noodles volos banner

Η γενική συνέλευση του Πυράσου

Άρωμα Γ' Εθνικής είχε η χθεσινή γενική συνέλευση του Πυράσου που συγκέντρωσε δεκάδες φίλους της αγχιαλίτικης ομάδας. Ο διοικητικός-οικονομικός απολογισμός εγκρίθηκε ομόφωνα, ενώ έγινε η παρουσίαση του πλάνου για τη νέα σεζόν. Για τη γ.σ., το www.pyrasos.com γράφει συγκεκριμένα: "Με πρωτοφανή παρουσία μελών και φίλων του Πυράσου, καθώς το “παρών” έδωσαν περίπου 100 άτομα σε μια κατάμεστη αίθουσα στο Δράγνειο Δημαρχιακό Μέγαρο, πραγματοποιήθηκε χθες η ετήσια γενική συνέλευση του σωματείου, που διήρκησε 1 ώρα και 55 λεπτά.
Από τον πρόεδρο του Πυράσου, Θεόδωρο Στάμο έγινε ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός της σεζόν 2013-2014, ο οποίος εγκρίθηκε ομόφωνα. Ο κ. Στάμος ανέφερε ότι τα έσοδα της ομάδας ήταν λίγο παραπάνω από τα έξοδα, με αποτέλεσμα η ομάδα να μην χρωστάει σε κανέναν και να είναι εντάξει στις οικονομικές της υποχρεώσεις. Εξήρε την προσπάθεια της τεχνικής ηγεσίας και των ποδοσφαιριστών που έκαναν κατάθεση ψυχής με την κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου νταμπλ στη Μαγνησία και την ιστορική άνοδο στη Γ' Εθνική. Παρουσίασε επίσης το πλάνο της ομάδος ενόψει της επόμενης σεζόν. Αρχικά ανέφερε ότι ο Πύρασος πρέπει να εγγράψει 300 μέλη που είναι απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής στη Γ' Εθνική κι αυτό θα γίνει σε χρονικό διάστημα ενός μηνός. Η ετήσια συνδρομή ορίστηκε στα 10 ευρώ.
Όσον αφορά στο ρόστερ είπε ότι θα διατηρηθεί ο βασικός κορμός ποδοσφαιριστών και θα γίνουν μεταγραφές από το νομό Μαγνησίας για τη συγκρότηση μιας δυνατής ομάδας ενόψει των αυξημένων αγωνιστικών απαιτήσεων.
Υποστήριξε ότι η ομάδα δεν θα μετακομίσει σε καμία περίπτωση από το γήπεδο της Νέας Αγχιάλου, στο οποίο θα γίνουν βελτιωτικά έργα όσον αφορά στις υποδομές του και θα επιδιωχθεί η κατασκευή δεύτερου τμήματος της κερκίδας. Πρόσθεσε ότι θα υπάρξει συνεργασία με την ομάδα της Αγχιάλου όσον αφορά σε επίπεδο νεαρών ποδοσφαιριστών, ενώ έδωσε μεγάλη έμφαση στη συνεργασία που υπάρχει και θα διευρυνθεί με διάφορες μορφές με τον τοπικό Σύλλογο Καταστηματαρχών και Επιχειρηματιών. "Ο Πύρασος τη νέα σεζόν θα φιλοξενήσει ιστορικές ομάδες που θα μείνουν σε ξενοδοχεία της Νέας Αγχιάλου, θα φάνε σε εστιατόρια της πόλης, θα πιουν καφέ ή ποτό σε καφετέριες, θα φέρουν στο γήπεδό μας κόσμο από τις δικές τους πόλεις. Η Νέα Αγχίαλος έχει την ευκαιρία σε συνεργασία με την ομάδα να εκμεταλλευτεί την παρουσία τους στην πόλη" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στάμος, λέγοντας ότι το όνομα της Νέας Αγχιάλου θα ακουστεί σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο στα στενά όρια του νομού μας ή της Θεσσαλίας.
Σε άλλα ζητήματα, μίλησε για το μεγάλο πρόβλημα του γηπέδου 5Χ5 όπου προπονούνται τα τμήματα υποδομής και η πρώτη ομάδα καθώς το γήπεδο θα πρέπει να υποστεί ολική συντήρηση, με αλλαγή της περιμετρικής σίτας και του τάπητα, ανέπτυξε τη φιλοσοφία της διοίκησης για την ακαδημία και τη σύναψη σχέσεων συνεργασίας με αρκετές ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ, ενώ ζήτησε τη στήριξη του κόσμου και των φιλάθλων σε κάθε δραστηριότητα της ομάδας. Χαρακτηριστικά είπε ότι η πρώτη μεγάλη καλοκαιρινή εκδήλωση θα γίνει στις 5 Ιουλίου με παρουσία γνωστού καλλιτέχνη, θα ακολουθήσουν κι άλλες μέχρι την έναρξη και κατά τη διάρκεια της νέας αγωνιστικής περιόδου. Τέλος, μεταξύ των άλλων, αποκάλυψε ότι το εισιτήριο για τους αγώνες της νέας σεζόν θα κοστίζει 5 ευρώ για τους φιλάθλους της Νέας Αγχιάλου και της Μαγνησίας.
Ακολούθως, πρώτος το λόγο πήρε ο επίτιμος πρόεδρος του Πυράσου, και εκ των ιδρυτών, κ. Γεώργιος Μπουρτζής που συνεχάρη τη διοίκηση, την τεχνική ηγεσία και τους ποδοσφαιριστές για τη μεγάλη επιτυχία της φετινής σεζόν, λέγοντας "μας κάνατε για ακόμη μία φορά υπερήφανους και έχουμε όλοι ηθική υποχρέωση να σταθούμε δίπλα στην ομάδα της πόλης μας, την ομάδα που μας κάνει χαρούμενους, αγαπάμε και υποστηρίζουμε".
Επίσης, στη συνέχεια διατυπώθηκαν διάφορες ερωτήσεις -και ήταν αρκετές- από τους παρευρισκόμενους φίλους του Πυράσου που απαντήθηκαν από τον πρόεδρο κ. Στάμο. Μεταξύ των άλλων, διατυπώθηκε η άποψη ότι είναι αναγκαία η ίδρυση λέσχης φιλάθλων με ιδιόκτητα γραφεία, θέμα που η διοίκηση αντιμετωπίζει με θετική σκέψη και η πρωτοβουλία των κινήσεων πλέον ανήκει στους ενδιαφερόμενους και εμπνευστές της ιδέας".