noodles volos banner

Με το μυαλό στο πρωτάθλημα η Νίκη 3-0 την Ακρόπολη

Η ενδεκάδα, με την οποία ξεκίνησε η Νίκη κόντρα στην Ακρόπολη Η ενδεκάδα, με την οποία ξεκίνησε η Νίκη κόντρα στην Ακρόπολη

Η Νίκη με το μυαλό στο πρωτάθλημα επικράτησε με 3-0 της Ακρόπολης στο Πανθεσσαλικό σε ματς για τη φάση των οκτώ του Κυπέλλου της ΕΠΣΘ και προκρίθηκε στα ημιτελικά, όπου θα συναντήσει τον Θησέα και πάλι εντός έδρας. Οι κυανόλευκοι έκαναν τη μία από τις δυο φάσεις τους στο γκολ στο πρώτο μέρος με τον Αναστασίου, που πέτυχε στο 24’ το πρώτο του τέρμα από τη στιγμή που επανήλθε στις αρχές του έτους στους αγωνιστικούς χώρους, χωρίς να είναι καλοί αγωνιστικά. Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι βελτιώθηκαν ως ένα βαθμό. Το 1-0 παρέμεινε μέχρι το 72’, όταν και πάλι ο Αναστασίου σημείωσε το 2-0, για να έρθει ο Γιάννης Ντινιωτάκης στο 83’ να κλείσει το σκορ. Στα αξιοσημείωτα το ντεμπούτο Κοντοέ και Κρστιτς  στη βασική ενδεκάδα, αλλά και η επανεμφάνιση Παπαδήμα, που μπήκε στο γήπεδο στο 73’. Από την άλλη η Ακρόπολη παρουσιάστηκε αξιόμαχη και μέχρι το 72ο λεπτό ήταν μέσα στο παιχνίδι.

Η διάταξη των ομάδων

Η Νίκη ξεκίνησε τον αγώνα με τον Τζήμα κάτω από τα δοκάρια, ενώ στην άμυνα από τα δεξιά προς τ’ αριστερά ήταν οι Γενιτσαρίδης, Κοντοές, Χρ. Καρτσαμπάς και Ζιώγας. Ρόλο αμυντικού χαφ είχαν οι Κρστιτς, Μέτσε και μπροστά απ’ αυτούς και πίσω από τον φορ Αναστασίου ήταν οι Μπάιριτς στον άξονα και οι Ματθαίου και Ντινιωτάκης στα άκρα, που άλλαζαν πλευρές.

Η Ακρόπολη είχε τον Ανατολή στο τέρμα και στην άμυνα τους Τσιαντή και Κ. Κολυμήτρα ως στόπερ και τους Παπαεμμανουηλίδη (δεξιά) και Αν. Κολυμήτρα (αριστερά) ως πλάγιους μπακ. Ο έμπειρος Άκης Χάνος ήταν ο κλασικός ανασταλτικός χαφ μπροστά από την άμυνα, ενώ ως εσωτερικοί μέσοι αγωνίστηκαν οι Κόκκας και Μαυρίδης. Στα πλάγια της μεσοεπιθετικής γραμμής κινούνταν οι Τσουκάλης στα δεξιά και Αξιώτης στ’ αριστερά, ενώ ο Μόσιος ήταν ο μοναδικός κλασικός προωθημένος.

Στο 11’ από τη δεξιά πλευρά και μέσα στην περιοχή ο Ματθαίου ξεμαρκαρίστηκε ωραία και έκανε το δυνατό σουτ, που απέκρουσε δύσκολα ο Ανατολής. Στο 24’ πάλι ο Ματθαίου, αλλά από την  απέναντι αριστερή πλευρά έβγαλε τη σέντρα και με κεφαλιά στην κίνηση ο Αλέκος Αναστασίου νίκησε τον τερματοφύλακα της Ακρόπολης για το 1-0. Ήταν ένα γκολ με ιδιαίτερη σημασία για τον 28χρονο φορ, αφού ήταν το πρώτο σε επίσημο παιχνίδι μετά την επιστροφή του στους αγωνιστικούς χώρους λόγω της ρήξης χιαστών, που είχε υποστεί το περασμένο καλοκαίρι σε τουρνουά 8Χ8. Γι’ αυτό και πήγε στον πάγκο και το πανηγύρισε μαζί με όλους τους συμπαίκτες του και τους προπονητές του. Επίσης στο 34’ ο Ζιώγας πήγε να απειλήσει απευθείας με κόρνερ από τη δεξιά πλευρά με το καλό αριστερό του πόδι, αλλά έδιωξε ο Ανατολής.

