noodles volos banner

Τρίτη απώλεια στο Π. Μαγουλάς, 1-1 η Νίκη με την Πύδνα

Οι παίκτες της Νίκης πανηγυρίζουν το 1-0 Οι παίκτες της Νίκης πανηγυρίζουν το 1-0

Δίκαιη βάσει της εικόνας των δύο ομάδων ήταν η ισοπαλία στο Π. Μαγουλάς ανάμεσα στη Νίκη Β. και την Πύδνα με 1-1. Οι κυανόλευκοι είχαν την τρίτη τους απώλεια στο γήπεδό τους, μετά τις ισοπαλίες με Ιστιαία και Ολυμπιακό Βόλου. Το σκορ άνοιξε ο Παπαδήμας στο 21’ και ο Τσατσαρής ισοφάρισε στο 73’.

Η Νίκη δεν ήταν στο δεύτερο μέρος καλή, σε αντίθεση με την πολύ θετική της εικόνα μέχρι το 30' στο πρώτο, αλλά κρατούσε εύκολα το υπέρ της σκορ και είχε την ατυχία στην πρώτη σοβαρή ευκαιρία των φιλοξενουμένων να ισοφαριστεί. Στη συνέχεια είναι η αλήθεια ότι η Πύδνα απείλησε ακόμη και με ήττα τους γηπεδούχους στις αντεπιθέσεις, ενώ στην προσπάθεια τους να ανταποδώσουν άμεσα το 1-1, οι γηπεδούχοι είδαν να τους ακυρώνεται στο 75’ γκολ του Γαρυφαλλόπουλου για οφσάιντ στην τελευταία τους αναλαμπή στο παιχνίδι.

Καλύτερος για τη Νίκη όχι μόνο λόγω του γκολ που έβαλε, αλλά για τις προωθήσεις του και τις επεμβάσεις του στην άμυνα ο Παπαδήμας, ο οποίος όμως βρίσκεται μέσα στη φάση του γκολ της Πύδνας, μην μπορώντας να διώξει, όπως και οι συμπαίκτες του δίπλα του. Πολύ καλά στοιχεία έδειξε και ο Γαρυφαλλόπουλος, ενώ ο Νικλητσιώτης, από τον οποίον θα περίμενε κανείς βάσει αξίας περισσότερα, δεν ήταν αποτελεσματικός και η απόδοσή του κυμάνθηκε στη μετριότητα.

Τα εύσημα πρέπει να αποδοθούν και στον κόσμο της Νίκης, γιατί είχε μία πολύ δυναμική παρουσία τόσο αριθμητικά (γύρω στους 1400) αλλά και σε παλμό, αφού δε σταμάτησε να ενθαρρύνει τους παίκτες της Νίκης. 

 Η διάταξη των ομάδων

Η Νίκη ξεκίνησε με τον Τζήμα κάτω από τα δοκάρια, ενώ την αμυντική τετράδα αποτελούσαν οι Παπαδήμας, Παρασκευαΐδης, Ναουμίδης, Δημολιός από τα δεξιά στ’ αριστερά. Αμυντικοί μέσοι ήταν οι Βέργος, Πετράκος, με δεκάρι τον Μέτσε, ακραίους τους Κόλα στα δεξιά και Νικλητσιώτη στ’ αριστερά, ενώ φορ ήταν ο Γαρυφαλλόπουλος, αφού ο Κορέρα κάθισε στον πάγκο, καθώς δεν ήταν 100% έτοιμος, λόγω του προβλήματος στον προσαγωγό που είχε τη βδομάδα που πέρασε. Με την αλλαγή του Κορέτα με τον Κόλα, ο πρώτος έπαιξε ως φορ, με τον Γαρυφαλλόπουλο να τραβιέται στα δεξιά, ενώ όταν μπήκε ο Σκοπελίτης στον αγωνιστικό χώρο  Γαρυφαλλόπουλος πήγε δίπλα στον Κορέτα. 

Η Πύδνα κατέβηκε με επιθετικό σχήμα, καθώς ο Γιώργος Χατζάρας προτίμησε το 4-4-2, έχοντας ως επιθετικό δίδυμο τον Βολιώτη Ιάσονα Παπαδημητρίου και τον Νίκο Κυπαρίσση. Οι δύο κεντρικοί χαφ ήταν οι Τσατσαρής, Ιορδανίδης και οι δύο πλάγιοι οι Ντόσης στ’ αριστερά και Καθάριος στα δεξιά. Σε ό,τι αφορά την άμυνα πλάγιοι μπακ ήταν οι Κόλα (αριστερά) και Καραγκούνης (δεξιά) και κεντρικοί οι Κωτσιόπουλος και Σαμουηλίδης.

