, αφού έχει επτά ήττες σε οκτώ ματς με τέρματα 3-17 και έχει πάρει μόλις ένα βαθμό στο Βελεστίνο από τον Ρήγα με λευκή ισοπαλία. Παράλληλα, βρίσκεται στην προτελευταία θέση του πίνακα με 13 βαθμούς και αποτελεί ιδανικό αντίπαλο για τον Ολυμπιακό, προκειμένου να προσθέσει άλλους τρεις υπεραπαραίτητους βαθμούς στη συγκομιδή του.

Σε ό,τι αφορά την προϊστορία μεταξύ των δύο ομάδων αποκλειστικά στον Βόλο, ο Ολυμπιακός έχει πέντε νίκες σε πέντε ματς. Συγκεκριμένα το 1985-86 για τη Γ’ Εθνική με 3-2 και από κει και πέρα ο Εθνικός Ολυμπιακός για τη Δ’ Εθνική έχει επικρατήσει με 3-0 το 2003-04, με 5-1 το 2004-05, με 2-1 το 2005-06 και με 4-2 το 2006-07.