Logo
Print this page

Χρ. Νόνης: «Λέει πολλά το γκολ που πέτυχα»

Ο Χρήστος Νόνης  έβαλε τη σφραγίδα του στην πρώτη εκτός έδρας επιτυχία του Ολυμπιακού Βόλου στο φετινό πρωτάθλημα, αφού πέτυχε το μοναδικό τέρμα του αγώνα με τον Οπούντιο στο Μαρτίνο.

Ο υψηλόσωμος και πολύ δυναμικός στόπερ, που έχει 10 συμμετοχές όλες ως βασικός φέτος και τις οκτώ χωρίς να γίνει αλλαγή, μίλησε στο Magnesiasports για την κυριακάτικη αναμέτρηση, την προσωπική του διάκριση κι αν πιστεύει ότι από δω και πέρα έρχονται καλύτερες μέρες για τους ερυθρόλευκους, τονίζοντας ότι αυτό το διπλό θα τους δώσει ώθηση. Επίσης, χαρακτηρίζει θετικό το ρεπό που ακολουθεί και επισημαίνει ότι τα λόγια του προπονητή τους Λάκη Μπακάλη πως ο αγώνας στο Μαρτίνο θα κριθεί στη δύναμη και στο πάθος έπιασαν τόπο, αφού αυτά ήταν τα χαρακτηριστικά που τους οδήγησαν στο 0-1 με τη βοιωτική ομάδα. Επίσης, αναφέρει ότι το τέρμα που σημείωσε λέει πολλά γι’ αυτόν, καθώς έφερε το πρώτο διπλό και μία νίκη που την ήθελαν όλοι πάρα πολύ.

Αναλυτικά ο 26χρονος κεντρικός αμυντικός, που έφτασε τα 12 γκολ σε πρωταθλήματα Β’ και Γ’ Εθνικής και στο Κύπελλο Ελλάδας, ρωτήθηκε από το Magnesiasports:

Για το αν ο Ολυμπιακός Β. έδειξε βελτιωμένος στην αναμέτρηση με τον Οπούντιο:

 «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο, είναι η αλήθεια, που δεν μπορούσες να παίξεις μπάλα, ώστε να πεις ότι είχαμε καλύτερη απόδοση, αλλά σίγουρα είχαμε πολύ πάθος και πολλή διάθεση, για να πάρουμε το αποτέλεσμα. Κι αυτό ήταν που μέτρησε, γιατί το παιχνίδι θα κρινόταν σ’ αυτό το κομμάτι, δηλαδή στη δύναμη, στο πάθος και στο ποιος το θέλει πιο πολύ. Εμείς το θέλαμε πιο πολύ και γι’ αυτό πήραμε το παιχνίδι. Σ’ αυτό το γήπεδο και να ήθελες να παίξεις ποδόσφαιρο δεν μπορούσες. Όταν προσπαθούσαμε να παίξουμε με την μπάλα κάτω, δεν ξέραμε πώς να κάνουμε … καλά την μπάλα. Ήταν τελείως παρατημένο το γήπεδο. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν πολύ καλοί, πιέζαμε ψηλά και είχαμε πολλές ευκαιρίες. Στο δεύτερο δεν ήμασταν τόσο καλοί, αλλά πέρα από μία φάση, που κι αυτή την κόψαμε, δεν μπορεί να πει κάποιος ότι ο αντίπαλος μα απείλησε. Απλώς με γεμίσματα προσπαθούσε να μας πιέσει.

Μπορούσαμε να είχαμε καθαρίσει το ματς νωρίτερα, διότι είχαμε καλές ευκαιρίες με τον Σεχολάρι και με τον Σέττο και με τον Λούγκο και με τον Ευθυμιάδη».

Για το αν πιστεύει ότι αυτή η νίκη θα αποτελέσει εφαλτήριο για καλύτερες μέρες, με δεδομένο ότι δεν είχαν την πορεία που θα ήθελαν μέχρι στιγμής:

«Σίγουρα δεν είχαμε την πορεία που όλοι περιμέναμε και είχαμε στο μυαλό μας. Όμως πιστεύω ότι αυτή η νίκη μας δίνει ψυχολογία και ώθηση για τη συνέχεια και σίγουρα θεωρώ ότι η συνέχεια θα είναι καλύτερη».

