noodles volos banner

Πρόκριση στην παράταση με αγγλικό σκορ για τον Γ.Σ. Αλμυρού

Συγκλονιστικό παιχνίδι έγινε στο Αερινό, εκεί που χρειάστηκε η παράταση μετά το χορταστικό 3-3 της κανονικής διάρκειας, για να κριθεί με σκορ 3-4 υπέρ του Γ.Σ. Αλμυρού και εις βάρος της γηπεδούχου Ακρόπολης η πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου της ΕΠΣΘ. Να σημειωθεί ότι από το 68’ είχε δεχτεί δίκαιη δεύτερη κίτρινη ο Πλαβός και είχε αφήσει τον Αλμυρό με δέκα παίκτες, με τους Σεσκλιώτες να διατυπώνουν παράπονα ότι άργησε να την πάρει.

Το 1-0 έγινε στο 42'. Ο Πασσιάς μετά από γέμισμα από το κέντρο βγήκε μόνος, με τους παίκτες του Θ. Θεοδώρου να έχουν σταματήσει, γιατί νόμιζαν πως ο αντίπαλός τους ήταν οφσάιντ. Ο παίκτης της Ακρόπολης πέρασε την μπάλα πάνω από τον Χαλάτση και ο Σταύρος Αξιώτης σε κενή εστία δεν είχε πρόβλημα να ανοίξει το σκορ. Είχαν προηγηθεί τρεις πολύ σημαντικές ευκαιρίες για τους φιλοξενούμενους με Κοντοβά, Κωτσιαρίδη και Τσιάτσιο, με τον πρώτο μάλιστα στην κεφαλιά-ψαράκι που επιχείρησε μετά τη σέντρα του Κωτσιαρίδη από τα αριστερά να έχει δοκάρι.

Στο 52’ ο Αραμπατζής κέρδισε πέναλτι σε τάκλιν του Τσούτσα. Ο Κοντοβάς (λίγο πριν είχε νέο δοκάρι σε συρτό σουτ) ευστόχησε από τα 11 βήματα και ισοφάρισε σε 1-1. Οι Αλμυριώτες κάνουν λόγο για κλασική περίπτωση πέναλτι, ενώ οι Σεσκλιώτες έχουν σοβαρές ενστάσεις για την ορθότητα της απόφασης του Νικόπουλου.  

Στο 55’ οι δεύτεροι ξαναπήραν το προβάδισμα, όταν ο Κ. Κολυμήτρας εκτέλεσε φάουλ και στην πορεία της μπάλας πετάχτηκε ο Μ. Τσουκάλης, ο οποίος με το σώμα έκανε το 2-1, αν και οι φιλοξενούμενοι μιλάνε για αυτογκόλ του Πλαβού.

Ο Γυμναστικός αντέδρασε και στο 65’ έγινε το 2-2 με κεφαλιά του Κοντοβά στο παραθυράκι μετά τη σέντρα του Καψιώτη από τα δεξιά. Ωστόσο, οι άνθρωποι της Ακρόπολης θεωρούν πως η μπάλα στη σέντρα που είχε γίνει δευτερόλεπτα πιο μπροστά από την αντίθετη πλευρά, έχει περάσει άουτ στον αέρα και στην εξέλιξη της φάσης μπαίνει το γκολ. 

Στο 80’ έγινε η ανατροπή με το γκολ του Κωτσιαρίδη με διαγώνιο σουτ (2-3), μόνο που το παιχνίδι επεφύλασσε κι άλλες συγκινήσεις, καθώς στο 85’ από σέντρα του Στ. Αξιώτη ο Μόσιος από τη γραμμή μετά την κεφαλιά του Τριχόπουλου στο δοκάρι έκανε το 3-3.

Στο 90’ ο Τριχόπουλος θα μπορούσε να κάνει το 4-3 για την Ακρόπολη, αλλά ο Χαλάτσης είχε κλείσει τη δεξιά του γωνία και η μπάλα πήγε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Σημειωτέον ότι ο τερματοφύλακας του Γ.Σ. Αλμυρού έπαιζε τραυματίας από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού με τράβηγμα στο τετρακέφαλο, κάτι που τον επηρέασε πολύ στην απόδοσή του. Στην επόμενη φάση ακυρώθηκε γκολ του Γ.Σ. Αλμυρού από τον Κοντοβά για οφσάιντ μετά από γύρισμα του Ν. Βούλγαρη, με τους Αλμυριώτες να διαφωνούν εντόνως, ενώ στο 87’ είχαν διαμαρτυρηθεί και οι γηπεδούχοι, καθώς ο Μόσιος ζήτησε πέναλτι για τράβηγμα της φανέλας του σε εναέρια μονομαχία τη στιγμή που είχε, αν έμενε όρθιος, πιθανότητα να σκοράρει.

Τελικά, στο 110’ από λόμπα του Κυργιάκου, βγήκε στο τετ-α-τετ Κοντοβάς και περνώντας την μπάλα πάνω από τον Ανατολή, που είχε γει στο ύψος της περιοχής,, έκανε το τελικό 3-4 κι αφού πρώτα στο πρώτο μέρος της παράτασης ο Ν. Βούλγαρης με κεφαλιά εξ επαφής μετά την απόκρουση του Ανατολή και ο Κωτσιαρίδης σε σουτ από ιδανική θέση που κόντραρε δεν είχαν καταφέρει να σκοράρουν. 

Τέλος, να επισημανθεί πως δεν άρεσε στους γηπεδούχους ότι στον Δημουλά, σύμφωνα πάντα με την άποψή τους, δε δόθηκε στην παράταση δεύτερη κίτρινη για αντικανονικό μαρκάρισμα.

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Ανατολής, Ν. Αξιώτης, Παππάς (55’ Τριχόπουλος), Πασσιάς, Τσούτσας (75’ Μόσιος), Κολυμήτρας Κ., Παλάντζας, Στ. Αξιώτης, Παγώνης (73’ Δ. Φώτου), Τσουκάλης, Τσιάμης

Γ.Σ. ΑΛΜΥΡΟΥ: Χαλάτσης, Φαράντος (λ. τρ. 46’ Νικηφοράκης), Καψιώτης, Πλαβός, Κυργιάκος, Δημουλάς, Τσιάτσιος, Κωτσιαρίδης Νασιακόπουλος (15’ λ. τρ. Λιόλιος-55’ Ν. Βούλγαρης), Αραμπατζής, Κοντοβάς

Last modified onFriday, 09 December 2016 02:31