noodles volos banner

«Απλήρωτοι 3 μήνες στον Απόλλωνα Λ., μίλησα για δανεικούς με τον Μαρινάκη»

Ο τεχνικός διευθυντής του Ολυμπιακού Βόλου, Ανδρέας Μπονόβας, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του Astra Tv «Σπορ στη Θεσσαλία» κι εκτός από την αποκάλυψη ότι ένας από τους παίκτες που έχουν συμφωνήσει με τους ερυθρόλευκους είναι ο Δημήτρης Σουάνης, μίλησε γενικότερα για τη Γ’ Εθνική, τις άριστες συνθήκες που υπάρχουν στη βολιώτικη ομάδα και  τις συζητήσεις που έκανε με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού κ. Μαρινάκη, για να έρθουν δανεικοί παίκτες από την ομάδα του Πειραιά στον Ολυμπιακό Βόλου.

Παράλληλα, πέταξε τη «βόμβα» ότι οι παίκτες του Απόλλωνα Λάρισας ήταν τρεις μήνες απλήρωτοι και πως κάποιοι απ’ αυτούς έπαιρναν τηλέφωνο να έρθουν στον Βόλο, ενώ πρόσθεσε η μεταγραφή του Καμπλιώνη στα Τρίκαλα έγινε, προκειμένου να πληρωθούν οι ποδοσφαιριστές της λαρισινής ομάδας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Μπονόβα:

Για τη Γ’ Εθνική:

«Στη Γ’ Εθνική δεν πρέπει να παίζει κανένας ξένος, να είναι όλοι Έλληνες μέχρι 22 χρόνων και να υπάρχει περιορισμός για τέσσερις 18αρηδες, για να μπορέσουμε να βγάλουμε και ταλέντα και να έχουμε και Εθνικές ομάδες και Νέων και Ελπίδων. Ακόμη και στη Β’ Εθνική βλέπουμε έξι ξένους, κάτι που είναι απαγορευτικό, αφού πλέον κι αυτή η κατηγορία πάει να γίνει ερασιτεχνική, καθώς οι μισοί ποδοσφαιριστές είναι απλήρωτοι. Η ομοσπονδία πρέπει να σκύψει πάνω στο πρόβλημα».

Για τον Ολυμπιακό Βόλου:

«Δέχθηκα το κάλεσμα από τη διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου και τους ανθρώπους που πήραν τα ηνία της, τον Ευριπίδη Τσιμπανάκο, τον κ. Μποτσιβάλη και τον κ. Πολύζο, οι οποίοι έβαλαν τα χρήματά τους και ρισκάρισαν.

Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι ένα μεγάλο μέγεθος ποδοσφαιρικά, γιατί κουβαλά κόσμο και ιστορία, έφτασε μέχρι το ΟΥΕΦΑ κι έβγαλε τεράστιους ποδοσφαιριστές. Αυτό μου έδωσε και μένα το έναυσμα και το κίνητρο να έρθω στην ομάδα και να βοηθήσω αυτήν την προσπάθεια.

Στην αρχή δεν υπήρχε κορμός δέκα παικτών από τον προηγούμενο χρόνο, για να χτίσουμε εμείς, ενώ δεν είχαμε και γήπεδο. Για να μπορέσουμε να φτιάξουμε μία ομάδα πρωταθλητισμού μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, έπρεπε να μην έχουμε ρίσκο. Άρα πήγαμε σε έναν προπονητή που έχει κάνει πρωταθλητισμό, τον κ. Τζαναβάρα, με το τιμ που είχε. Προσπαθήσαμε να πάρουμε παίκτες πρωταθλητισμού και Β’ Εθνικής, οι οποίοι είχαν 25 έως 30 συμμετοχές την προηγούμενη σεζόν στη Β’ Εθνική και γύρω απ’ αυτούς φέραμε και γύρω στα έξι-επτά ταλέντα, όπως τον Αναστασίου, τα αδέρφια Κόκκα από τον ΠΑΣ Γιάννενα, τον Κολημήτρα και κάποια παιδιά που είχαν την κατηγορία και το ταλέντο, ώστε να εξελιχτούν με βάση τον κορμό που χτίσαμε. 

