noodles volos banner

Γ. Μποτσιβάλης: Να μην ξανασφυρίξει ούτε τοπικό ο Ξηρογιάννης

Στην κακή εις βάρος της ομάδας του διαιτησία στον αγώνα με τον Αχιλλέα στα Φάρσαλα την Κυριακή στάθηκε με δηλώσεις που έκανε το μέλος της Δ.Ε. ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού Βόλου, Γιώργος Μποτσιβάλης. Ο γιος του προέδρου μίλησε στον Βόλος 9.86 και ζήτησε εμμέσως ο διαιτητής Στέφανος Ξηρογιάννης να μη ξανασφυρίξει ούτε αγώνες τοπικού, κάνοντας λόγο για μη καταλογισμό δύο πέναλτι υπέρ των ερυθρόλευκων και για ανύπαρκτη πρώτη κίτρινη κάρτα στον Κραγιόπουλο που αποβλήθηκε στη συνέχεια.

Ο κ. Μποτσιβάλης αρχικά έκανε έναν απολογισμό της μέχρι τώρα πορείας:

«Η αλήθεια είναι ότι εμείς ως διοίκηση περιμέναμε τους 18 βαθμούς ή στη χειρότερη περίπτωση να έχουμε μία απώλεια με μία ισοπαλία, που θα ήταν μέσα στα όρια του νοητού στραβοπατήματος, που δε σε πτοεί.

Ήταν ασύλληπτο αυτό που έγινε στον πρώτο αγώνα, καθώς δεν υπήρχε Ολυμπιακός Βόλου μέσα στο γήπεδο. Ήταν η χειρότερη εμφάνιση τα τελευταία δύο χρόνια, γιατί οι παίκτες που ήταν στο γήπεδο δεν έδειξαν ούτε καν ότι είχαν το πάθος που φοράνε αυτή τη φανέλα.

Είναι μία μαύρη σελίδα γενικά στην ιστορία της ομάδας κι όχι μόνο στη φετινή χρονιά. Δεν μπορώ να το εξηγήσω, γιατί πήγανε όλα στραβά, και δε θέλω να ξανασυμβεί αυτό στο μέλλον. Όταν όμως πας για πρωταθλητισμό, μία τέτοια ήττα δε σε επηρεάζει. Αυτά είναι δικαιολογίες. Ίσα-ίσα πρέπει να σε πεισμώσει αυτό και να πεις ότι θα πάρεις όλα τα επόμενα ματς σερί.

Μπορώ να πω ότι είχαμε ένα άτυχο αποτέλεσμα στον Αστέρα Ιτέας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχω και κάποια παράπονα από τη διαιτησία, αλλά αυτά δεν είναι, για να δικαιολογήσουμε το αποτέλεσμα. Το μόνο ατυχές αποτέλεσμα ήταν στις έξι αγωνιστικές στον Αστέρα Ιτέας»

Στη συνέχεια μίλησε για τον διαιτητή Ξηρογιάννη στο τελευταίο ματς στα Φάρσαλα:

«Στο ματς της Κυριακής είχαμε μία διαιτησία, που ο συγκεκριμένος κύριος δε θα έπρεπε να ξανασφυρίξει ίσως ούτε και τοπικό. Έχουμε και φωτογραφίες για δύο πέναλτι παικτών του Αχιλλέα στο πρώτο μέρος σε σουτ του Κραγιόπουλου και του Σεχολάρι. Όταν είσαι στα πέντε μέτρα, δεν μπορείς να μην το δεις. Το είδαμε εμείς από την κερκίδα.

Δεν ήταν μόνο αυτές οι δύο φάσεις. Η μία τουλάχιστον κάρτα στον Κραγιόπουλο είναι ανύπαρκτη και δεν την  κατάλαβε κανείς. Η πρώτη κάρτα είναι μία επινόηση του διαιτητή.

Έγιναν πολλά πράγματα. Για παράδειγμα η αντίπαλη ομάδα είχε αρχίσει τις καθυστερήσεις από το πρώτο μέρος. Υπάρχουν και πολλά φάουλ που δε μας δόθηκαν.

Αυτές οι ομάδες γιατί δεν το κάνουν και σε άλλους αντιπάλους και λένε ότι επειδή παίζουν με τον Ολυμπιακό Βόλου, πεισμώνουν και θέλουν να καταγράψουν στην ιστορία τους ότι έφεραν ένα καλό αποτέλεσμα με μας; Μην κοροϊδευόμαστε και μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας.

Αυτές οι ομάδες κρατάνε δυνάμεις, για να παίξουν με τους ισάξιους τους, για να πάρουν από κει τους βαθμούς, γιατί πέφτουν πάρα πολλοί φέτος. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Αν εγώ έχω μία ομάδα, που είναι στα όρια του υποβιβασμού, θα κρατήσω όλους τους καλούς παίκτες κι όλες μου τις δυνάμεις, ώστε να κερδίσω, όταν παίξω μ’ αυτόν που ανταγωνίζομαι. Για τον Ολυμπιακό Βόλου, είναι σα να υπάρχει ένα αόρατο χέρι που βοηθά τον αντίπαλο». 

 

 

 

 

Last modified onTuesday, 31 October 2017 19:19