noodles volos banner

Το πήρε στα πέναλτι η Ακρόπολη κόντρα στον Αίαντα

 

Το μοναδικό από τα παιχνίδια της φάσης των 16 του Κυπέλλου της ΕΠΣΘ, που κρίθηκε στα πέναλτι ήταν αυτό μεταξύ της Ακρόπολης και του Αίαντα Σούρπης, που έγινε στο Σέσκλο. Το 90λεπτο έληξε με 1-1, ενώ στην παράταση δε σημειώθηκε κάποιο τέρμα, με συνέπεια οι δύο ομάδες να πάνε στη διαδικασία των πέναλτι, όπου η Ακρόπολη επικράτησε με 4-2.

Το ματς είχε ποιότητα και θέαμα και εκατέρωθεν φάσεις.

Στο 36' από την ασυνεννοησία Γκαντή - Ανατολή επωφελήθηκε ο Χριστέλος, τσίμπησε την μπάλα και σε κενή εστία έγραψε 0-1. Στο 65’ οι Σεσκλιώτες έφεραν το ματς στα ίσα με εντυπωσιακό σουτ Κόκκα από πλάγια, με την μπάλα να καταλήγει στο παραθυράκι του Χαλάτση για το 1-1.

Οι γηπεδούχοι θεωρούν ότι αυτοί είχαν τις περισσότερες κλασικές ευκαιρίες κυρίως με Αξιώτη και Τσούτσα και για να ένα δεύτερο τέρμα και πως έπρεπε να τους δοθεί ένα πέναλτι υπέρ του Ανατολή από τον Κατσαβριά, ο οποίος στο 61’ είχε δοκάρι σε κεφαλιά.  

Στην παράταση η Ακρόπολη έχασε δυο τετ-α-τετ με Μιχολίτση και Τσουκάλη και μάλιστα στην πρώτη περίπτωση ο επιθετικός των γηπεδούχων έχει περάσει και τον τερματοφύλακα και αστοχεί.

Για την Ακρόπολη στα πέναλτι σκόραραν κατά σειρά οι Μόσιος, Κόκκας, Τσουκάλης και Κ. Κολιαμήτρας, ενώ για τον Αίαντα έχασε το πρώτο πέναλτι ο Μπιρτσάι, σκόραρε ο Χειλάς και ο Χαλάτσης στο δεύτερο και το τρίτο, ενώ έχασε το τέταρτο ο Κατσαβριάς

Ακρόπολη Σέσκλου (Ακτσιαλής): Ανατολής (80' λ.τρ. Σταμέλος), Παπαεμμανουηλίδης, Γκαντής (46' Μόσιος), Τσούτσας, Τσιαντής, Κολιαμήτρας Κ., Κολημήτρας Τ., Κόκκας, Παγώνης (46' Μιχολίτσης), Τσουκάλης, Αξιώτης (96' Χάνος)

Αίας Σούρπης (Κατσιαμπέκης): Χαλάτσης, Παπανικολόπουλος, Πλαβός, Καλοδήμος, Χουλιαράς, Χριστέλος, Μπιρτσάι, Μακανίκας (100' Μαλλιαρός), Σιαμέτης, Χειλάς, Κατσαβριάς