noodles volos banner

Μια ζωή δίπλα στη δική του ομάδα

Μία ζωή δίπλα στη δική του ομάδα βρίσκεται ο Γιώργος Μπουρτζής. Υπήρξε ένας από τους ιδρυτές του Πυράσου, για πολλά χρόνια ήταν παίκτης, προπονητής, διετέλεσε για δεκαετίες πρόεδρος και γενικός γραμματέας και μέχρι σήμερα είναι πιστός σε κάθε αγωνιστική, και μη, δραστηριότητα του Πυράσου. Ο κ. Γιώργος, παλιός Κοινοτάρχης Ν. Αγχιάλου, 85 ετών πλέον, δεν απουσιάζει από κανέναν αγώνα των "κυανόλευκων", εντός κι εκτός έδρας, κοντά ή μακρυά, και χθες έδωσε το "παρών" στην πρώτη συγκέντρωση ενόψει της νέας σεζόν.
Εκεί είχαμε την ευκαιρία να τον συναντήσουμε. Μιλώντας στο magnesiasports, επισήμανε συγκινημένος: "Ο Πύρασος είναι η ζωή μου, από τότε που γεννήθηκε η ομάδα μέχρι σήμερα. Ήμασταν μία παρέα παιδιών 15-16 ετών, μαθητές του Γυμνασίου Αλμυρού, το καλοκαίρι του 1945 μετά την Κατοχή που μαζευόμασταν να παίξουμε ποδόσφαιρο και κάναμε αγώνες σε άλλα χωριά ή με άλλες ανεπίσημες ομάδες. Έτσι, πήραμε την απόφαση να ιδρύσουμε τον Πύρασο που αναγνωρίστηκε το 1952 από το Πρωτοδικείο Βόλου. Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια, στα εύκολα ήταν πολλοί δίπλα μας, στα δύσκολα όμως λίγοι. Καταφέραμε να διατηρήσουμε ζωντανό το σύλλογο που εκφράζει την τοπική κοινωνία της Νέας Αγχιάλου και είμαι πολύ περήφανος που η τωρινή διοίκηση, έβαλε υψηλούς στόχους και κατάφερε τόσες πολλές διακρίσεις τα τελευταία χρόνια μέσα από καθαρούς αγώνες και ευγενή άμιλλα".
Ο κ. Μπουρτζής, επίτιμος πρόεδρος του συλλόγου, δεν έχει χάσει κανένα ματς του Πυράσου στη Δ' Εθνική ή στο τοπικό ποδόσφαιρο εδώ κι αρκετά χρόνια. Όλοι οι παίκτες τον σέβονται και χαίρονται με την παρουσία του στο γήπεδο, ενώ η δημιουργία του ύμνου ήταν δική του ιδέα. Έγραψε τους στίχους και δεν θα μπορούσε να υπάρχει καταλληλότερος, για το κάνει αυτό, από τον άνθρωπο που ίδρυσε το σωματείο και γνωρίζει κάθε στιγμή της ιστορία του αφού για δεκαετίες ήταν αυτός που την έγραψε...

ΦΩΤΗΣ ΓΑΛΟΥΣΗΣ

Last modified onTuesday, 30 July 2013 10:59