noodles volos banner

"Θα μπορούσε να παρέμβει η Πολιτεία σε πρώιμο στάδιο για τον Ν.Π.Σ. Βόλος"

Στο Ράδιο Ένα και τον Γιώργο Καρεκλίδη μίλησε το πρωί της Δευτέρας το μέλος της Δ.Ε. ποδοσφαίρου της Νίκης Βόλου και νομικός σύμβουλος της ομάδας, κ. Ν. Παπαπέτρος, ο οποίος επιφυλάχθηκε να κρίνει την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου, που απέρριψε την κοινή προσφυγή της Νίκης Β. και του Ολυμπιακού Β. για τον Ν.Π.Σ. Βόλος, όταν δει το σκεπτικό της. Ακόμη ανέφερε ότι η λύση του CAS είναι αρκετά ακριβή και δεν υπάρχει η δυνατότητα προσφυγής σ’ αυτό, ενώ συμπλήρωσε πως η άποψη της ομάδας του για την παρανομία που διαπράττεται στην περίπτωση του Ν.Π.Σ. Βόλος παραμένει η ίδια.

Τέλος, επισήμανε πως σε πρώιμο στάδιο θα μπορούσε να είχε παρέμβει η Πολιτεία στην περίπτωση του ξενόφερτου σωματείου, αλλά αναγνώρισε ότι η διαδικασία για τη μεταφορά του Ν.Π.Σ. Βόλος κινήθηκε παρασκηνιακά, επομένως ο υφυπουργός Αθλητισμού ίσως να μην είχε γνώση.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο κ. Παπαπέτρου στο Ράδιο Ένα:

Για την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου:

«Η απόφαση του Διαιτητικού δικαστηρίου απορρίπτει τις προσφυγές της Νίκης Β. και του Ολυμπιακού Β. και θα γίνει σεβαστή. Μπορούμε όμως να την κρίνουμε και για να την κρίνουμε πρέπει να δούμε την αιτιολογία της, αλλά προς το παρόν δεν την έχω δει. Έχω δει μόνο ότι απορρίπτονται οι προσφυγές, τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο. Θέλω να δω την αιτιολογία σε επίπεδο νομικό. Βεβαίως η άποψη της Νίκης εξακολουθεί να είναι η ίδια σε επίπεδο νομικό. Θεωρεί τη διαδικασία παράνομη. Θεωρεί την απόφαση για τη μετεγγραφή στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας παράνομη. Η απόφαση είναι όμως σεβαστή και επιφυλάσσομαι να την κρίνω, όταν θα δω το σκεπτικό της, το σκεπτικό και της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας».

Για τη λύση που θα επιλεγεί από δω και πέρα:

«Υπάρχει από δω και πέρα μία διαδικασία, αλλά είναι αρκετά ακριβά τα παράβολα, όπως στο CAS. Δεν υπάρχει η δυνατότητα για το σωματείο να καταβάλει περίπου 20.000 ευρώ στο CAS. Δε νομίζω ότι θα προσφύγουμε σ’ αυτό. Θα δούμε τη λύση που θα επιλέξουμε και τι δυνατότητες έχουμε. Δεν μπορώ να σας πω ακόμη».

Για τη διαμαρτυρία των οπαδών της Νίκης Β. και του Ολυμπιακού Β.:

«Όταν η διαμαρτυρία κινείται σε νόμιμα πλαίσια, δε δημιουργεί προβλήματα. Όταν τηρούνται οι κανόνες νομιμότητας, να γίνει. Δεν μπορούμε να ωθήσουμε τον κόσμο να βάζει φωτιές. Ας αποφασίσει το κάθε σωματείο σε κόσμια πλαίσια τι θα κάνει».

