noodles volos banner

Tι ισχύει για τα πρωταθλήματα τη σεζόν 2013-14 και 14-15 μετά τη χθεσινή ψηφοφορία στη γ.σ. της ΕΠΣΘ

Τα σωματεία της ΕΠΣΘ αποφάσισαν χθες να ψηφίσουν υπέρ του σχεδίου των κ.κ. Κανάβα και Παππά, δηλαδή της επιτροπής πρωταθλήματος ΕΠΣΘ για την αναδιάρθρωση κατηγοριών. Έτσι, τη σεζόν 2014-15, η Α' ΕΠΣΘ θα γίνει σε δύο ομίλους που ο καθνέας θα έχει 13 ομάδες, συνολικά 26 σωματεία στην πρώτη τη τάξει κατηγορία του τοπικού ποδοσφαίρου και τα υπόλοιπα, ανάλογα με τις συμμετοχές, θα παίξουν στη Β' σε έναν όμιλο. Ας δούμε όμως τι προβλέπει το σχέδιο για τη σεζόν 2013-14 ώστε να γίνουν οι αλλαγές.
Η Α' ΕΠΣΘ θα γίνει με 16 ομάδες και η Β' με 23 (ή 24 ανάλογα με την εξέλιξη που θα υπάρξει με τον Ελευθεριακό) σε δύο ομίλους. Από την Α' ΕΠΣΘ, υποβιβάζονται σίγουρα οι δύο τελευταίοι και ο 14ος μόνο εφόσον πέσει από τη Γ' Εθνική ο Ρήγας Φεραίος. Στη νέα Β' ΕΠΣΘ, την άνοδο θα κερδίσουν οι έξι πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο, δηλαδή οι έξι από τις έντεκα στον έναν όμιλο και οι έξι από τις δώδεκα στον άλλο. Σε περίπτωση που ο πρωταθλητής της Α' ΕΠΣΘ κερδίσει την άνοδο στη Γ' Εθνική από τα μπαράζ, τότε θα δοθεί αγώνας μπαράζ ανάμεσα στα δύο σωματεία με την 7η θέση στους ομίλους της Β' ΕΠΣΘ. Θα υπάρχει κι αγώνας ανάμεσα στις πρώτες του κάθε ομίλου για την ανάδειξη του πρωταθλητή Β' Κατηγορίας.

Τι θα γίνει τη σεζόν 2014-2015
Η Α' ΕΠΣΘ θα διεξαχθεί με δύο ομίλους των 13 συλλόγων και οι δύο πρώτοι θα παίξουν για τον τίτλο του πρωταθλητή σε δύο αγώνες, μέσα-έξω με τα εκτός έδρας γκολ να μετρούν διπλά. Από κάθε όμιλο θα υποβιβάζονται οι δύο τελευταίες ομάδες, ενώ από τη Β' ΕΠΣΘ θα ανεβαίνουν οι τέσσερις πρώτες.

Μεγάλη διαφορά στην ψηφοφορία
Κατά την ψηφοφορία της χθεσινής γενικής συνέλευσης, η διαφορά υπέρ του σχεδίου της επιτροπής πρωταθλήματος σε σχέση με τα άλλα σχέδια ήταν μεγάλη. Μπορεί να υπήρχαν κάποιες αρχικές ενστάσεις για το εν λόγω σχέδιο στις 31 Ιουλίου, όμως χθες τα σωματεία έδειξαν σαφή προτίμηση στη δημιουργία της Α' ΕΠΣΘ με δύο ομίλους. Όλα τα άλλα σχέδια συνέκλιναν σε τρεις κατηγορίες από τη σεζόν 2014-15, κάτι που στην ουσία όμως δεν ήταν αναδιάρθρωση αφού τρία πρωταθλήματα με έναν όμιλο υπήρχαν και τις τελευταίες σεζόν. Το μόνο που άλλαζε θα ήταν δύο ομάδες λιγότερες σε Α' και Β' Κατηγορία. Το μοναδικό σχέδιο που προέβλεπε κάτι διαφορετικό σε σχέση με τη μορφή των κατηγοριών ήταν αυτό που τελικά ψηφίστηκε κι αφήνει ικανοποιημένη την πλειοψηφία των σωματείων αφού οι 26 ομάδες από τις 38 τώρα, ίσως λίγες περισσότερες του χρόνου, θα παίζουν στην Α' Τοπική. Εντύπωση προκάλεσε ότι το σχέδιο του κ. Τζοβάρα δεν πήρε ούτε μία ψήφο, αν και σύμφωνα με τον δημιουργό του "είναι 15 χρόνια μπροστά". Προέβλεπε 3 κατηγορίες, αλλά για να φθάσουμε σε αυτές, θα έπρεπε από φέτος να "χαλάσει" η Α΄ΕΠΣΘ σε δύο ομίλους με ένα πολύπλοκο σύστημα διεξαγωγής. Η χθεσινή ψηφοφορία ήταν νίκη της πλευράς Μπατζιάκα στην ΕΠΣΘ αφού η δική της πρόταση πέρασε με μεγάλη διαφορά, ενώ το ίδιο είχε συμβεί και στο θέμα των γιατρών πριν είκοσι ημέρες. Αντιθέτως, ο κ. Θεοδώρου δεν κατάφερε στις δύο περιπτώσεις να πείσει τους παράγοντες να εμπιστευτούν τις δικές του ιδέες...

 

 

 

 

Last modified onTuesday, 20 August 2013 11:04