noodles volos banner

"Δεν μειώσαμε τη δυναμική του συνόλου μας"

Με αρκετές αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό αλλά με ...τη σφραγίδα της τεχνικής του ηγεσίας μπαίνει ο Πύρασος στο νέο πρωτάθλημα, το δεύτερο της αγχιαλίτικης ομάδας στη Γ' Εθνική. Στο magnesiasports έδωσε το στίγμα του για τους "κυανόλευκους" ο Στέφανος Ξηροφώτος.

Για το ντέρμπι της πρεμιέρας με τη Νίκη Βόλου, τόνισε: "Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι που δεν θα το δώσουμε στο γήπεδο της Νέας Αγχιάλου. Η ομάδα μας είναι έτοιμη να τα δώσει όλα και τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Η Νίκη Βόλου είναι μεγάλη ομάδα, θα έχει τη συμπαράσταση του κόσμου της, αλλά εμείς στοχέυουμε στο θετικό αποτέλεσμα και μπορούμε να το πάρουμε".
Σχετικά με τις πολλές μεταγραφικές κινήσεις, σχολίασε: "Ο Πύρασος είναι ανανεωμένος. Έφυγαν από την ομάδα μας βασικά στελέχη, όμως αποκτήσαμε αρκετούς νεαρούς παίκτες. Ρίξαμε αισθητά τον μέσο όρο ηλικίας. Μπαίνουμε στη νέα σεζόν με φιλοδοξίες για μια πολύ καλή πορεία. Μειώσαμε τον προϋπολογισμό, αλλά θεωρώ ότι δεν μειώσαμε τη δυναμική του συνόλου. Απ' αυτό που βλέπουμε στη διάρκεια της προετοιμασίας, μας κάνει να πιστεύουμε ότι κάθε μέρα η ομάδα μας θα παρουσιάζεται καλύτερα, κάθε μέρα τα νεαρά παιδιά θα βελτιώνονται με τη δουλειά που κάνουμε και θα δείξουν την αξία τους. Τα εμπιστευόμαστε και είμαι σίγουρος ότι θα μας δικαιώσουν".
Αναφορικά με το αγωνιστικό στυλ των "κυανόλευκων", πρόσθεσε: "Βλέποντας κανείς το ρόστερ, μπορεί να διαπιστώσει πως 25 ποδοσφαιριστές είναι γεννημέοι από το 1992 και μετά. Έχουμε νεανικό σύνολο. Ο Πύρασος θα στηριχθεί στο πάθος για διάκριση, στη δύναμη, στα τρεξίματα, θα παίζει σε κάθε αγώνα για τη νίκη, είτε εντός είτε εκτός έδρας".
Τέλος, ερωτηθείς για το πρωτάθλημα, γνωρίζοντας πολύ καλά τους αντιπάλους, ο Στέφανος Ξηρόφωτος δήλωσε: "Η κατηγορία είναι δύσκολη, έχει μεγάλα ονόματα, ομάδες ιστορικές με πολύ κόσμο, ομάδες που εκπροσωπούν μεγάλες πόλεις. Κι αυτές αποτελούν πόλο έλξης για επαγγελματίες ποδοσφαιριστές που έχουν σημαντική διαδρομή στο χώρο του ποδοσφαίρου. Νίκη Βόλου, Αιγινιακός και Καραϊσκάκης ξεκινούν για να διεκδικήσουν την άνοδο, ωστόσο όπως είδαμε και πέρυσι, θα υπάρξουν δυνατές ομάδες που θα πλασαριστούν ψηλά και θα διεκδικήσουν τις πιθανότητές τους. Γνωρίζουμε ότι φέτος υποβιβάζονται περισσότερες ομάδες, ωστόσο αυτά είναι τα δεδομένα του πρωταθλήματος που συμμετέχουμε. Κάθε αγώνας είναι σημαντικός και ο Πύρασος δεν θα αφήσει κανένα ματς χωρίς να προσπαθήσει, θα προσπαθούμε σε κάθε αγωνιστική να δίνουμε το καλύτερο για να πετύχουμε στο τέλος το στόχο μας".