noodles volos banner

Ο απολογισμός της σεζόν για τον Τοξότη

Στην έβδομη θέση της Β' ΕΠΣΘ κατετάγη ο ιστορικός Τοξότης Βόλου έχοντας 24 βαθμούς. Ο συνολικός απολογισμός ήταν επτά νίκες, τρεις ισοπαλίες και δέκα ήττες, με τέρματα 29 υπέρ και 41 κατά. Εντός έδρας, οι “κυανέρυθροι” πήραν τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία, ενώ ηττήθηκαν πέντε φορές (γκολ 15-16), εκτός έδρας είχαν τρία διπλά, δύο ισοπαλίες, πέντε ήττες (γκολ 14-25).Τον απολογισμό της σεζόν κάνει στο magnesiasports o Θανάσης Χρυσοχού, προπονητής του συλλόγου τα τελευταία χρόνια.

Αρχικά μίλησε για την αγωνιστική πορεία: “Σίγουρα μπορούσαμε να τα πάμε και καλύτερα. Είναι θέμα εμπειρίας να μαζέψουμε περισσότερα θετικά αποτελέσματα κι άλλων αστάθμητων παραγόντων όπως για παράδειγμα η διαιτησία μιας και φέτος δεν είχαμε ούτε ένα πέναλτι υπέρ μας. Η ομάδα μας είναι άπειρη. Μόνο ένας-δύο παίκτες στην ενδεκάδα είναι πάνω από 22 ετών. Δεν θεωρώ ότι είχαμε κακά αποτελέσματα και στα περισσότερα παιχνίδια, αυτό που θέλαμε, μάς βγήκε στον αγωνιστικό χώρο. Βάλαμε την μπάλα κάτω και παίξαμε ποδόσφαιρο. Για εμάς, η άνοδος δεν ήταν αυτοσκοπός, επιδίωξή μας ήταν να δουλέψουμε με τα ίδια παιδιά σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν, με μικρούς σε ηλικία παίκτες που θα έχουν όρεξη για να αγωνιστούν και να διακριθούν” και συνέχισε λέγοντας: “Αυτό το είχαμε. Οι ποδοσφαιριστές έδειξαν όρεξη να παίξουν, είχαν μεγάλη συνέπεια στις προπονήσεις και σε αυτό το ζήτημα έμεινε πολύ ευχαριστημένος. Δεν είναι μόνο να έχει μια ομάδα πιτσιρικάδες, πρέπει να προπονούνται σωστά ώστε να έχουν γερές ποδοσφαιρικές βάσεις. Πιστεύω ότι τα καταφέραμε πολύ καλά στον Τοξότη. Ο στόχος είναι πάντα η νίκη σε κάθε αγώνα, αλλά τα αποτελέσματα και η άνοδος θα έρθει όταν θα είναι η κατάλληλη στιγμή, όταν θα την αξίζουμε. Επιπλέον, θεωρώ ότι είχαμε σωστή συμπεριφορά από όλους στους αγώνες μας και αποτελεί παράσημο για την ομάδα”.
Ο τεχνικός του βολιώτικου συλλόγου επισήμανε επίσης τα προβλήματα και εξήρε τη μεγάλη προσπάθεια: “Το γηπεδικό πρόβλημα μάς δεσμεύει στη σωστή λειτουργία της ομάδας, το πώς θα δουλέψουμε απρόσκοπτα. Φέτος είχαμε έδρα το βοηθητικό του ΕΑΚ, αλλά για τις προπονήσεις ήμασταν φιλοξενούμενοι στο γήπεδο του Σαμπάναγα. Και βέβαια, η έλλειψη μόνιμης έδρας και δικών μας εγκαταστάσεων λειτουργεί αποτρεπτικά στο να δημιουργήσει ο σύλλογος τη δική του ακαδημία, στο να μαζέψει τα παιδιά της γειτονιάς και να τα εκπαιδεύσει από μικρή ηλικία. Η διοίκηση κατέβαλε τεράστια προσπάθεια ώστε να παράσχει ό,τι χρειάζεται η ομάδα. Είχαμε γιατρό σε κάθε εντός έδρας αγώνα κι αυτό θεωρώ πως ήταν κάτι το πολύ σημαντικό. Είναι λίγα άτομα κοντά στο σύλλογο αλλά κάνουν το καλύτερο δυνατό”.
Τέλος, ο Θανάσης Χρυσοχού χαρακτήρισε ανταγωνιστική τη Β' Τοπική: “Το γεγονός ότι μέχρι δυο-τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε δεν είχε ξεκαθαρίσει η άνοδος, φανερώνει ότι έγινε ένα αμφίρροπο πρωτάθλημα. Δίκαια ξεχώρισε η Σκόπελος. Οι ομάδες ήταν κοντά, οι τελευταίες παρουσιάστηκαν πιο δυνατές από άλλες χρονιές, το επίπεδο ήταν καλύτερο σε σχέση με προηγούμενα χρόνια αναφορικά με την τελευταία τοπική κατηγορία. Αυτό που θα ήθελα όμως να προσθέσω είναι πως οι υπεύθυνοι της ΕΠΣΘ θα έπρεπε να ξαναδούν τη μορφή των κατηγοριών. Είναι λάθος οι δύο όμιλοι στην Α' Τοπική, θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχουν τρεις κατηγορίες. Αυτοί που διοικούν πρέπει να προβληματιστούν από το γεγονός ότι οι ομάδες ολοένα λιγοστεύουν”.

TOKS