noodles volos banner

Φαν Χάαλ: "Εγώ έμαθα τον Ρομέρο να αποκρούει πέναλτι!"

Ο Λουίς Φαν Χάαλ εξήγησε για ποιο λόγο δεν χρησιμοποίησε τον Τιμ Κρουλ στη διαδικασία των πέναλτι απέναντι στην Αργεντινή ενώ… ισχυρίστηκε ότι οι αποκρούσεις του Σέρχιο Ρομέρο ήταν δικό του έργο.

«Εγώ έμαθα στον Ρομέρο να αποκρούσει πέναλτι», ισχυρίστηκε ο προπονητής της Ολλανδίας μετά τον αποκλεισμό από την Αργεντινή στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αναφερόμενος στην κοινή τους παρουσία στην Αλκμααρ τη διετία 2007-09. Οσο για το γεγονός ότι δεν επανέλαβε την πετυχημένη συνταγή της αλλαγής τερματοφύλακα, όπως έκανε με την Κόστα Ρίκα; «Αν μπορούσα να κάνω μια ακόμη αλλαγή, θα έβαζα τον Κρουλ. Όμως δεν είχα άλλες αλλαγές στη διάθεσή μου». Παράλληλα, αποκάλυψε ότι κατέληξε στον Φλάαρ για την πρώτη εκτέλεση πέναλτι (σ.σ. απέκρουσε ο Ρομέρο), επειδή «δύο άλλοι παίκτες αρνήθηκαν την πρώτη εκτέλεση. Ο Φλάαρ είχε πολύ καλή απόδοση και πίστευα ότι θα έχει και πολύ καλή ψυχολογία».

Τέλος, τα… έχωσε στη FIFA για τη διεξαγωγή του μικρού τελικού: «Εδώ και 10 χρόνια έχω πει ότι είναι ένα ματς που δεν προσφέρει τίποτα. Κάναμε ένα φανταστικό τουρνουά και αν κάνουμε και δεύτερη σερί ήττα, κάποιοι μπορεί να μας θυμούνται ως loser. Κανείς δεν περίμενε να περάσουμε στη δεύτερη φάση. Κάναμε μια εξαιρετική πορεία και αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Η Αργεντινή είναι ομάδα παγκόσμιας κλάσης με παίκτης τεράστιας αξίας και δεν μας κέρδισε».