Για το αν θα μπορούσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, κ. Βασιλειάδης, ως εκπρόσωπος της Πολιτείας να κάνει κάτι:

«Κατά τη γνώμη μου, ναι, θα μπορούσε. Όχι σ’ αυτό το στάδιο τώρα, στο στάδιο των προσφυγών. Σε πρώιμο στάδιο θα μπορούσε. Η ανεξαρτησία της αθλητικής δικαιοσύνης είναι δεδομένη, αλλά η δυνατότητα της Πολιτείας να εποπτεύει και τα του αθλητισμού δεν έχει αφαιρεθεί. Σε πρώιμο στάδιο λοιπόν, όταν γινόταν αυτή η διαδικασία των εγγραφών και των μετεγγραφών, θα μπορούσε να παρέμβει. Δεν ξέρω αν είχε γνώση. Δεν ήταν μία διαδικασία που κινήθηκε με θόρυβο και δημοσιότητα. Μάλλον παρασκηνιακά κινήθηκε».

«Καμπανάκι» για την ήττα από τον Γ.Σ. Αλμυρού

Μπορεί οι προπονητές να έχουν δίκαιο, όταν επαναλαμβάνουν ότι τα φιλικά είναι για να βγάζουν αυτοί συμπεράσματα, αλλά σίγουρα μετά από δέκα τεστ προετοιμασίας και με την ομάδα πλήρη οι φίλαθλοι της Νίκης Β. περίμεναν να δουν μία καλύτερη εικόνα στο πρώτο μέρος απέναντι στον Γ.Σ. Αλμυρού, που πήρε το φιλικό διπλό με 1-2 μέσα στο Πανθεσσαλικό.

Η ομάδα των Μπούις-Ξηροφώτου μπορεί να έχει άλλες τρεις βδομάδες να διορθώσει τα κακώς κείμενα και να θέλει να είναι έτοιμη στο πρωτάθλημα, αλλά είναι βέβαιο πως η ήττα  από το σύνολο του Λάκη Μπακάλη αποτελεί γι’ αυτήν «καμπανάκι» ότι πρέπει να βελτιωθεί σε αρκετά πράγματα, αν θέλει να είναι πρωταγωνίστρια στον όμιλό της.

Ο Γυμναστικός πατούσε καλύτερα στο γήπεδο στο πρώτο 45λεπτο κι όχι μόνο προηγήθηκε με κεφαλιά του Φλίγκου στο 18’, αλλά είχε τις φάσεις και για δεύτερο γκολ. Στην επανάληψη η βελτίωση της Νίκης ήταν εμφανής και επιβραβεύθηκε με την ισοφάριση από τον Σούσκιν  στο 59’ με σουτ εκτός περιοχής, που χτύπησε πρώτα στο αριστερό δοκάρι, πριν καταλήξει εντός εστίας.

Οι γηπεδούχοι ήταν ανεβασμένοι και επεδίωξαν την ανατροπή. Ωστόσο τελικά οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που με τον Βούλγαρη στο 77’ σε σουτ που κόντραρε στον Μωυσίδη και ξεγέλασε τον Τζήμα έκαναν το τελικό 1-2, το οποίο σίγουρα μετράει αρκετά στο επίπεδο των εντυπώσεων, αλλά δεν παύει η ουσία να είναι στα επίσημα ματς κι εκεί θα κριθεί η Νίκη.

Σε ό,τι αφορά τον Στέφανο Ξηροφώτο, τόνισε ότι είδε πολλά θετικά, αλλά και αρνητικά, όπως τα τελειώματα των φάσεων, όπως τόνισε, ενώ επισήμανε πως μία ήττα σαν κι αυτή μπορεί να αποδειχθεί πιο χρήσιμη από μία νίκη.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Τζήμας, Γενιτσαρίδης, Δημολιός (58’ Μπάιριτς), Μωυσίδης, Βέργος, Τσιανάκας (46’ Ντόλγκι), Μέτσε, Γιάκοβλεφ (85’ Ματθαίου), Σούσκιν (79’ Λάιος), Ιορδανίδης (71’ Γαρυφαλλόπουλος), Τζιώρας.
Γ.Σ. ΑΛΜΥΡΟΥ: Σταυράκης, Καψιώτης, Μπαρούτας (70’ Στουρνάρας), Χολέβας, Κυριάκος, Σαββίδης, Κυπτίου (85’ Κόκκας), Αλεξανδρής (69’ Θωμαΐδης), Φλίγκος (46’ Νάκας, 70’ Βούλγαρης), Κωτσιαρίδης, Κοντοβάς (70’ Βουτσίτσεβιτς)