Έτσι δημιουργήσαμε ένα σύνολο, δίνοντας το έναυσμα στον κ. Τζαναβάρα να κάνει μία ομάδα πρωταθλητισμού, χωρίς να έχουμε απώλειες. Μία ομάδα, η οποία χτίζεται σε ένα μήνα, θέλει τουλάχιστον 4-5 μήνες να βγάλει αυτοματισμούς. Το αποτέλεσμα το είχαμε. Ήταν δύσκολα τ’ αποτελέσματα.  Η ομάδα με τους παίκτες αυτούς δεν έπαιξε το ποδόσφαιρο που θα ήθελε και η διοίκηση και εγώ προσωπικά και ο φίλαθλος κόσμος, ώστε να χαίρεται. Αυτό είχε ως επακόλουθο να φύγει ο κ. Τζαναβάρας.

Τώρα πλέον είμαστε στην τελική ευθεία. Έγιναν οι αλλαγές, πήραμε έναν προπονητή, τον Τίμο Καβακά, για τον οποίον οι συστάσεις  ήταν πάρα πολύ καλές, γιατί όπου πήγε, η ομάδα του, αν μη τι άλλο, έπαιζε και καλό ποδόσφαιρο. Είχε και διακρίσεις, είναι σε καλή ηλικία και είναι κάτοχος του ΟΥΕΦΑ Pro. Του δώσαμε την ομάδα, ώστε να τη φέρει στην κορυφή και να τη βγάλει πρωταθλήτρια. Του δώσαμε το τιμ που ήθελε και όλοι είμαστε δίπλα του. Μας είπε τι προσθήκες θέλει, γύρω στους 5-6 παίκτες. Πλέον, ο Ολυμπιακός έχει κάνει τις μεταγραφές, περιμένουμε άλλους τρεις παίκτες, οι οποίοι είναι κλεισμένοι και είναι θέμα χρόνου ν’ ανακοινωθούν.

Έχει γίνει μία μίνι προετοιμασία πρωί-απόγευμα με τον καινούριο γυμναστή, ώστε η ομάδα να ‘ρθει σ’ ένα καλό επίπεδο, να βγάλει αυτοματισμούς, ν’ αλλάξει ταχύτητα, γιατί μέχρι τώρα η ομάδα δεν άλλαζε ταχύτητα.

Είχε ένα ρυθμό, χωρίς να βλέπουμε την εκρηκτικότητα, την πίεση ψηλά, για να χαίρεται ο κόσμος και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές το ποδόσφαιρο, γιατί υπάρχει ποιότητα και ταλέντο σ’ αυτήν την ομάδα, για να βγούμε απ’ αυτή τη δύσκολη κατηγορία, που όλες οι ομάδες παίζουν καταστροφικά.

Μ’ όσες ομάδες παίξαμε στα φιλικά και μας αντιμετώπισαν ανοικτά-θα μου πείτε ότι στα φιλικά δεν υπάρχει πίεση, αλλά είχαμε να κάνουμε με ομάδες παραπάνω κατηγορίας-, η ομάδα έπαιξε και καλό ποδόσφαιρο και έβαλε γκολ.  Άρα, εκεί ήταν η δυσκολία. Όταν οι άλλες ομάδες παίζουν 5-4-1, πρέπει να βρούμε λύσεις με τους παίκτες που θα φέρουμε, ώστε να αλλάξουν οι ισορροπίες στην αμυντική λειτουργία των αντιπάλων.

Για το κάνεις αυτό με ομάδες που αμύνονται στο μισό γήπεδο, πρέπει να πάρεις παίκτες γρήγορους, ταχυδυναμικούς, να πλαγιοκοπήσουν, να παίξουν ένας με έναν, καθώς και ένα δεκάρι με καλά στημένα και την κάθετη πάσα, για να εκμεταλλευτούμε τον Φλίγκο και τον σέντερ φορ που θα πάρουμε. Αυτό τον έχουμε κλείσει και θα παίξει δίπλα στον Φλίγκο. Είναι το αντίθετο του Φλίγκου, δηλαδή δε θα είναι στην κορυφή, θα πατάει όμως περιοχή. Θα είναι έμπειρος παίκτης, καθώς έχει παίξει στη Σούπερ Λιγκ. Έχει κάνει πρωταθλητισμό και πιστεύω ότι είναι αυτό που χρειαζόμαστε, για να μπορεί να ξεκουράζει τον Φλίγκο, ή, όταν θα παίζουμε με δύο επιθετικούς, να αγωνίζονται και οι δύο μέσα στην περιοχή.

