noodles volos banner

Καμία απόφαση για την αναδιάρθρωση - Πρόταση για Α' με δύο ομίλους των 12 ομάδων το 2014-15 που δεν άρεσε στα σωματεία

Το δεύτερο θέμα που συζητήθηκε στην ΕΠΣΘ ήταν η αναδιάρθρωση κατηγοριών. Πρώτος πήρε το λόγο ο κ. Παπής, μέλος της επιτροπής πρωταθλήματος κι ανέφερε ότι για τη σεζόν 2013-14 η Α’ ΕΠΣΘ θα έχει 16 ομάδες, η Β’ ΕΠΣΘ θα έχει 22 ομάδες με δύο ομίλους των 11 με βάση γεωγραφικά κριτήρια και τη δυναμικότητα των ομάδων αφού με έξι ομάδες δεν γίνεται να διεξαχθεί η Γ'. Πρότεινε φέτος να προβιβαστούν από τη Β’ στην Α’ συνολικά 10 ομάδες, πέντε από κάθε όμιλο κι από την Α’ ΕΠΣΘ να πέσουν δύο. Το σχέδιο το συνέχισε ο κ. Κανάβας, μέλος του δ.σ. της ΕΠΣΘ και μέλος στην επιτροπή πρωταθλήματος, ο οποίος επισήμανε ότι το πλάνο προβλέπει το 2014-15 να γίνει η Α’ ΕΠΣΘ με 24 ομάδες σε δύο ομίλους των 12 και θα υποβιβάζονται τέσσερις, ενώ ο πρωταθλητής θα βγαίνει από αγώνες μπαράζ. Η Β’ θα είναι ένας όμιλος των 14 σωματείων, χωρίς υποβιβασμό αφού δεν θα υπάρχει άλλη κατηγορία. Ανέφερε ότι με το πλάνο αυτό υπάρχει μικρότερος αριθμός αγώνων, άρα και λιγότερα έξοδα διαιτησίας και μετακινήσεων, ότι δεν θα γίνονται εμβόλιμες αγωνιστικές τις Τετάρτες, θα υπάρχει λιγότερη καταπόνηση των ποδοσφαιριστών και λιγότεροι τραυματισμοί, θα υπάρχει οικονομική ελάφρυνση με απασχόληση προπονητή για λιγότερο διάστημα και πιο συναρπαστικά πρωταθλήματα. Δεν πάρθηκε καμία απόφαση αφού η προοπτική να χωριστεί η Α' σε δύο ομίλους, όπως παλιότερα, δεν άρεσε στους περισσότερους παράγοντες που ζήτησαν χρόνο ώστε να συζητηθούν κι άλλες προτάσεις. H πλευρά του κ. Θεοδώρου δεν κατέθεσε δική της πρόταση, αλλά διαφώνησε με αυτή του κ. Κανάβα.

Η πρόταση έπεσε σαν βόμβα αφού οι παράγοντες δεν την περίμεναν. Ακολούθησαν διάφορες απόψεις που ήταν οι ακόλουθες:

Στάμος (Πύρασος): «Έμεινα έκπληκτος από την πρόταση που την θεωρώ πισογύρισμα για το ποδόσφαιρο της Μαγνησίας. Έχουμε μία Α΄ΕΠΣΘ που είναι πολύ δυνατή, ανταγωνιστική και θέλετε να την χαλάσετε. Εάν θέλετε λιγότερα έξοδα, κάντε την Α’ με 14 ομάδες. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς βοηθάει αυτό που προτείνετε. Θα πέσει πολύ το επίπεδο του πρωταθλήματος".

Σιφνιώτης (Άνθιμος Γαζής): «Συμφωνώ με τον κ. Στάμο. Για εμάς, η πρότασή μας είναι να υπάρχει μία Α’ με 14 ομάδες, μία Β’ με 12 και μία Γ’ με 12 ή όσες ομάδες περισσεύουν απ΄οτις άλλες κατηγορίες βάσει των δηλώσεων συμμετοχής».

Αλιάτης (Θησέας): «Θα πέσει πολύ το επίπεδο της Α’ Κατηγορίας. Οι μάχες πρέπει να δίνονται στο γήπεδο, όλοι με όλους. Εμείς στον Θησέα θέλουμε να πηγαίνουμε να παίζουμε στην Αγχίαλο, το Βελεστίνο, στον Αλμυρό, τον Πτελεό. Να γίνουν 14 ομάδες στην Α’».

Μαρμαράς (Ιωλκός): «Εμείς είχαμε καταθέσει πρόταση από το 2011 και είναι να γίνει η Α’ με 14 ομάδες, η Β΄ επίσης με 14 και οι υπόλοιπες να παίξουν στη Γ’ Κατηγορία. Θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα με την κατανομή των ομίλων».

Παπαϊωάννου (Διαγόρας): «Να μην γίνει φέτος αναδιάρθρωση κατηγοριών. Να παίξει κανονικά η Γ’ με έξι ομάδες. Είναι άδικο να μπουν αυτές στη Β’ Κατηγορία».

Θεοδώρου (μέλος δ.σ. ΕΠΣΘ): «Πρέπει να υπάρξει πυραμίδα κατηγοριών, να έχουμε τη δική μας Σούπερ Λιγκ στο τοπικό ποδόσφαιρο».

Τζοβάρας (ΑΕ 2002-μέλος δ.σ. ΕΠΣΘ): «Μας φέρατε εδώ μόνο το δικό σας σχέδιο χωρίς αντιπρόταση. Λέμε ναι στην αναδιάρθρωση, όχι όμως με το δικό σας πρόγραμμα».

Πάσχος (αντιπρόεδρος ΕΠΣΘ): «Ο κ. Τζοβάρας ανέφερε ότι έχει δική του πρόταση αλλά δεν την παρουσίασε σήμερα γιατί και η δική του προβλέπει δύο ομίλους στην Α’».

Κανάβας (μέλος δ.σ. ΕΠΣΘ): Δεν υπήρξε κανένα σχέδιο από τον κ. Τζοβάρα, δεν είχε κανένα πλεονέκτημα η πρότασή του».

Τζοβάρας: «Άρα παραδέχεστε ότι υπήρχε δική μας πρόταση. Αντιφάσκετε κύριοι».

Αλιάτης (Θησέας): «Προτείνω να αφήσουμε περιθώριο να δοθούν οι προτάσεις στα σωματεία και σε μία άλλη γενική συνέλευση να τις συζητήσουμε διεξοδικά».

Αγγελόπουλος (αντιπρόεδρος ΕΠΣΘ): «Τέθηκε ζήτημα από ορισμένα σωματεία μικρών χωριών με τα όρια ηλικίας. Προτείνω να γίνει αλλαγή στην προκήρυξη και από 3 παίκτες στην αποστολή με παρουσία 2 στην ενδεκάδα άνω των 35 ετών, να γίνουν αντίστοιχα τέσσερις και τρεις».

Στο σημείο αυτό, ο κ. Θεοδώρου ανέφερε ότι το ζήτημα αυτό είναι εκτός ημερησίας διάταξης.

Αφού υπήρξε ένταση, κατέληξαν όλοι ότι το θέμα πρέπει να πάρει παράταση και να συσταθεί μία επιτροπή αποτελούμενη κι από μέλη σωματείων ώστε να γίνουν περισσότερες προτάσεις. Η συνέλευση διεκόπη και αποφασίστηκε να συνεχιστεί στις 19 Αυγούστου, ημέρα Δευτέρα.

 

Ρεπορτάζ: ΦΩΤΗΣ ΓΑΛΟΥΣΗΣ

Last modified onThursday, 01 August 2013 11:22