noodles volos banner

"Αν είμαστε ομόψυχοι μέχρι τέλους, θα καταφέρουμε την παραμονή"

Τρίτη συνεχόμενη σεζόν για τον Ρήγα Φεραίο στη Γ' Εθνική και η ομάδα του Βελεστίνου μπαίνει στο νέο πρωτάθλημα με φιλοδοξίες, ενισχυμένη σημαντικά στη μεσοεπιθετική γραμμή κι έχοντας κρατήσει βασικό κορμό από τα προηγούμενα χρόνια. Η πρεμιέρα φέρνει τους "κυανόλευκους" να ταξιδεύουν στη Φιλιππιάδα. Για αυτόν τον αγώνα και γενικότερα το πρωτάθλημα, μίλησε στο magnesiasports ο καθ' ύλην αρμόδιος, Λάκης Μπακάλης, ο προπονητής που έχει συνδέσει το όνομά του με τις μεγάλες επιτυχίες του συλλόγου στην παλιά Δ' Εθνική, τη νέα Γ' Εθνική και διανύει την πέμπτη του σερί σεζόν στην τεχνική ηγεσία.

Για το ματς στη Φιλιππιάδα επισήμανε: "Είναι σίγουρα ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια πολύ καλή και δυνατή ομάδα που πραουσιάζεται ενισχυμένη σε σχέση με πέρυσι. Εμείς είμαστε έτοιμοι αγωνιστικά, θέλουμε ένα καλό παιχνίδι και μια πετυχημένη πρεμιέρα. Είναι σημαντικό να ξεκινήσουμε με ένα θετικό αποτέλεσμα εκτός έδρας. Με προσοχή, τύχη και πίστη σε αυτό που ξεκινάμε, μπορούμε να έχουμε βαθμολογικό όφελος από το συγκεκριμένο παιχνίδι".
Σχετικά με το στόχο του Ρήγα Φεραίο στο πρωτάθλημα, ήταν σαφής: "Βασικός στόχος μας είναι η παραμονή. Όσο δύσκολη κι αν φαντάζει, θα παλέψουμε όπως έχουμε κάνει όλα τα χρόνια και πιστεύω ότι αν είμαστε μέχρι το τέλος ομόψυχοι και συγκεντρωμένοι στη δουλειά μας, τότε θα καταφέρουμε να την πετύχουμε".
Για το γεγονός πως η ομάδα, τουλάχιστον στο ξεκίνημα, ίσως χρειαστεί να μην παίξει στο Βελεστίνο, είπε: "Είναι ένα πρόβλημα, αλλά προς το παρόν δεν μπορούμε να το αλλάξουμε, οπότε θα πρέπει να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα για όσα παιχνίδια χρειαστεί να δώσουμε στο Αρμένιο".
Αναφορικά με το γεγονός ότι φέτος άλλαξε κατά το ήμισυ το ρόστερ σε σχέση με τις προηγούμενες σεζόν, ο Λάκης Μπακάλης ανέφερε: "Πράγματι έγιναν αρκετές μεταγραφές, η μισή ομάδα είναι καινούργια αλλά θα έλεγα πως η βάση της ενδεκάδας κατά 70% είναι η ίδια σε σχέση με πέρυσι και τα προηγούμενα χρόνια. Οι αλλαγές παρατηρούνται κυρίως στο επιθετικό κομμάτι που πρέπει να χτίσουμε καθώς αποκτήθηκαν αρκετοί ποδοσφαιριστές. Είναι όμως όλοι ποιοτικοί παίκτες που θα μας βοηθήσουν σημαντικά. Η διοίκηση έκανε μεγάλη προσπάθεια, και δύσκολη, ώστε να ενισχύσει την ομάδα".
Τέλος, σχετικά με τον 2ο όμιλο και τον υποβιβασμό οκτώ συλλόγων, ο γνώστης της κατηγορίας και των ομάδων αυτής, προπονητής του Ρήγα Φεραίου σχολίασε: "Θεωρώ ότι Νίκη Βόλου, Αιγινιακός, Καραϊσκάκης, Πύδνα έχουν τον πρώτο λόγο για να διεκδικήσουν την άνοδο κι από κοντά θα είναι κάποια ομάδα έκπληξη όπως κάθε χρόνο που μπορεί να είναι η Φαρκαδόνα ή ο Θεσπρωτός. Ο 2ος όμιλος έχει πάρα πολύ καλές ομάδες, όλες είναι ενισχυμένες. Έχει συλλόγους ιστορικούς με βαριά ονόματα, ενώ αγωνίζονται επαγγελματίες παίκτες με μεγάλη πορεία σε Σούπερ Λιγκ και Φούτμπολ Λιγκ. Δεν μου αρέσει που πέφτουν οκτώ ομάδες. Ο αριθμός των ομάδων που υποβιβάζονται άλλαξε φέτος κι ενώ πέρυσι είχαν πει ότι θα παρέμενε σταθερός. Κάθε χρόνο η Γ' Εθνική αλλάζει κι αυτό δεν είναι καλό για το πρωτάθλημα. Όμως έχει τη δική της αίγλη και ο Ρήγας Φεραίος, με οδηγό τις επιτυχίες των περασμένων ετών και με πίστη για το μέλλον, θα δώσει τη δική του μάχη ώστε να παραμείνει στην τρίτη κατηγορία και είμαι αισιόδοξος πως θα τα καταφέρουμε και πάλι".

Φ.Γ.