Logo
Print this page

Ο ...Βολιώτης Λεβαντόφσκι

Την εκτελεστική δεινότητα του Δημήτρη Ζιώγα την γνωρίζουν όλοι όσοι ασχολούνται με το τοπικό ποδόσφαιρο. Δεν περιμέναμε να βάλει πέντε γκολ σε ένα ημίχρονο για να αναγνωριστεί η αξία του. Με αφορμή όμως αυτή την επίδοση, το magnesiasports επικοινώνησε με τον ...Βολιώτη Λεβαντόφσκι, ο οποίος μας μίλησε για τα γκολ, την ΑΕ Διμηνίου και την αποχώρησή του από τους αγωνιστικούς χώρους.

Αρχικά, ο Δημήτρης Ζιώγας μάς εξέπληξε ξεφουρνίζοντας το νέο πως η φετινή είναι η τελευταία του σεζόν ως ποδοσφαιριστής. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο επόμενο βήμα που είναι η προπονητική: “Είναι η τελευταία μου σεζόν, στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου αποχαιρετώ την αγωνιστική δράση και θέλω να ανοίξω ένα νέο κεφάλαιο ως προπονητής. Είναι ένα κομμάτι που με ενδιαφέρει πολύ. Έχω το δίπλωμα UEFA B' εδώ και πολλά χρόνια αλλά δεν το έχω ενεργοποιήσει διότι ήθελα να παίξω. Μου αρέσει η προπονητική, έχω δουλέψει ως βοηθός σε τρεις ομάδες που ήμουν δίπλα σε καταξιωμένος κόουτς και θέλω μετά το καλοκαίρι, να παραμείνω στο χώρο του ποδοσφαίρου αλλά από άλλη θέση”.
Ερωτηθείς για τη φετινή του παρουσία στην ΑΕ Διμηνίου, σχολίασε πως “θα ήθελε να τελειώσει την καριέρα του ως πρώτος σκόρερ και με μια ομαδική επιτυχία”, ενώ υπογράμμισε ότι αποφάσισε να παίξει στην ομάδα “και για τον πρόεδρο Παύλο Πάνο με τον οποίο διατηρώ επί σειρά ετών φιλική σχέση”.
Τον ρωτήσαμε για τα πέντε γκολ σε ένα ημίχρονο και εάν έχει σκοράρει αναλόγως. “Πέντε γκολ σε ένα ημίχρονο στο τοπικό της Μαγνησίας δεν νομίζω ότι έχουν ξαναμπεί. Προσωπικά έχω βάλει αρκετές φορές και πέντε και παραπάνω τέρματα. Η καλύτερη επίδοσή μου είναι 11 γκολ σε ένα ματς στην Α' Κατηγορία Αργολίδας που είχε τελειώσει 14-0. Το Σάββατο, η αλήθεια είναι πως κάθε επαφή που είχα με την μπάλα, πήγαινε μέσα. Αν δεν έβγαινα στο ημίχρονο, σίγουρα θα μπορούσα να πλησιάσω το ρεκόρ...” επισήμανε ο 34χρονος επιθετικός με την μεγάλη πορεία στα γήπεδα και μίλησε επίσης για την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία των “κιτρινόμαυρων”: “Ο Κώστας Παπαστεργίου είναι πολύ αξιόλογος προπονητής, αλλά η διοίκηση αποφάσισε να μην συνεχιστεί η συνεργασία των δύο πλευρών. Σίγουρα μετά από κάθε αλλαγή προπονητή αλλάζει η ψυχολογία και η φιλοσοφία της ομάδας, τις τελευταίες ημέρες δουλέψαμε εγώ και ο Παναγιώτης Κόκκορης ως μεταβατικό δίδυμο μέχρι να έρθει ο καινούργιος τεχνικός”.
Για το επόμενο ματς που είναι ο προημιτελικός Κυπέλλου στη Ν. Αγχίαλο με τον Πύρασο, ήταν σαφής: “Σίγουρα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι με ιστορικό σύλλογο. Εμείς θα κυνηγήσουμε το αποτέλεσμα, κόντρα σε αντίπαλο με άλλες παραστάσεις, που δουλεύει διαφορετικά μιας κι αγωνίζεται σε μεγαλύτερη κατηγορία. Δεν θα είμαστε εύκολος αντίπαλος και θα παίξουμε για να πάρουμε την πρόκριση”.
Επίσης, δήλωσε ικανοποιημένος από το επίπεδο του πρωταθλήματος, όπου η ομάδα του φιγουράρει στην πρώτη θέση του ομίλους της με επτά νίκες και μία ισοπαλία: “Ο όμιλος του Βόλου όπου συμμετέχουμε εμείς είναι αναμφίβολα πιο δύσκολος. Φέτος τρεις-τέσσερις ομάδες είναι κοντά και παρουσιάζονται ισάξιες. Μου αρέσει πως έχει οργανωθεί τα τελευταία χρόνια το τοπικό της Μαγνησίας, με νέους παράγοντες που έχουν όρεξη και μεράκι να δημιουργήσουν, καλύτερα γήπεδα, καλύτερους διαιτητές. Βλέπω θετικά βήματα και θα ήθελα να προσθέσω πως η αλλαγή στις μεταγραφές έχει βοηθήσει πολύ. Είναι σημαντικό οι ομάδες να παίρνουν παίκτες τον Ιανουάριο, να ενισχύονται και να μην παρατάνε την προσπάθεια, να έχουν στόχους μέχρι το τέλος της σεζόν. Είναι αξιόλογο κι ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα και θεωρώ ότι η ΑΕ Διμηνίου θα διεκδικήσει τον τίτλο με αξιώσεις”.
Ένας παίκτης όπως ο Ζιώγας, δεν θα μπορούσε να μην έχει άποψη για τα ταλέντα και τις μεγάλες ομάδες του Βόλου: “Ταλέντα υπάρχουν. Η δική μας ομάδα έχει σε κάθε παιχνίδι 6-7 παίκτες 14 ετών και τρεις εξ αυτών έχουν παίξει σε όλα τα παιχνίδια. Όλες οι ομάδες έχουν ταλαντούχους νεαρούς. Πρέπει όμως να προσεχθούν από τον Ολυμπιακό και τη Νίκη. Είναι θέμα των παραγόντων να στηρίξουν τα ντόπια παιδιά. Η Αναγέννηση Καρδίτσας για παράδειγμα, επειδή πέρυσι έπαιζα στην Καρδίτσα, γνωρίζω πως έχει 12 Καρδιτσιώτες και παρουσιάζει μια δυνατή ομάδα στη Β' Εθνική. Η ΑΕΛ επίσης, έχει 7-8 Λαρισσαίους. Τα παιδιά από τη Μαγνησία θα βάλουν πλάτη στις μεγάλες ομάδες, θέλουν στήριξη και υπομονή. Πρέπει να τους δοθούν ευκαιρίες. Το πρόβλημα είναι γενικότερο στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά εκτιμώ πως ο Βόλος πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων πόλεων. Θα έλεγα ότι λόγω οικονομικών συνθηκών έχει αλλάξει όλο το ποδόσφαιρο. Πρέπει να γίνονται συνεχώς σεμινάρια για τους προέδρους, τους παράγοντες, τους προπονητές, τους διαιτητές για την επιμόρφωσή τους. Με αυτό τον τρόπο θα ανέβει το επίπεδο. Δυστυχώς εδώ δεν βλέπεις αυτά που γίνονται σε άλλες Ενώσεις. Πρέπει όλοι όσοι ασχολούνται με το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα να το βελτιώσουν ώστε να επιστρέψει το ενδιαφέρον του κόσμου, να εξελιχθεί και να αναπτυχθεί καλύτερα ο ερασιτεχνικός αθλητισμός”.
Βεβαίως, να συμπληρώσουμε εμείς πως οι σκέψεις, οι απόψεις, οι παραστάσεις του έμπειρου και καταξιωμένου επιθετικού δεν μπορούν να αποτυπωθούν σε μια μικρή συνέντευξη, οπότε επιφυλασσόμαστε για μία άλλη προς το τέλος της αγωνιστικής περιόδου που θα αποτελέσει τον αγωνιστικό απολογισμό δύο δεκαετιών.


