noodles volos banner

Το βίντεο του Κ. Μπράτσου που ντόπαρε τους παίκτες πριν το ντέρμπι με τη Νίκη

Τελικά τίποτα στο ποδόσφαιρο δεν είναι τυχαίο. Ο Ολυμπιακός Βόλου είχε την τύχη, όταν ξέμεινε από στόχους, να έχει στις τάξεις του έναν άνθρωπο, που εκτός από πολύ καλός, διαβασμένος και ανερχόμενος προπονητής, είναι και άριστος ψυχολόγος.

Ο λόγος για τον Κώστα Μπράτσο, για τον οποίον οι φίλοι της ομάδας θα έχουν πάνω απ’ όλα να θυμούνται πως στα έξι ματς που κάθισε στον πάγκο ως πρώτος προπονητής με απολογισμό 3 νίκες, 2 ισοπαλίες και μία ήττα, όντας προηγουμένως το «δεξί χέρι» των Τζαναβάρα, Καβακά και Παπαβασιλείου, κατάφερε να τους χαρίσει μία μοναδική στιγμή με τον ιστορικό θρίαμβο με 4-0 επί της Νίκης Βόλου στο Πανθεσσαλικό.

Κι αν ο κόσμος είδε μόνο το υποδειγματικό κοουτσάρισμα του 40χρονου σε εκείνο το παιχνίδι και το ξέσπασμα των ερυθρολεύκων, που είχαν μεγάλο πρόβλημα όλη τη χρονιά στο γκολ, υπάρχει και κάτι άλλο που είναι άγνωστο στο ευρύ κοινό και το οποίο καταδεικνύει τη σημαντική συμβολή του Κώστα Μπράτσου, για να έρθει αυτό το σπουδαίο αποτέλεσμα, που θα μείνει στην ιστορία και όλοι θα το συνδέουν με τον Βολιώτη προπονητή, μνημονεύοντάς τον και αναγνωρίζοντας, αν και νέος στον χώρο, τη μεγάλη του προπονητική αξία και προσφορά στην ομάδα.

Λίγο πριν βγουν λοιπόν οι ποδοσφαιριστές στον αγωνιστικό χώρο του Πανθεσσαλικού για εκείνο το παιχνίδι, προβλήθηκε στ' αποδυτήρια ένα βίντεο, που εμπνεύστηκε ο νεαρός προπονητής για να ντοπάρει ψυχολογικά τους ποδοσφαιριστές του, κάτι που αποδείχτηκε πόση αποτελεσματικότητα είχε εντός του γηπέδου.

Το video χωρίστηκε σε τρεις άξονες:

α) τον κόσμο, με την παρότρυνση ότι πρέπει οι ποδοσφαιριστές να παίξουν γι’ αυτόν,

β) τις προσωπικές εμφανίσεις των ποδοσφαιριστών και τις καλύτερες στιγμές τους μέχρι τότε στο πρωτάθλημα, με σκοπό να τους περάσει το μήνυμα ότι οφείλουν να αγωνιστούν για τους εαυτούς, τονώνοντας τον προσωπικό τους εγωισμό, με την καλή έννοια

γ) τα κοντινά πρόσωπα των ποδοσφαιριστών, τα οποία μιλούσαν στο βίντεο. Κάποιοι μάλιστα πιο έμπειροι παίκτες βλέποντας τα παιδιά τους και τις γυναίκες τους στο βίντεο δάκρυσαν, καταλαβαίνοντας ότι επιβάλλεται εκτός από τον κόσμο και τους εαυτούς τους να παίξουν όσο το δυνατόν καλύτερα και για τα πολύ δικά τους πρόσωπα.

Για να φτιαχτεί αυτό το βίντεο, χρειάστηκε η πολύτιμη βοήθεια της Δήμητρας Παλαιοδημοπούλου, υπεύθυνης του γραφείου Τύπου της ομάδας, αλλά και γενικότερα στο οργανωτικό της κομμάτι, που κρυφά από τους παίκτες και χωρίς να μάθει κανείς τίποτα προσέγγισε, μέσα στις γιορτές του Πάσχα και μετά το ματς με τον Διαγόρα Σεβαστής, τους στενούς τους συγγενείς και τους ζήτησε να μιλήσουν στο βίντεο, όπως η γυναίκα του Κώστα Φλίγκου, που κρατούσε στην αγκαλιά τους τον γιο τους, ο οποίος γεννήθηκε το περασμένο καλοκαίρι, η σύζυγος και η κόρη του Βαγγέλη Στουρνάρα, η σύζυγος και η νεογέννητη κόρη του Κώστα Οικονόμου, τα ανίψια του  Παναγιώτη Ζώνα, ο αδερφός του Γιάννη Δωματά, η σύντροφός του Αλέκου Αναστασίου και η αδερφή του Γρηγόρη Ευθυμιάδη.

Με δεδομένο ότι είχε προηγηθεί μία περίοδος μεγάλης πίεσης από τη στιγμή που η ομάδα είχε βγει από τους στόχους της, οι παίκτες που συνέχισαν, είναι η αλήθεια, να δουλεύουν σωστά και επαγγελματικά, χρειάζονταν ένα δυνατό ψυχολογικό ντοπάρισμα, κάτι που έγινε κι έτσι μπήκαν στο γήπεδο ως … καμικάζι.  Επομένως, το βίντεο, όπως αποδείχτηκε από το 4-0, πέτυχε το σκοπό του. Ειδική μνεία πρέπει να γίνει και στα τελευταία λόγια του Κώστα Μπράτσου μετά την προβολή του βίντεο, που ήταν τα εξής: «αυτοί οι άνθρωποι πιστεύουν σε σας, πιστέψτε στους εαυτούς σας, βγείτε έξω και γράψτε ιστορία».

Και επειδή χωρίς υπερβολή, πρέπει πάντα να αποδίδονται τα εύσημα σε όσους το αξίζουν και να αναγνωρίζονται κάποιοι άνθρωποι, ο Κώστας Μπράτσος έχει σίγουρα τον έπαινο όλων των ανθρώπων του Ολυμπιακού Βόλου και του κάθε φιλάθλου του για τον μαεστρικό τρόπο που χειρίστηκε όχι μόνο την αγωνιστική αλλά και την ψυχολογική προετοιμασία των παικτών πριν το ντέρμπι με τη Νίκη, που χάρισε τη μοναδική ίσως μεγάλη χαρά στον κόσμο τη φετινή σεζόν.

*Δείτε παρακάτω στην ενότητα ΠΟΛΥΜΕΣΑ το βίντεο, που εξασφάλισε το magnesiasports, στα δύο πρώτα σκέλη του, αφού για ευνόητους λόγους κόπηκαν οι ομιλίες των στενών συγγενών των ποδοσφαιριστών…

 

Media

Last modified onWednesday, 24 May 2017 20:11