Επίσης έχουμε κλείσει έναν αριστερό εξτρέμ και έναν ακόμη μεσοεπιθετικό, οπότε θα είμαστε πλήρεις και θα υπάρχει συναγωνισμός . Μην ξεχνάμε ότι σε μία 25αδα ποδοσφαιριστών, παίζουν οι έντεκα.

Άρα, ο προπονητής θα βάλει τον πιο φορμαρισμένο και τον πιο ικανό, που θα βάζει τα πόδια του, γιατί αυτή τη φανέλα όποιος τη φοράει πρέπει να την ιδρώνει και να τη σέβεται. Αυτό τους λέω στ’ αποδυτήρια και επίσης να μην αδικούν τους εαυτούς τους, γιατί χάνουν και χρήματα και πρεστίζ, καθώς, αν δε βγάλουν αυτήν την ομάδα κατηγορία, δε θα ξαναβρούν ομάδα.

Εδώ υπάρχουν όλες οι κατάλληλες συνθήκες, γιατί ο Ολυμπιακός λειτουργεί σαν ομάδα Σούπερ Λιγκ. Η διοίκηση παρέχει τα πάντα, όπως βοηθητικά γήπεδα και ένα Πανθεσσαλικό, που όλες οι ομάδες βγάζουν φωτογραφίες, για να δουν πού έχουν έρθει.

Είμαστε σε καλό δρόμο. Απομένει οι ποδοσφαιριστές, επειδή το γήπεδο είναι ο καθρέφτης, να δείξουν τον πραγματικό τους εαυτό και να πάρουν το πρωτάθλημα».

Για το αν φοβάται κάτι:

«Δε φοβάμαι, γιατί είναι σημαντικό ότι η ομάδα δεν αδικείται, καθώς όλες οι διαιτησίες ήταν καλές, αν εξαιρέσουμε το ματς με τη Σεβαστή που μας έκλεψε το πέναλτι, δίνοντας επανάληψη, που δεν υπάρχει με τον καινούριο κανονισμό.

Επανάληψη δίνεις, όταν το αποκρούει ο τερματοφύλακας κι έχουν μπει παίκτες μέσα. Έχει μπει μόνο ένας παίκτης της Σεβαστής κι αντί να πάει στη σέντρα, δίνει επανάληψη. Ούτε στη Σούπερ Λιγκ δε γίνεται αυτό, όχι στη Γ’ Εθνική.

Κατά τα άλλα η διαιτησία είναι πάρα πολύ καλή. Αν μη τι άλλο, εγώ πηγαίνω στην Αθήνα. Έχω τις γνωριμίες μου και τις επαφές και τους λέω ότι δε θέλω την αδικία. Πέρα από το γεγονός ότι είναι μέγεθος ο Ολυμπιακός Βόλου, έχουμε και καλή ομάδα κι όταν έχεις καλή ομάδα, δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα.

Μπορεί να είναι μία κακή μέρα, αλλά στη συνέχεια η ομάδα θα βρει τον δρόμο της. Μην ξεχνάμε ότι βγάλαμε όλα τα ντέρμπι. Χάσαμε στο 92’ με τον Απόλλωνα Λάρισας με κακή εμφάνιση, όντας αγνώριστοι στο πρώτο ημίχρονο. Φέραμε 1-1 με την Α.Ε. Καραϊσκάκης, έχοντας χάσει πέναλτι, 0-0 με τη Νίκη, στην οποία δώσαμε συγχαρητήρια, γιατί ήταν καλύτερη και εμείς σε άσχημη κατάσταση. Έπαιζε Νίκη Βόλου-Κατσούλης. Και υπάρχει και το 0-0 με τη Σεβαστή, που ήταν τρίποντο στην ουσία, γιατί μας το έκλεψε ο διαιτητής. Άρα έχουμε μία ήττα και έχουμε Νίκη, Καραϊσκάκη, Πύδνα μέσα. Στην Πύδνα πήγαμε με 500 άτομα και κερδίσαμε.