Για το αν το ρεπό θα βοηθήσει την ομάδα ή θα τους κόψει τη φόρα μετά την πρώτη εκτός έδρας επιτυχία:

«Πιστεύω ότι το ρεπό θα μας βοηθήσει από την άποψη ότι έχει έρθει ένας νέος προπονητής και θέλει να περάσει άλλα πράγματα καινούρια στην ομάδα, όποτε θα δουλέψουμε μαζί του. Σίγουρα η ομάδα ήθελε και κάποιες ανάσες, για να ξεκουραστούμε κιόλας. Αυτό είναι θετικό για μένα, οπότε θεωρώ ότι κάνει καλό το ρεπό. Ασφαλώς, βάσει του ότι προερχόμαστε από ένα νικηφόρο αποτέλεσμα και έχουμε ένα ρυθμό στα πόδια μας θα μπορούσαμε να πάρουμε μία δεύτερη συνεχόμενη νίκη, αλλά θα έλεγα ότι είναι καλό αυτό το ρεπό, για τους λόγους που ανέφερα».

Για το αν ο Λάκης Μπακάλης τους έδωσε κάτι παραπάνω στο ματς με τον Οπούντιο:

«Ο κάθε προπονητής έχει τη δικιά του φιλοσοφία. Ο συγκεκριμένος μας πέρασε κάποια πράγματα που θέλει να έχουμε στο παιχνίδι μας και μας βοήθησε, όπως το να μπούμε μέσα στο γήπεδο από την αρχή παθιασμένοι και δυνατοί και μας τόνισε ότι εκεί θα κριθεί το παιχνίδι και τελικά εκεί κρίθηκε. Η αλήθεια είναι ότι σε κάποια ματς δεν είχαμε το πάθος που θα έπρεπε, σε κάποια άλλα το είχαμε. Ο άνθρωπος που ήρθε τώρα, ο κ. Μπακάλης, μας είπε αυτά τα πράγματα και όλες τις μέρες μας μιλούσε και πιστεύω ότι βοήθησε».

Για τη φάση του γκολ που πέτυχε κι αν το πρώτο του επίσημο τέρμα με τον Ολυμπιακό Β. λέει κάτι γι’ αυτόν (σ.σ. είχε σκοράρει και στο φιλικό του καλοκαιριού με τη Νίκη Β.):

«Ο Βασίλιεβιτς έκανε προσπάθεια για σουτ, η μπάλα πήγε στο Σέττο, που προσπάθησε κι αυτός να κάνει σουτ, στρώθηκε σε μένα και σούταρα με τη μία, όπως μου ήρθε. Το συγκεκριμένο γκολ λέει πολλά, γιατί μ’ αυτό πήραμε το πρώτο διπλό και μία νίκη που τη θέλαμε πάρα πολύ».

Για αν μπορεί να βοηθήσει και στο σκοράρισμα:

«Θεωρώ ότι μπορώ να βοηθήσω και στο σκοράρισμα. Για παράδειγμα πέρσι στον Θεσπρωτό είχα πέντε γκολ. Είμαι ένας παίκτης που σχεδόν κάθε χρόνο σκοράρει και μπορώ να βοηθήσω και σ’ αυτόν τον τομέα και στα επόμενα παιχνίδια. Μου αρέσει να σκοράρω και το θέλω πάρα πολύ. Είναι και τα σώμα μου που βοηθάει, άσχετα αν το συγκεκριμένο γκολ δεν το έβαλα με κεφαλιά».

Για το αν είναι ικανοποιημένος από την προσωπική του απόδοση και το γεγονός ότι έχει δέκα συμμετοχές, όλες ως βασικός (σ.σ. δεν αγωνίστηκε στο 0-0 με τον Αστέρα στην Ιτέα):

«Είμαι ευχαριστημένος από το ότι έχω παίξει σε όλα τα παιχνίδια, αν εξαιρέσεις ένα. Εγώ δίνω τον καλύτερό μου εαυτό, για να κερδίζει η ομάδα. Σε γενικές γραμμές είμαι ικανοποιημένος από την απόδοσή μου. Σε κάποια ματς θα μπορούσα να ήμουν και καλύτερος κι εγώ και τα περισσότερα παιδιά, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Δε γίνεται σε όλα τα παιχνίδια να είναι καλός. Σε κάποια μπορεί να είσαι μέτριος».

Για το γεγονός ότι μπορεί να οργανώνει και να κατευθύνει την ομάδα του από τα μετόπισθεν, όπως έχει δείξει στον αγωνιστικό χώρο:

«Εμένα μου αρέσει να οργανώνω από πίσω και να κατευθύνω όλη την ομάδα, να μιλάω στους συμπαίκτες μου. Το έχω μάθει από μικρός και το κάνω σε όποια ομάδα κι αν πάω. Δεν το κάνω απλώς, για να το κάνω, αλλά επειδή μου αρέσει και επειδή μου βγαίνει στον αγωνιστικό χώρο. Είναι ένα από τα πράγματα που με διακρίνουν ως παίκτη. Είμαι πλέον και 26 ετών και έχω την εμπειρία να το κάνω».

 

Copyright Magnesiasports.gr - All Rights Reserved | Created by Tourix
Επικοινωνία: [email protected]