noodles volos banner

Της αμύνης τα παιδιά...

Της αμύνης τα παιδιά οδεύουν προς την παραμονή... Με όπλο την καλή αμυντική παρουσία πορεύονται Ρήγας Φεραίος και Πύρασος στο φετινό πρωτάθλημα. Οι δύο εκπρόσωποι της Μαγνησίας στη Γ' Εθνική στηρίζονται στην ανασταλτική τους λειτουργία ώστε να μαζέψουν τους βαθμούς που απαιτούνται για την εξασφάλιση της παραμονής. Ο Ρήγας Φεραίος έχει δεχθεί 11 γκολ, επίδοση που είναι η δεύτερη καλύτερη στο 2ο όμιλο (αλλά και σε όλους συνολικά!) μετά από τα 9 τέρματα στο παθητικό για τον πρωτοπόρο Καραϊσκάκη, ενώ ο Πύρασος έχει δεχθεί 20, έβδομη καλύτερη άμυνα.
Η ομάδα του Βελεστίνου έχει κρατήσει το μηδέν στα 14 από τα 22 παιχνίδια!!! Και ο αριθμός αυξάνεται στα 16 εάν προσθέσουμε τα δύο ματς στα χαρτιά στο δεύτερο γύρο. Οι “κυανόλευκοι” έχουν πέντε λευκές ισοπαλίες (δύο εντός-τρεις εκτός), ενώ δεν δέχθηκαν γκολ σε ακόμη πέντε αγώνες στο Βελεστίνο και τέσσερις εξόδους.
Όσον αφορά στην ομάδα της Ν. Αγχιάλου, την καλή αμυντική παρουσία χαλάνε οι δύο αγώνες με Άρτα και Καραϊσκάκη στον πρώτο γύρο όπου οι νεοφώτιστοι δέχθηκαν συνολικά 9 γκολ. Κατά τα άλλα, σε 11 συναντήσεις διατήρησαν ανέπαφη την εστία τους -συν τα δύο ματς στα χαρτιά-. Είχαν πέντε ισοπαλίες με 0-0 (δύο εντός-τρεις εκτός), με μηδέν στο παθητικό τελείωσαν άλλα τέσσερα ματς στη Ν. Αγχίαλο και δύο μακρυά από το γήπεδό τους.
Σε ένα πρωτάθλημα όπου τα μεγάλα σκορ δεν είναι πολλά με εξαίρεση τους αγώνες κόντρα στις τελευταίες ομάδες του ομίλου, Ρήγας Φεραίος και Πύρασος ξέρουν να διαφυλάττουν τα νώτα τους και να παίρνουν πολύτιμους βαθμούς. Ακόμη κι όταν δυσκολεύονται να σκοράρουν, η άμυνα τους έχει χαρίσει πολύτιμους πόντους. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι αμφότεροι μάζεψαν πέντε βαθμούς με λευκές ισοπαλίες.