noodles volos banner

Τρίτο συνεχόμενο τρίποντο, 1-0 τα Σέλλανα η Νίκη

Το τρίτο της συνεχόμενο τρίποντο πήρε η Νίκη στο Πανθεσσαλικό, καταβάλλοντας την αντίσταση του Α.Ο. Σελλάνων με 1-0 χάρη σε εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μέτσε στο 82', το οποίο κέρδισε ο Ιορδανίδης για καθαρό τράβηγμα μέσα στην περιοχή. Οι κυανόλευκοι τα βρήκαν σκούρα από την πολύ καλά οργανωμένη καρδιτσιώτικη ομάδα, που διέθετε έναν εκπληκτικό Κουτσόπουλο, αλλά ήταν αυτοί που δημιούργησαν και έχασαν αρκετές ευκαιρίες και δικαιούνταν να κερδίσουν. Πλέον η ομάδα των Ξηροφώτου-Μπούις ανέβηκε μόνη στη δεύτερη θέση, αφού ο Γ.Σ. Αλμυρού έχασε στο Μαρτίνο με 3-2 από τον Οπούντιο.

Η διάταξη της Νίκης

Ο Στέφανος Ξηροφώτος επέλεξε τον Θεολόγη κάτω από τα δοκάρια, τους Λάιο, Βέργο, Καρτσαμπά και Δημολιό στην άμυνα με φορά από τα δεξιά στ’ αριστερά, τους Ντόλγκι και Μέτσε αμυντικά χαφ, τον Ιορδανίδη δεκάρι και τον Βουρδάκη στην κορυφή της επίθεσης, έχοντας στα δεξιά του και τα αριστερά του τους Γενιτσαρίδη και Μπάιριτς. Όταν μπήκε ο Ματθαίου στη θέση του Βουρδάκη, πήγε αυτός να παίξει φορ.

Το πρώτο μέρος

Η Νίκη ξεκίνησε με διάθεση να πιέσει, αλλά από το 25λεπτο και μετά έπιασε ρυθμό και μπόρεσε να φανεί πραγματικά επικίνδυνη και σίγουρα αδικείται από το γεγονός ότι δεν προηγήθηκε.

Στο 7’ από βολέ του Κουτσόπουλου στον Βουκομάνοβιτς  ο Σέρβος των Σελλάνων πέρασε εντυπωσιακά δύο αντιπάλους του και μαρκαρίστηκε. Δεν έπεσε όμως στο έδαφος, αφού προσπάθησε να φτάσει στην μπάλα και η πτώση του έγινε μετά από λίγο, με τον διαιτητή Λεωνίδα να είναι κοντά στη φάση και να δείχνει «παίζετε», θεωρώντας ότι δεν έγινε κάτι αντικανονικό. Πάντως οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι.

Στο 9’ το φάουλ του Ντόλγκι βρήκε δίχτυα αλλά από την εξωτερική πλευρά και συγκεκριμένα στον ουρανό των διχτύων, ενώ στο 17’ το σουτ Υφαντή από πλάγια αριστερά της περιοχής κοντραρίστηκε από τον Χρήστο Καρτσαμπά και πέρασε κόρνερ.

Ακολούθως στο 23’ ο Κουτσόπουλος με διπλή προσπάθεια, αλλά εύκολα μπλόκαρε το σουτ εκτός περιοχής του Μπάιριτς, ενώ στο 24’ μετά το κόρνερ του Μέτσε από την αριστερή πλευρά, πετάχτηκε ο Ιορδανίδης στο πρώτο δοκάρι και με κεφαλιά προς τα πίσω ανάγκασε τον Κουτσόπουλο να μπλοκάρει στη γραμμή της εστίας του.

Ο πολύπειρος τερματοφύλακας έλεγχε την πορεία της μπάλας στο 28’ στο καλοζυγισμένο σουτ του Ντόλγκι, που πέρασε πάνω από την εστία, ενώ στο 35’ έκανε μία εκπληκτική εκτίναξη και με το ένα χέρι έβγαλε σε κόρνερ το ισχυρό αριστερό σουτ από τον άξονα του Ιορδανίδη.

