noodles volos banner

Στάμος:" Δικαίωση όλων η άνοδος"

Μία ιστορική φωτογραφία για τον Πύρασο του 2014: Από την κατάκτηση του πρωταθλήματος, την κατάκτηση του Κυπέλλου και τον πρώτο αγώνα στη Γ' Εθνική Μία ιστορική φωτογραφία για τον Πύρασο του 2014: Από την κατάκτηση του πρωταθλήματος, την κατάκτηση του Κυπέλλου και τον πρώτο αγώνα στη Γ' Εθνική

Την τελευταία ημέρα του έτους επέλεξε ο πρόεδρος του Πυράσου, Θοδωρής Στάμος για να κάνει τον απολογισμό της χρονιάς που μας αφήνει σε λίγες ώρες. Επισήμανε ότι η σεζόν αυτή ήταν ιστορική για την ομάδα της Ν. Αγχψιάλου με την κατάκτηση του νταμπλ και την άνοδο στη Γ' Εθνική για πρώτη φορά. Αναλυτικά η δήλωσή του:

"Το 2014 μας αφήνει έχοντας περάσει στην ιστορία του συλλόγου ως η χρονιά της ανόδου στη Γ' Εθνική. Όλοι μαζί καταφέραμε αυτό που πριν μερικά χρόνια έμοιαζε με όνειρο, να ανεβάσουμε το σύλλογο εκεί που δεν είχε αγωνιστεί στο παρελθόν, στην τρίτη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Δεν ήταν μια χρονιά εύκολη. Το να φθάσεις στην κορυφή είναι δύσκολο, αλλά ακόμη δυσκολότερο είναι να διατηρηθείς σε αυτή. Επιπλέον, ο στόχος του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου σε τοπικό επίπεδο είχε επιτευχθεί το 2013. Ο πήχης είχε τεθεί πολύ ψηλότερα. Χωρίς ήττα μέσα στο 2014 μέχρι τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου 2013-14, ο Πύρασος κατέκτησε πανάξια τους δύο τίλους της ΕΠΣΘ, προσθέτοντας στην τροπαιοθήκη του συλλόγου το τρίτο πρωτάθλημα Α' Τοπικής Κατηγορίας και το τρίτο Κύπελλο της ΕΠΣΘ. Το μεγάλο στοίχημα για όλους μας ήταν η άνοδος στη Γ' Εθνική μέσω των μπαράζ, μιας επίπονης διαδικασίας με μεγάλο ανταγωνισμό. Διοίκηση, ποδοσφαιριστές, τεχνική ηγεσία και φίλαθλοι έκαναν κατάθεση ψυχής και η δικαίωση όλων ήρθε με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή στον αγώνα της 4ης Ιουνίου. Ο Πύρασος στη Γ' Εθνική για πρώτη φορά στην ιστορία του! Το καλοκαίρι, αποφασίσαμε ως διοίκηση να προχωρήσουμε σε εκτεταμένη ανανέωση του έμψυχου δυναμικού, ποντάροντας πολλά σε νεαρούς ποδοσφαιριστές, κυρίως ηλικίας 18-24 ετών. Δημιουργήσαμε ένα νεανικό ρόστερ που αποτελείται από ποδοσφαιριστές της Μαγνησίας με στόχο την παραμονή στη Γ' Εθνική. Κρατήσαμε την ομάδα στη φυσική της έδρα, ενώ στο σημείο αυτό θα πρέπει να προσθέσω ότι το 2014 ήταν η χρονιά της τοποθέτησης της κερκίδας στο γηπέδό μας. Πορευόμαστε με τη στήριξη των χορηγών αλλά και τη συνδρομή όλων εσάς, των φιλάθλων και φίλων της ομάδος μας που έχετε αποδείξει ότι βρίσκετε πάντα δίπλα στις προσπάθειές της διοίκησης.
Εκτός από τα αγωνιστικά αποτελέσματα με τις πολλές νίκες και την κατάκτηση των δύο τίτλων, η ομάδα μας συνεχίζει να μεγαλώνει… Αγωνίζεται πλέον σε μια κατηγορία με αγώνες από την Άρτα μέχρι τα Γρεβενά κι από την Ηγουμενίτσα μέχρι το Μαρτίνο, ενώ συνεχίσαμε την ιδιαίτερη δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής μας, προετοιμάζοντας το μέλλον του συλλόγου και δίνοντας την ευκαιρία στα μικρά παιδιά της Ν. Αγχιάλου να γνωρίσουν τον αθλητισμό.
Το 2014, ένας νεαρός ποδοσφαιριστής του Πυράσου, ο Ανδρέας Δερμιτζάκης έγραψε ιστορία: πρώτα έγινε διεθνής με την εθνική ομάδα Κ16 σε τουρνουά στη Μολδαβία και έπειτα, το καλοκαίρι, πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό Πειραιώς. Ακόμη, ο Κωνσταντίνος Παρασκευόπουλος πήρε μεταγραφή για την ΠΑΕ Ερμιονίδα, ομάδα της Β' Εθνικής.
Ο Πύρασος φιλοξένησε την ομάδα Νέων (Κ20) του Ολυμπιακού Πειραιώς στο γήπεδο της Ν. Αγχιάλου για φιλικό αγώνα, όπως επίσης και τον Τύρναβο της Football League, ενώ στο τελευταίο παιχνίδι της ομάδος μας στο προηγούμενο πρωτάθλημα, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κι Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιος παρευρέθηκε στο γήπεδο Ν. Αγχιάλου και δέχθηκε τιμητική βράβευση από τον Πύρασο.
Εκτός όμως από τις ευχάριστες στιγμές που περάσαμε και μας χάρισε η ομάδα, είχαμε και δυσάρεστες. Δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στην απώλεια του Γιώργου Μπουρτζή τον Νοέμβριο, του ανθρώπου που δημιούργησε αυτή την ιστορική ομάδα και ήταν πάντα δίπλα της.
Η διοίκηση του Πυράσου, παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, θα κάνει το καλύτερο δυνατό για να είναι η Νέα Αγχίαλος περήφανη για την ομάδα της, θα κάνει την υπέρβαση ώστε οι επιτυχίες να συνεχιστούν μέσα στο καινούργιο έτος. Κλείνοντας θα ήθελα να ευχηθώ καλή χρονιά σε όλον τον κόσμο, το 2015 να βρει τους φίλους του Πυράσου μας με υγεία κι ευτυχία και τη σημαία της ομάδος μας να κυματίζει ψηλά στον ιστό του ελληνικού ποδοσφαίρου".