Το δεύτερο μέρος

Στο 56’ ο Ζιώγας, που δείχνει ικανότητα στη εκτέλεση των στημένων, έφερε την μπάλα με φάουλ από τα δεξιά μέσα στη μικρή περιοχή, όπου ο Ντινιωτάκης με δυνατό άλμα νίκησε τον Ανατολή, ωστόσο η κεφαλιά του πέρασε πάνω από την εστία.

Επικίνδυνη κατάσταση για τη Νίκη στο 62’, όταν ο Τζήμας βγήκε στα όρια της περιοχής, ο Μόσιος του πέρασε την μπάλα και βρέθηκε στο έδαφος, με τον διαιτητή Χαλβατζάκο να δείχνει «παίζετε», θεωρώντας ότι ο επιθετικός της Ακρόπολης, που διαμαρτυρήθηκε, έπεσε μόνος του. Με τον τερματοφύλακα της Νίκης δεν υπήρξε επαφή, ενώ οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν προφανώς για μαρκάρισμα από πίσω, αλλά ήταν μία δύσκολη φάση.  

Επτά λεπτά αργότερα, ο Ντινιωτάκης έπιασε το βολέ, χωρίς να σκάσει η μπάλα στο έδαφος από την αριστερή γωνία της περιοχής, αλλά αυτό έφυγε ψηλά άουτ. Τελικά στο 72’ ήρθε το δεύτερο γκολ της Νίκης Β. με προβολή στο πρώτο δοκάρι του Αναστασίου, τον οποίον μάρκαρε ο Μαυρίδης, μετά από σέντρα του Ζιώγα από τα αριστερά, με τον Ανατολή να μην μπορεί να απομακρύνει στην κλειστή του γωνία.

Κάπου εκεί τελείωσε το παιχνίδι, με τη Νίκη να πανηγυρίζει και τρίτο γκολ, που ήταν το ομορφότερο, στο 83’ με σκαστή κεφαλιά-ψαράκι του Ντινιωτάκη από τα όρια της μικρής περιοχής μετά τη σέντρα του Γενιτσαρίδη από τα δεξιά. Ένα λεπτό πριν είχε αποφευχθεί το 3-0 σε δυνατό σουτ του Ιορδανίδη από τον άξονα, με το που πάτησε περιοχή, με τον Ανατολή να ενεργεί εντυπωσιακά.

ΝΙΚΗ Β.: Τζήμας, Γενιτσαρίδης, Κοντοές, Χρ. Καρτσαμπάς (46’ Λάιος), Ζιώγας, Κρστιτς (46’ Ιορδανίδης), Μέτσε, Μπάιριτς (66’ Αλ. Καρτσαμπάς), Ματθαίου (73’ Παπαδήμας), Ντινιωτάκης, Αναστασίου

ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΣΕΣΚΛΟΥ: Ανατολής, Παπαεμμανουηλίδης (88’ Σιαμέτης), Κ. Κολυμήτρας, Τσιαντής, Αν. Κολυμήτρας (58’ Πασσιάς), Χάνος, Κόκκας (88’ Βλιώρας), Μαυρίδης, Τσουκάλης, Αξιώτης (74’ Παγώνης), Μόσιος

akropoli me niki

Η Ακρόπολη, όπως παρατάχτηκε στο Πανθεσσαλικό
Last modified onThursday, 01 February 2018 22:02