noodles volos banner

Oι αλλαγές στους πίνακες διαιτησίας

Μέχρι τις αρχές Αυγούστου αναμένεται να έχουν ανακοινωθεί από την ΕΠΟ οι νέοι πίνακες διαιτητών. Το SoccerPlus κατέγραψε το κλίμα που επικρατεί στον κόσμο της διαιτησίας, στην ΕΠΟ και τις Ενώσεις σχετικά με εκείνους που θα ανέβουν στη Super League και με εκείνους που θα βγουν από τον πίνακα της μεγάλης επαγγελματικής κατηγορίας.
 
Ο πιθανότερος αριθμός των αλλαγών είναι πέντε.  Όσον αφορά τους διαιτητές που θ’ ανέβουν, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν "κλειδώσει" δύο θέσεις. Η μία είναι του Τάσου Παπαπέτρου (ΕΠΣ Αθηνών-πρόεδρος είναι το μέλος του ΔΣ Π. Δημητρίου) ο οποίος, κατά γενική ομολογία, έχει αφήσει άριστες εντυπώσεις. Η δεύτερη θέση είναι του Γιάννη Κάμπαξη της ΕΠΣ Εύβοιας, στην οποία είναι πρόεδρος ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιάννης Παπακωνσταντίνου. Μεγάλες πιθανότητες ανόδου συγκεντρώνει ο Γιάννης Τοπούζης της ΕΠΣ Θράκης, της οποίας πρόεδρος είναι ο γ' Αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, Μάνος Γαβριηλίδης.   Από κει και πέρα, άλλες δύο θέσεις διεκδικούν με αρκετές πιθανότητες ο Γιώργος Γιαννουλάκης της ΕΠΣ Χανίων, στην οποία πρόεδρος είναι ο β' Αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Βούρβαχης, και ο Γιώργος Χατζής (ΕΠΣ Δυτικής Αττικής), στην οποία πρόεδρος είναι το μέλος του Δ.Σ της ΕΠΟ, Μιχάλης Τζανόπουλος.
Θέση διεκδικούν α) ο Αριστομένης Κουτσιαύτης της φίλιας Ένωσης, - που παίζει και ρόλο "κλειδί" στις εξελίξεις – Άρτας, β) ο Γιώργος Φουκάκης της ΕΠΣ Ηρακλείου και ο Γιάννης Παπαδόπουλος της ΕΠΣ Μακεδονίας για τη γενικότερη στάση τους και γ) ο Σπύρος Σελίμος της ΕΠΣ Λακωνίας, ο πρόεδρος της οποίας έχει έρθει πλέον κοντά με τη διοίκηση της ΕΠΟ.

Όσον αφορά τους διαιτητές που βρίσκονται ήδη στον πίνακα της Super League, θεωρείται βέβαιο ότι θα αποχωρήσει ένας που ανήκει στην ΕΠΣ Αθηνών. Για τη θέση του υποψήφιου προς αποχώρηση "παίζουν" αυτή τη στιγμή δύο ονόματα. Επίσης, "αδύναμοι κρίκοι" είναι ένας διαιτητής από Ένωση της Βόρειας Ελλάδας η οποία έχει δημιουργήσει…  μεγάλα προβλήματα στα μεγάλα πορτοφόλια, ένας άλλος από Ένωση της Βορείου Ελλάδος που συγκαταλέγεται στην αντιπολίτευση και ένας από Ενωση της Δυτικής Ελλάδος που είχε εκλογές. Τέλος, συζητείται έντονα το όνομα ενός διαιτητή, ο οποίος με τις διαιτησίες του προκάλεσε τα πιο αρνητικά σχόλια, αλλά παράλληλα δημιούργησε και μεγάλες συμπάθειες και για αυτό η παραμονή του, παρότι με τη λογική είναι απίστευτη, λόγω των στηριγμάτων που έχει αποκτήσει, μπορεί να γίνει αληθινή.

Αλλαγές θα υπάρξουν και στον πίνακα των διεθνών διαιτητών τον Σεπτέμβριο, με τους Μάνταλο και Αρετόπουλο να είναι πρώτοι επιλαχόντες ανάλογα με τις θέσεις που θα «ανοίξουν».

soccerplus.gr