noodles volos banner

Σπ. Γκάγκας: "Σαν τελικός το ματς με τον Οπούντιο"

Ο Σπύρος Γκάγκας είναι από τους βασικούς και αναντικατάστατους παίκτες του Ρήγα Φεραίου, αφού έχει αγωνιστεί και στα οκτώ φετινά παιχνίδια της ομάδας του στο πρωτάθλημα, χωρίς μάλιστα να έχει γίνει αλλαγή, έχοντας το απόλυτο στις συμμετοχές και στα λεπτά. Ο 27χρονος κεντρικός αμυντικός της ομάδας του Βελεστίνου μίλησε στο Magnesiasports για την προσεχή εντός έδρας αναμέτρηση της ομάδας του κόντρα στον Οπούντιο Μαρτίνου, την στα εντός έδρας παιχνίδια και τις σκέψεις του, ενόψει της συνέχειας.

Αναλυτικά:

Για την αναμέτρηση κόντρα στον Οπούντιο Μαρτίνου την Κυριακή στο Βελεστίνο:

"Για εμάς, η νίκη είναι μονόδρομος. Βλέπουμε αυτό το παιχνίδι σαν έναν τελικό που πρέπει οπωσδήποτε να τον κερδίσουμε, προκειμένου να απομακρυνθούμε από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού. Έχουμε ελλείψεις, αλλά αυτό δε μας επηρεάζει, καθώς όλα τα παιδιά νιώθουν προετοιμασμένα να αγωνιστούν και να βοηθήσουν την ομάδα να κερδίσει. Όσον αφορά τον Οπούντιο, δεν ξέρουμε πολλά πράγματα. Αυτό που γνωρίζουμε είναι πως κόντρα στον ΝΠΣ πέτυχε δύο τέρματα, οπότε πρόκειται για μία ομάδα που είναι καλή στον επιθετικό τομέα. Δεν ανησυχούμε, ξέρουμε πως όλες οι ομάδες της κατηγορίας, πάνω - κάτω, βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο και είναι καθαρά θέμα ημέρας και τύχης".

Για τη μέχρι τώρα βαθμολογική συγκομιδή της ομάδας του:

"Βάσει των συνθηκών, διοίκηση, προπονητές και ποδοσφαιριστές είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι. Θα μπορούσαμε να έχουμε πάει ακόμα καλύτερα, παίζει ρόλο η τύχη και τα προσωπικά λάθη που κάνουμε. Με το Βελούχι, ας πούμε, δικαιούμασταν με την εμφάνισή μας να κερδίσουμε και με τα λάθη μας χαρίσαμε το τρίποντο στον αντίπαλο. Όλα τα ματς θέλουν πολλή προσοχή. Επαναλαμβάνω, κάθε αναμέτρηση του ομίλου μας κρίνεται στις λεπτομέρειες, όλες οι ομάδες είμαστε περίπου στο ίδιο επίπεδο, μηδεμιάς εξαιρουμένης".

Για το γεγονός ότι ο Ρήγας δεν έχει κερδίσει ακόμα εντός έδρας:

"Διαχρονικά στο ποδόσφαιρο, τα εντός έδρας παιχνίδια θεωρούνται πιο εύκολα. Έχεις τον κόσμο σου στο πλευρό σου, γνωρίζεις καλύτερα το γήπεδο. Παρόλα αυτά, εμείς φέτος έχουμε καταφέρει να μαζέψουμε περισσότερους βαθμούς μακριά από το γήπεδό μας. Θεωρώ πως είναι στη φύση του φετινού Ρήγα να αποδίδει καλύτερα μακριά από Βελεστίνο. Είμαστε μία ομάδα σκληροτράχηλη, με πολύ καλή αμυντική συμπεριφορά που μας αρέσει να “χτυπάμε” στις αντεπιθέσεις. Χωρίς τις νίκες στο γήπεδό σου, όμως, δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα. Η νίκη την Κυριακή κόντρα στον Οπούντιο είναι απαραίτητη, θέλουμε να “σπάσουμε το ρόδι” στην έδρα μας και, από 'κει και πέρα, να δημιουργήσουμε ένα νικηφόρο σερί στο γήπεδό μας, το οποίο είναι απαραίτητο για τη σωτηρία".

Για το αν η ομάδα του θα μπορέσει, τελικώς, να πετύχει τους αγωνιστικούς στόχους της:

"Αυτό δεν μπορώ να το προβλέψω, είναι πολύ νωρίς. Οι σκέψεις μου, πάντως, είναι αρκετά θετικές. Πιστεύω πως αν καταφέρουμε να έχουμε διάρκεια σαν ομάδα και δουλέψουμε σκληρά, θα έχουμε καλά αποτελέσματα. Πρέπει να πάρουμε έναν αριθμό συγκεκριμένων παιχνιδιών, προκειμένου να εξασφαλίσουμε την παραμονή. Πιστεύω πως μπορούμε, είμαστε όλοι πολύ αισιόδοξοι".

 

 

Last modified onThursday, 23 November 2017 18:42