noodles volos banner

Στα όριο του αριθμού δελτίων αρκετά σωματεία

  • Published in ΕΠΣΘ

Στο όριο αναφορικά με τον αριθμό δελτίων είναι αρκετά ερασιτεχνικά σωματεία της ΕΠΣΘ σύμφωνα με πληροφορίες του magnesiasports. Συγκεκριμένα, ο αριθμός των δελτίων τους που είναι κατατεθειμένος έχει αγγίξει τα επιτρεπόμενα όρια που είναι 160 ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων οι 20 κάτω των 18 ετών. 

Αναφερόμαστε φυσικά σε δελτία που δεν χρησιμοποιούνται αλλά έχουν μείνει στα σωματεία από παίκτες του παρελθόντος. Μέχρι να ισχύσει το σύστημα με τα δελτία στην ΕΠΟ στα τέλη της δεκαετίας του 2000, οι ομάδες διέγραφαν τους παίκτες με μια απλή ονομαστική κατάσταση που έστελναν στην Ομοσπονδία. Μετά όμως που έπρεπε να πληρώσουν παράβολο για αυτή τη διαδικασία, το αμέλησαν με αποτέλεσμα να έχουν ακόμη δελτία που ανήκουν σε άτομα τα οποία είναι τώρα 50-60 ετών ή και παραπάνω. 
Αυτό που πρέπει να κάνουν τα σωματεία, που τους συμφέρει καθώς τα άχρηστα δελτία ανέρχονται σε δεκάδες, είναι να πληρώσουν παράβολο 200 ευρώ για να προχωρήσουν σε ομαδική αποδέσμευση. Διαφορετικά η κάθε διαγραφή δελτίου κοστίζει 20 ευρώ...

Όπως αναφέρεται στον κανονισμό μεταγραφών, “κάθε ομάδα δύναται να διατηρεί τμήμα αρρένων ή γυναικών ή και τα δύο, δεν επιτρέπεται όμως να διατηρεί στη δύναμη του κάθε τμήματος περισσότερους από εκατόν εξήντα (160) ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων τουλάχιστον είκοσι (20) να είναι κάτω των δεκαοκτώ (18). Οι ομάδες που ανήκουν σε ενώσεις στα πρωταθλήματα των οποίων συμμετέχουν άνω των πενήντα (50) ομάδων, δύνανται να διατηρούν στην δύναμη κάθε τμήματός τους έως εκατόν ογδόντα (180) ποδοσφαιριστές”, ενώ για τη διαγραφή ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή: “απαιτείται αίτηση του ποδοσφαιριστή προς την Επιτροπή Ιδιότητας Ποδοσφαιριστών, με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής από δημόσια αρχή. Στην περίπτωση αυτή ο διαγραφείς ποδοσφαιριστής δεν έχει το δικαίωμα να ζητήσει την επανέκδοση ατομικών στοιχείων ποδοσφαιριστή, πριν παρέλθει μία πενταετία από την ημερομηνία που απώλεσε την ιδιότητα του ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή. Απαιτείται να υποβάλλουν αίτηση για διαγραφή όσοι υποχρεούνται να απολέσουν την ιδιότητα του ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή (σύμφωνα με τους λοιπούς Κανονισμούς και Καταστατικό της ΕΠΟ) προκειμένου να αποκτήσουν άλλη ιδιότητα στο χώρο του οργανωμένου ποδοσφαίρου που είναι ασύμβατη με αυτή”.

Φ.Γ.