Οι φάσεις του πρώτου μέρους

Στο 4’ η Πύδνα είχε ανέβει ψηλά και η Νίκη έβγαλε αντεπίθεση με τον Κόλα να βγάζει για τον Γαρυφαλλόπουλο, ο οποίος έφυγε λίγο κάτω από το κέντρο μόνος του, προχώρησε και έφτασε σε θέση μέσα δεξιά της περιοχής μόνος με τον Πατσιογιώργο, ο οποίος απέκρουσε δύσκολα με το δεξί χέρι χαμηλά σε κόρνερ το πλασέ του φορ της Νίκης στην πρώτη μεγάλη φάση του αγώνα. Στ ο 10’ η μακρινή κεφαλιά του Παπαδήμα μετά το φάουλ του Νικλητσιώτη από τα δεξιά πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Τελικά, κι ενώ η Νίκη συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, κατάφερε να προηγηθεί στο 21’. Από κόρνερ του Κόλα από την αριστερή πλευρά, έγινε μία κόντρα στη διεκδίκηση στο πρώτο δοκάρι, από την οποία η μπάλα πήρε ύψος. Ο Πατσιογιώργος προσπάθησε να μπλοκάρει, αλλά ο Παπαδήμας με δυνατό άλμα και καθ’ όλα νόμιμα κατάφερε με το κεφάλι να τη στείλει στα δίχτυα και να γράψει το 1-0. Να σημειωθεί ότι το κόρνερ από το οποίο προήλθε το γκολ κερδήθηκε, όταν ο Ναουμίδης βρέθηκε στην αριστερή πλευρά της μικρής περιοχής, αλλά καθυστέρησε να σουτάρει και ανακόπηκε.

Στο 31’ ο Τζήμας μπλόκαρε την κοντινή κεφαλιά του Κωτσιόπουλου, που είχε πλάτη στην εστία, με τον Ιορδανίδη να βρίσκει τον συμπαίκτη του με φάουλ από τα αριστερά στο πίσω δοκάρι. Στο 43’ ο Τζήμας ξαναμπλόκαρε, αυτή τη φορά σε σουτ του Παπαδημητρίου από το ύψος της περιοχής, με τη συγκεκριμένη να είναι η τελευταία φάση στο πρώτο 45λεπτο, κατά το οποίο η Πύδνα εκτέλεσε πολλά μακρινά φάουλ με τον Ιορδανίδη, αλλά είτε οι αμυντικοί είτε ο Τζήμας τις καθάρισαν.

Το δεύτερο μέρος

Στο 63’ το δυνατό σουτ του Κόλα κόντραρε στην πλάτη του Κωτσιόπουλου, ενώ στο 71’ το σουτ με το αριστερό του Καραγκούνη εκτός περιοχής πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Το ματς δεν είχε φάσεις, με την Πύδνα να έχει την κατοχή, αλλά να είναι ακίνδυνη. Ωστόσο, στο 73’ μετά από κόρνερ του Καθάριου από τα αριστερά η άμυνα της Νίκης δεν μπόρεσε να καθαρίσει τη φάση στο ύψος της μικρής περιοχής και το εκμεταλλεύτηκε ο Τσατσαρής, που με προβολή νίκησε τον Τζήμα και ισοφάρισε σε 1-1.

Στο 75’ ο Γαρυφαλλόπουλος πήρε το ριμπάουντ μετά από απόκρουση του Πατσιογιώργου σε αριστερό σουτ του Κόλα εντός περιοχής και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα από αντικανονική θέση, όπως υπέδειξε ο πρώτος βοηθός Μπάλλας, με συνέπεια το γκολ να ακυρωθεί υπό τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων. Στο 85’ αξιόλογη ήταν η κεφαλιά του Νίκου Κυπαρίσση μετά από σέντρα από τ’ αριστερά, καθώς έφυγε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι, με τον Τζήμα να ελέγχει πάντως την πορεία της μπάλας. Τελείως άστοχες ήταν στο 87’ και 89’ σε στατικές φάσεις οι κεφαλιές του Ν. Κυπαρίσση, ενώ στο 90’ ο Γιώργος Κυπαρίσσης έφυγε στην κόντρα και προσπάθησε να κρεμάσει από μακριά τον Τζήμα, στέλνοντας την μπάλα στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού και άουτ. Τέλος, στις καθυστερήσεις ο Νίκος Κυπαρίσσης βγήκε απέναντι στον Τζήμα, ο οποίος απέκρουσε το δυνατό σουτ του αντιπάλου, αλλά αυτός είχε υποδειχθεί ήδη σε θέση οφσάιντ.

Να τονιστεί σε ό,τι αφορά τον Τρικαλινό διαιτητή Λεωνίδα ότι χαρίστηκε σε αρκετές περιπτώσεις στους παίκτες της φιλοξενούμενης ομάδας.

Κίτρινες: Πιαστόπουλος, Κωτσιόπουλος, Ιορδανίδης- Ναουμίδης, Νικλητσιώτης, Βέργος

ΝΙΚΗ Β.:  Τζήμας, Παπαδήμας, Δημολιός, Ναουμίδης, Παρασκευαΐδης, Βέργος (82’ Σκοπελίτης), Πετράκος, Νικλητσιώτης, Κόλα (76’ Κορέτα), Μέτσε, Γαρυφαλλόπουλος

ΠΥΔΝΑ: Πατσιογιώργος, Καραγκούνης, Κόλα, Κωτσιόπουλος, Σαμουηλίδης, Τσατσαρής, Καθάριος (78’ Στούμπος), Ντόσης, Παπαδημητρίου (58’ Πιαστόπουλος), Ιορδανίδης (69’ Γ. Κυπαρίσσης), Κυπαρίσσης Ν. 

Last modified onMonday, 20 March 2017 00:53