noodles volos banner

Tι προβλέπουν τα 4 σχέδια προς συζήτηση και ψήφιση για την αναδιάρθρωση κατηγοριών

Στη γενική συνέλευση που θα γίνει τη Δευτέρα 19/8, οι ομάδες της ΕΠΣΘ θα αποφασίσουν για τη μορφή των πρωταθλημάτων της νέας περιόδου αλλά κυρίως για αυτά της επόμενης 2014-2015 αφού είναι ειλημμένη απόφαση να υπάρξει αναδιάρθρωση κατηγοριών. Ας δούμε ποια είναι τα τέσσερα σχέδια που θα τεθούν προς συζήτηση και ψήφιση από τα σωματεία.

Το σχέδιο της επιτροπής πρωταθλήματος της ΕΠΣΘ το έχουν συντάξει ο Βασίλης Κανάβας, αναπλ. γραμματέας της ΕΠΣΘ και ο Γιώργος Παππής. Για τη σεζόν 2013-14 προβλέπει Α' Τοπική με 16 ομάδες και Β' με 23 χωρισμένες σε δύο ομίλους και για τη σεζόν 2014-15, Α' Τοπική με 26 ομάδες χωρισμένες σε δύο ομίλους των 13 και Β' Τοπική σε έναν όμιλο των 13 ομάδων (ή λιγότερων ή περισσότερων ανάλογα με τις συμμετοχές).

Το σχέδιο του Αποστόλη Τζοβάρα, μέλους του δ.σ. της ΕΠΣΘ, είναι αυτό της πλευράς Θεοδώρου. Για τη σεζόν 2014-15 προβλέπει τρεις κατηγορίες, τη Λίγκα με 14 ομάδες, την Α' με 14 και τη Β' με 10 (ή ανάλογα με τις συμμετοχές). Για να φθάσουμε όμως σε αυτή τη μορφή, τα πρωταθλήματα της νέας περιόδου πρέπει να αλλάξουν ριζικά και έτσι, προτίνεται να γίνει η Α' ΕΠΣΘ σε δύο ομίλους των 10 ομάδων σε δύο φάσεις αφού μετά τους πρώτους 18 αγώνες σε κάθε όμιλο για κάθε ομάδα, θα υπάρξουν δύο νέοι όμιλοι, της ανόδου και του υποβιβασμού. Οι πέντε πρώτοι από κάθε γκρουπ θα παίξουν με τους άλλους πέντε που δεν συνάντησαν στην α' φάση έχοντας και βαθμολογικό μπόνους ανάλογα με τη βαθμολογία που είχαν από τα πρώτα 18 παιχνίδια. Για τη Β'  του 2013-14 προβλέπεται να γίνει με 19 ομάδες, χωρισμένες σε δύο ομίλους.

Η πρόταση του Γιάννη Μαρμαρά, παράγοντα της Ιωλκού προβλέπει τη σεζόν 2014-15 Α' ΕΠΣΘ με 14 ομάδες, Β' ΕΠΣΘ με 14 ομάδες και Γ' με όσες περισσεύουν, ενώ για τη νέα περίοδο Α' Κατηγορία με 16, κανονικά όπως είναι τώρα δηλαδή και Β' με 23 ομάδες χωρισμένες σε δύο ομίλους.

Η πρόταση του Δημήτρη Σιφνιώτη, παράγοντα του Άνθιμου Γαζή, είναι η εξής για τη σεζόν 2014-15: Α' με 14 ομάδες, Β' με 14 ομάδες, Γ' με 9, 10 ή 11, ανάλογα με τις συμμετοχές και το τι θα κάνουν ο Ρήγας Φεραίος στη Γ' Εθνική και ο πρωταθλητής της Α' ΕΠΣΘ στα μπαράζ ανόδου.

Με λίγα λόγια, οι δύο τελευταίες προτάσεις συμπίπτουν ως προς τον αριθμό των ομάδων σε κάθε κατηγορία και την ύπαρξη τριών πρωταθλημάτων. Η πρόταση της επιτροπής πρωταθλήματος με δύο ομίλους στην Α' ΕΠΣΘ αντιμετωπίστηκε αρνητικά από πολλούς παράγοντες στην τελευταία γενική συνέλευση καθώς το μοντέλο αυτό έχει δοκιμαστεί στο παρελθόν και δεν στέφθηκε με επιτυχία, μειώνοντας την αξιοπιστία και τον ανταγωνισμό της πρώτης τη τάξει κατηγορίας. Όσον αφορά στο σχέδιο Τζοβάρα, προβλέπει κι αυτό 3 πρωταθλήματα για τη μεθεπόμενη περίοδο, αλλά για να φθάσουμε μέχρι εκεί, πρέπει η νέα σεζόν να διεξαχθεί με ένα πολύπλοκο σύστημα στην Α', ομάδες χωρισμένες σε ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια, στη συνέχεια βαθμολογία ανάλογα με τη διαφορά από την πέμπτη ομάδα στην κατάταξη, διαχωρισμός εκ νέου σε δύο ομίλους και νέα παιχνίδια.

 

 

Last modified onSunday, 18 August 2013 12:47