noodles volos banner

Κ. Μπράτσος: Να κοιτάξουμε με ηρεμία το μέλλον

 

Στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι της ομάδας του με τον Ν.Π.Σ. Βόλος ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, Κώστας Μπράτσος, για ακόμη μία φορά έκανε αναφορά στην αντιμετώπιση που είχε η αντίπαλη ομάδα διαιτητικά, ενώ τόνισε πως ο Ολυμπιακός Βόλου είναι μία ιστορική ομάδα, που έχει συνέχεια και το έδειξε σήμερα, ζητώντας να κοιτάξουν άπαντες με ηρεμία το μέλλον.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε στην συνέντευξη Τύπου ο Κώστας Μπράτσος:

«Σήμερα ερχόμασταν, για να ανταποκριθούμε σε ένα παιχνίδι, γνωρίζοντας ότι για μας είχε ιδιαιτερότητα πέραν των εξωαγωνιστικών δεδομένων. Προσπαθούσαμε να πείσουμε τους ποδοσφαιριστές να ανταποκριθούν σαν έναν κανονικό αγώνα, που για μας είχε και πάρα πολύ μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Γνωρίζαμε τον τρόπο παιχνιδιού της αντίπαλης ομάδας και αυτό που θέλαμε να κάνουμε σε σχέση με τα παιχνίδια που είχαμε δει και την ανταπόκριση των άλλων αντιπάλων με τη συγκεκριμένη ομάδα, ήταν να προσπαθήσουμε να πάρουμε εμείς την κατοχή της μπάλας, να τους βάλουμε σε κατάσταση άμυνας και να μην επιτρέψουμε, ειδικά στο χώρο του κέντρου, να κάνουν το παιχνίδι τους.

Καθοριστικό για μας ήταν το πρώτο τέταρτο του αγώνα, όπου ενώ προσπαθήσαμε να κάνουμε αυτό που είχαμε πει, να πάρουμε την μπάλα, δύο και τρεις φορές βρεθήκαμε, ενώ είχαμε την μπάλα στην κατοχή μας, με τους αντιπάλους στην πλάτη μας από κάποιες αργές αμυντικές μεταβάσεις. Δηλαδή, όταν χάναμε την μπάλα κυρίως από λάθος μεταβιβάσεις, η ποιότητα του αντιπάλου, που προσπαθούσε να παίξει γρήγορα και κάθετα στη δική μας πλάτη, έφερε το γκολ γρήγορα.

Στόχος μας ήταν να πιέσουμε ψηλά και να τους περιορίσουμε στο δικό τους επιθετικό παιχνίδι. Με δεδομένο αυτό, συνεχίσαμε να προσπαθούμε πάλι στο πρώτο ημίχρονο να κερδίσουμε μέτρα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Θεωρώ ότι σε ένα μεγάλο βαθμό αυτό το καταφέραμε, χωρίς όμως να έχουμε σημαντικές ευκαιρίες.

Πατούσαμε στην περιοχή, είχαμε την ευκαιρία με το σουτ του Θέου, κερδίσαμε πολλές στατικές φάσεις έξω από την περιοχή, που δεν τις εκμεταλλευτήκαμε και τελείωσε το πρώτο ημίχρονο βλέποντας, αν βάλουμε το πρόσημο συν-πλην, ότι μπορούμε στο δεύτερο ημίχρονο να αλλάξουμε πράγματα.

Στο δεύτερο ημίχρονο αλλάξαμε, προσπαθήσαμε να παίξουμε πιο ορθολογικά. Θεωρώ ότι μέχρι να δεχτούμε το δεύτερο γκολ ήμασταν η ομάδα που προσπαθούσε να δημιουργήσει στον αγωνιστικό χώρο και οι αντίπαλοι προσπαθούσαν με αντεπιθέσεις να βρεθούν στην πλάτη μας. 

Ήταν καθοριστικές οι ευκαιρίες που χάθηκαν, η κεφαλιά του Τόσκα και το πλασέ  του Στέφανου (σ.σ. Βαρούχα). Και πάλι από μία φάση που πάλι είχαμε κατοχή της μπάλας, χάθηκε η μπάλα στο χώρο του κέντρου και βρεθήκαμε πάλι με ολιγαριθμία μέσα στην περιοχή μας και ήρθε το πέναλτι κι εκεί θεωρώ ότι τελείωσε το παιχνίδι λόγω εξωαγωνιστικών γεγονότων, για τα οποία δεν αρμόζει να ασχολούμαστε, γιατί θεωρώ η θέση μας είναι να προστατεύουμε και να πρεσβεύουμε το ποδόσφαιρο και να προσπαθούμε να κάνουμε ότι καλύτερο με τους ποδοσφαιριστές. Από το 70’ και μετά η διακοπή αυτή, μας αποσυντόνισε και δεν μπορέσαμε να ανταποκριθούμε κι εκεί ουσιαστικά έληξε το παιχνίδι.

Θέλω να σταθώ σε δυο τρεις φάσεις που μπορούσαμε κι εμείς να διεκδικήσουμε κάτι στο πρώτο ημίχρονο, καθώς πατούσαμε περιοχή και μπορούσε να μας έχει δοθεί πέναλτι με χέρι στο δεύτερο ημίχρονο. Κάποιες φάσεις κόβονταν πολύ εύκολα σε μας με φάουλ, ενώ αντίθετα δεν είχε την ίδια αντιμετώπιση η αντίπαλη ομάδα. Θέλω να δω με προσοχή πως δεχτήκαμε το πρώτο γκολ, γιατί υποπτεύομαι ότι έχει γίνει φάουλ στον Βασίλιεβιτς κι από εκεί επήλθε η αντεπίθεση.

Στα παιδιά προσπαθούσαμε να τους τονώσουμε την ηρεμία τους στις προπονήσεις της εβδομάδας, αλλά σίγουρα οι ποδοσφαιριστές δεν είναι μηχανές. Είναι παιδιά με συναισθήματα, ανθρώπινες οντότητες, έχουν σκέψη, αισθήματα, ζωή πέρα από το ποδόσφαιρο. Βρίσκονται σε μία ομάδα, η οποία τους τα παρέχει όλα και ουσιαστικά μέχρι τώρα δεν έχουν δεχτεί αυτό που για μένα αξίζουν. Γιατί δουλεύω μαζί τους καθημερινά και αξίζουν αυτά τα παιδιά πάρα πολλά.

Ο Ολυμπιακός Βόλου έχει συνέχεια, είναι μία ιστορική ομάδα, το έδειξε σήμερα, οι φίλαθλοί του είναι κοντά. Μένουμε εδώ, αυτό το παιχνίδι πέρασε στο παρελθόν. Πρέπει να κοιτάξουμε με ηρεμία το μέλλον και να δούμε τη συνέχεια. Δε θέλω να προτρέχω ούτε θετικά ούτε αρνητικά για τον τραυματισμό του Ανδρέα Κόκα, θέλω να έχουμε ολοκληρωμένη άποψη για το μέγεθος του τραυματισμού του. Του εύχομαι να είναι μικρός ο τραυματισμός του και να συνεχίσουμε».