Μετά την εκτέλεση του κόρνερ και στην εξέλιξη της φάσης ο Ιορδανίδης κατέβασε την μπάλα με το στήθος και έκανε το αριστερό σουτ, που χτύπησε στην πάνω μεριά του οριζόντιου δοκαριού και έφυγε άουτ σε νέα μεγάλη φάση με πρωταγωνιστή τον επιτελικό χαφ της Νίκης.

Στο 39’ ο Μπάιριτς σέντραρε από τα αριστερά και στην καρδιά της περιοχής ο Ιορδανίδης έκανε το κατέβασμα, που πήγε να μετατραπεί σε πάσα προς τον Χρήστο Καρτσαμπά, αλλά τον πρόλαβε την τελευταία στιγμή αμυντικός, ενώ ο υψηλόσωμος στόπερ των γηπεδούχων ήταν φάτσα με το γκολ έξω από τη μικρή περιοχή.

Τέλος, στο 45’ χάθηκε νέα μεγάλη ευκαιρία για τη Νίκη, όταν από γέμισμα του Δημολιού, ο Κουτσόπουλος βγήκε μακριά από την εστία του, αλλά δεν έφτασε στην μπάλα και μετά από εναέρια μονομαχία, ο Γενιτσαρίδης βρήκε την ευκαιρία να κάνει με το εξωτερικό του δεξιού του ποδιού το ψηλοκρεμαστό, που έφυγε εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Το δεύτερο μέρος

Μετά από δέκα λεπτά στην επανάληψη η Νίκη δημιούργησε και έχασε μία πολύ μεγάλη φάση, με τον Μπάιριτς να βρίσκεται έξω από τη μικρή περιοχή και αριστερά, βγάζοντας για τον Ιορδανίδη, το πλασέ του οποίου από κοντινή απόσταση  έδιωξε ο Κουτσόπουλος σωτήρια. Ο μέσος της Νίκης πήγε το ριμπάουντ και τσίμπησε την μπάλα, αλλά τον ανέκοψε και πάλι ο Κουτσόπουλος.

Στη συνέχεια οι Καρδιτσιώτες έφεραν το ματς στα μέτρα τους και η επόμενη φάση έγινε στο 78’, με τον Ντόλγκι να πιάνει τη σκαστή κεφαλιά στο πίσω δοκάρι μετά το γέμισμα του Λάιου από τα δεξιά και τον Κουτσόπουλο να απογειώνεται και να διώχνει εκπληκτικά σε κόρνερ. Στο 81’ τελικά ο Ιορδανίδης μετά από κεφαλιά-πάσα του Αναστασίου πήγε να γυρίσει έξω από τη μικρή περιοχή και αμυντικός τον τράβηξε καθαρά και τον πέταξε στο έδαφος. Το πέναλτι δόθηκε σωστά από τον Στυλιανό και το μετέτρεψε σε γκολ στο 82’ ο Μέτσε, στέλνοντας τον Κουτσόπουλο από τη δεξιά γωνία και την μπάλα προς την αριστερή.

Το 1-0 ήταν και το τελικό σκορ, αφού παρά την πίεση των τελευταίων λεπτών στην εστία της, η Νίκη κράτησε το υπέρ της αποτέλεσμα.

Κίτρινες: Δημολιός, Μπάιριτς, Βέργος-Βουκομάνοβιτς, Χάδιαρης

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Θεολόγης, Λάιος, Δημολιός, Χρ. Καρτσαμπάς, Βέργος, Ντόλγκι, Μέτσε, Ιορδανίδης (93’ Ζιώγας), Γενιτσαρίδης (78’ Αναστασίου), Βουρδάκης (57’ Ματθαίου), Μπάιριτς (85’ Αλ. Καρτσαμπάς)

Α.Ο. ΣΕΛΛΑΝΩΝ: Κουτσόπουλος, Έρβιστ, Τζάνης, Αρχοντής, Κούρκουλας (87’ Γιαγιάκος), Θεοδωρόπουλος (82’ Δανιήλ), Μπαλαμπάνος (64’ Μάττας), Χάδιαρης, Βουκομάνοβιτς, Κοντός, Υφαντής

Last modified onWednesday, 17 January 2018 19:24