noodles volos banner

Αποτελέσματα και σκόρερ στα ματς της ΕΠΣΘ την Κυριακή

  • Published in ΕΠΣΘ
Έκανε ... θραύση και ως σέντερ φορ ο Παπάρας Έκανε ... θραύση και ως σέντερ φορ ο Παπάρας

Φιέστα είχαμε στην Αγριά στην αυλαία της Α' ΕΠΣΘ. Η συγκίνηση ήταν έντονη και άπαντες πανηγύρισαν έξαλλα τον προβιβασμό του Θησέα στη Γ' Εθνική, με την ομάδα να επιστρέφει για την περίσταση στη φυσική της έδρα. Το μπλουζάκι της γιορτής έδινε το μήνυμα: "Πρωταθλητές 2017-2018, Γ' Εθνική ήρθαμε". Σύσσωμο σχεδόν το Δ.Σ. της ΕΠΣΘ παρακολούθησε το παιχνίδι, με την απονομή του κυπέλλου να πραγματοποιεί ο πρόεδρος της Ένωσης, Περικλής Λασκαράκης. Το αγωνιστικό κομμάτι πέρασε σε δεύτερη μοίρα, αν κι εκεί ο Θησέας δεν άφησε ανικανοποίητους τους φίλους, κλείνοντας μία ονειρική χρονιά με ευρεία νίκη κόντρα στον Αίαντα με 4-0 (12’ Ρουκάς, 30’ Βλάχος, 41’ Ισά, 72’ αυτογκόλ Καλοδήμος).

Για την τελευταία αγωνιστική της Α’ ΕΠΣΘ, ο δευτεραθλητής Διαγόρας έκλεισε τη σεζόν με «περίπατο», καθώς συνέτριψε την ομάδα του Ανθίμου Γαζή στο γήπεδο της Ι.Μ. Δημητριάδος με 0-8.  Η ομάδα του Λευτέρη Καλογήρου είχε την απόλυτη κυριαρχία, όπως δείχνει και η ευρεία επικράτησή της. Σκόρερ για τους νικητές ήταν οι Καραπλιάγκος Σπ. (6'), Φαράντος (7'), Καραπλιάγκος Κ. (10'), Πάσχος (33', 66'), Γουτούλης (75'), Καναβός (85') και Καραμανλής (87').

Στο βοηθητικό του ΕΑΚ, ο Σαρακηνός έκαμψε την αντίσταση του Πρωτεσίλαου, νικώντας τον με 2-1 και τερμάτισε στην 3η θέση, ξεπερνώντας τον αντίπαλό του κατά ένα βαθμό. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές ήταν ο Κοντοβάς που πέτυχε και τα δύο τέρματα της ομάδας του, το ένα στο 30' με όμορφο διαγώνιο σουτ, ύστερα από ομαδική συνεργασία των γηπεδούχων, και το άλλο στο 75' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο ίδιος. Η ομάδα του Πτελεού είχε ισοφαρίσει, προς στιγμήν, με τον Παπαδόπουλο στο 55'.

Στο Κιούπι είχαμε διπλό της Ακρόπολης με ανατροπή επί του Μαγνησιακού με σκορ 2-1. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 60' με κεφαλιά του Οικονόμου, ύστερα από σέντρα του Γκέρτσου, αλλά η ομάδα του Σέσκλου κατάφερε να φέρει το παιχνίδι "τούμπα", χάρη στην εκτελεστική δεινότητα του Τσουκάλη, ο οποίος βρήκε δίχτυα δύο φορές, στο 70' και στο 83'.

Η Σκιάθος κατέβηκε κατά το μεγαλύτερο μέρος με τη δεύτερη ομάδα της στο ΕΤΒΑ, αλλά αυτό δεν την εμπόδισε να κερδίσει τον Πηλέα με 4-5 και μάλιστα με ανατροπή, καθώς έχανε με 4-1 στις αρχές του δευτέρου μέρους.

Να σημειωθεί ότι ο τερματοφύλακας Παπάρας (φωτό) για τους φιλοξενούμενους πέρασε νωρίς ως αλλαγή στον αγώνα, αλλά αγωνίστηκε ως φορ, καταφέρνοντας να σκοράρει δύο φορές.