Θα έχουμε και την άσχημη εμφάνιση, άνθρωποι είναι οι παίκτες. Εμένα με χαροποιεί το γεγονός ότι βρίσκουμε τον δρόμο μας και ο καινούριος προπονητής έχει καλή φιλοσοφία, δίνει βάση στους αυτοματισμούς και στο γρήγορο, σύγχρονο και κάθετο ποδόσφαιρο και του αρέσει η πίεση ψηλά. Υπάρχει ποιότητα παικτών και οι νέοι είναι επιπέδου Σούπερ Λιγκ, και ο Μουκάμ και ο Μασάδο και ο Ντόικιτς. Τώρα πρέπει να δείξουν. Οι ομάδες χτίζονται. Εμείς τη χτίσαμε σε ένα μήνα. Αν είχαμε δέκα παίκτες από τη Β’ Εθνική, θα ήμασταν δέκα βαθμούς μπροστά».

Για τις ομάδες που θα παλέψουν για τον τίτλο:

«Είναι ο Απόλλωνας, ο Διαγόρας και η Πύδνα, που δείχνουν και με τις μεταγραφές που κάνουν ότι προσπαθούν να πάρουν το πρωτάθλημα. Η μόνη ομάδα που έχει να χάσει είμαστε εμείς και η Δ.Ε. που έβαλε τα χρήματά της για το μέγεθος του Ολυμπιακού Βόλου. Οι άλλες ομάδες δεν έχουν να χάσουν.

Ο Απόλλων δεν έχει φτάσει στα χρήματα που έχουμε ξοδέψει εμείς. Μας έπαιρναν οι παίκτες του να έρθουν εδώ, γιατί ήταν τρεις μήνες απλήρωτοι. Εμείς δεν είχαμε ανάγκη να πάρουμε παίκτες του Απόλλωνα. Σε μας ουρές γίνονται. Οι παίκτες του Απόλλωνα δεν πληρώνονταν, γι’ αυτό και πούλησαν παίκτες, όπως τον Καμπλιώνη στα Τρίκαλα. Τα χρήματα της μεταγραφής τα πήραν πριν και μ’ αυτά πληρώθηκαν οι παίκτες. Η δουλειά μου είναι μάνατζερ. Πληρώθηκαν οι παίκτες του Απόλλωνα με τα χρήματα της μεταγραφής και μετά μετακινήθηκε ο ποδοσφαιριστής (σ.σ. Καμπλιώνης).

Εμείς (σ.σ. έγινε σχετική ερώτηση) ούτε ασχοληθήκαμε με τον συγκεκριμένο παίκτη ούτε με τον Σαχινίδη. Με παίκτες ομάδων του ομίλου μας δεν ασχοληθήκαμε. Μόνο με ποδοσφαιριστές Β’ Εθνικής και θα τους δείτε. Έχουμε πάρει άλλους τρεις. Εγώ για τον Καμπλιώνη το έμαθα από τα Τρίκαλα, γιατί πέρσι πήγα έξι παίκτες εκεί. Συζητάμε με πέντε παίκτες Β’ Εθνικής και Σούπερ Λιγκ και για τρεις παίκτες από τον Ολυμπιακό Πειραιώς, επειδή μίλησα με τον Μαρινάκη και μου είπε ότι θα κοιτάξει κάποιους δανεικούς παίκτες που έχουν στην Α’ και τη Β’ Εθνική, μήπως έρθουν σε μας. Οπότε είμαστε σε επαφή μ’ αυτούς. Αν ευδοκιμήσουν δύο περιπτώσεις από αυτές, θα χρειαστούμε ακόμη έναν παίκτη. Θα ξέρουμε μέσα στη βδομάδα για τους παίκτες από την πεντάδα που συζητάμε συν τους δανεικούς από τον Ολυμπιακό Πειραιώς».

 

 

 

 

 

 

 

 

Last modified onTuesday, 10 January 2017 13:51