Ο Δημήτρης Ζιώγας γεννήθηκε στις 9 Νοεμβρίου 1981. Ξεκίνησε από την ακαδημία του Ολυμπιακού Βόλου, έπαιξε στην ακαδημία του Κενταύρου Βόλου και από μικρός έδειξε το ταλέντο του στο σκοράρισμα. Το πρώτο του δελτίο σε ανδρική ομάδα το έκανε στην ΑΠΟΒ, το 1993-94. Έχει παίξει στη Μαγνησία σε ΑΠΟΒ, Νίκη Βόλου, Αστέρα Ριζομύλου, Σαρακηνό και φέτος στην ΑΕ Διμηνίου, έχοντας αναδειχθεί 4 φορές πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα που συμμετείχε. Εκτός νομού σε Ανδρούτσο Γραβιάς, Αναγέννησης Καρδίτσας, Ένωση Πόρου-Γαλατά, Αστέρα Ιτέας, Νίκη Πολυγύρου, Αναγέννηση Γιαννιτσών, Α.Ο. Νέας Ιωνίας, Σαρωνικό, ΑΟ Καρδίτσας και Α.Ε. Λεονταρίου Καρδίτσας. Πρώτος σκόρερ επίσης δυο φορές στη Γ' Εθνική, πρώτος σκόρερ μία φορά στη Δ' Εθνική των δέκα ομίλων, κατέχει το ρεκόρ περισσότερων τερμάτων σε τοπικό πρωτάθλημα, 102 γκολ σε 35 αγώνες με τον ΑΟ Πόρου.

Copyright Magnesiasports.gr - All Rights Reserved | Created by Tourix
Επικοινωνία: [email protected]