Το 1-0 έγινε στο 10ο δευτερόλεπτο (!) από τον Δημόπουλο και ο ίδιος παίκτης σημείωσε το 2-0 στο 10ο λεπτό, για να μειώσει με θαυμάσιο σουτ στην κίνηση από το ύψος της περιοχής ο νεαρός Σαολίνο σε 2-1 στο 15’.

Στις αρχές του δευτέρου μέρους, ο Δημόπουλος έφτασε σε καρέ τερμάτων, δίνοντας αέρα τριών τερμάτων στον Πηλέα (4-1), που κατάφερε, γιατί περί κατορθώματος πρόκειται, να χάσει. Ο Παπάρας στο 60’ και το 65’ με δύο κεφαλιές μείωσε σε 4-3,  ο Αλεξ Τζελάι στο 71’ με σουτ εκτός περιοχής, για να δώσει τη νίκη με 4-5 ο Φιλιππούλης με διαγώνιο σουτ στη Σκιάθο.  

Η Β' ΕΠΣΘ

Πολλά γκολ σημειώθηκαν στα πέντε κυριακάτικα ματς του β’ ομίλου της Β’ ΕΠΣΘ. Τα περισσότερα στο ματς Πανιώνιος-Ερμής, που έληξε με 7-4 (Κιπτίου 3, Ν. Τσακίρης 3, Λυρίτσης - Στύλλας, Μαλαμούλης, Πινιάρης, Κιουρέτης).

Η Δήμητρα επισφράγισε και μαθηματικά την κατάκτηση του πρωταθλήματος με εξάρα επί του Ηρακλή Α.Θ. Το 6-0 ήρθε με χατ-τρικ του Αραπίτσα, ενώ από ένα γκολ σημείωσαν Γαλατσίδας, Τιμπλαλέξης και Κακλιάς (2', 32', 83' Αραπίτσας, 12' Γαλατσίδας, 20' Τιμπλαλέξης, 75' Κακλιάς). Οι παίκτες του Μιχάλη Ανδρωνά προσέγγισαν με απόλυτη σοβαρότητα τα ματς, για να πάρουν τον έναν βαθμό που χρειάζονταν για την εξασφάλιση της πρωτιάς και της ανόδου και με το σφύριγμα της λήξης ξέσπασαν σε μπουγελώματα, έξαλλους πανηγυρισμούς, συνθήματα, ενώ άνοιξαν και οι καθιερωμένες σαμπάνιες, με την ευχή όλων ότι θα ζήσουν σε λίγες βδομάδες ανάλογες στιγμές με την κατάκτηση του τίτλου του υπερπρωταθλητή κόντρα στη Αγία Άννα, που όλοι θέλουν πάρα πολύ.

Οι δευτεραθλητές Μυρμηδόνες, που θα αγωνιστούν στο μπαράζ ανόδου με τον Τοξότη συνέτριψαν με 5-1 τον Αχιλλέα Αχιλλείου (2' Τετριμίδας, 55' πεν. Πιπινής, 65' Μπούρχας, 85', 90' Ναούμ - 60' Σιούτης).

Ισόπαλοι αναδείχθηκαν Μικροθήβες και Αστέρας Ριζομύλου με 2-2 (15', 38' Τσιατάς -27' Κωνσταντέλος, 60' πεν. Ξέρας), ενώ εύκολο ήταν το πέρασμα της Αγχιάλου από την Κανάλια, αφού συνέτριψε τον τοπικό Απόλλωνα με 0-4 (25', 67' Καραγιώργος, 32', 55' Πήλιος).

Τα αποτελέσματα της ΕΠΣΘ την Κυριακή (13/5) έχουν ως εξής:

Α’ ΕΠΣΘ/26η αγωνιστική

Θησέας-Αίας 4-0

Σαρακηνός-Πρωτεσίλαος 2-1

Μαγνησιακός-Ακρόπολη 1-2

Άνθιμος Γαζής-Διαγόρας 0-8

Πηλέας-Σκιάθος 4-5

Β' ΕΠΣΘ/Β' όμιλος

25η αγωνιστική

Δήμητρα-Ηρακλής Α.Θ. 6-0

Απόλλων - Αγχίαλος 0-4

Μυρμηδόνες-Αχιλλέας 5-1

Πανιώνιος-Ερμής 7-4

Μικροθήβες - Αστέρας 2-2

 

 

Last modified onSunday, 13 May 2018 20:51