noodles volos banner

H ματσάρα της δεκαετίας! Θησέας-Σκιάθος 5-4 με επική ανατροπή

Το ματς της δεκαετίας σήμερα το πρωί στο γήπεδο των Λεχωνίων που όσοι το έζησαν και το παρακολουθήσαν, θα το θυμούνται για μια ζωή... Η Σκιάθος προηγήθηκε 0-3 στο 9ο λεπτό και 0-4 στο ημίχρονο, αλλά ο Θησέας με επική ανατροπή κέρδισε 5-4, σκοράροντας δύο φορές στις καθυστερήσεις!!! Το magnesiasports βρέθηκε στο γήπεδο και σας μεταφέρει το ρεπορτάζ.

 

 

Ό,τι και να γράψουμε για αυτή την αναμέτρηση, δύσκολα περιγράφονται οι έντονες συγκινήσεις της. Τέτοια ανατροπή είχε κάνει κάποτε ο ΟΦΗ στο στάδιο Καραϊσκάκη στα τέλη της δεκαετίας του 1980. Στο τοπικό, παιχνίδια με πολλά γκολ έχουν υπάρξει, παιχνίδια με ανατροπές στα τελευταία λεπτά επίσης, αλλά από 0-4 να γίνει 5-4, είναι κάτι το σπάνιο. Η αρχή του ματς δεν προδίκαζε σε τίποτα τι θα επακολουθούσε. Η Σκιάθος προηγήθηκε 0-1 στο 3ο λεπτό με ψύχραιμο πλασέ του Σκέμπι σε τετ-α-τετ, ύστερα από κάθετη του Ντερβίσι. Ένα λεπτό αργότερα, ο Ν. Μιαρίτης πέταξε την μπάλα στον κενό χώρο και ο Σκέμπι ξανά, σαν σε προπόνηση, πέτυχε το 0-2. Και λίγο πριν συμπληρωθεί το δεκάλεπτο, από κόρνερ του Σκέμπι, στην καρδιά της άμυνας, ο Πρίφτι με προβολή ανέβασε το δείκτη του σκορ.

 

Στο 35ο λεπτό, ο Ν. Μαιρίτης κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Λιάρο και ο ίδιος παίκτης, από την άσπρη βούλα, ήταν εύστοχος κάνοντας το 0-4 που παρέμεινε μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, καθώς στο 39' ο Νικολαΐδης με εντυπωσιακή εκτίναξη απέκρουσε καλοεκτελεσμένο φάουλ του Λιάρου.

Στην επανάληψη, ωραία εκτέλεση φάουλ του Ντερβίσι εξουδετέρωσε ο Κουτσιρίμπας, κεφαλιά του Δανιλόπουλου δεν ήταν καλή στο 60', ενώ στο 66' ύστερα από ωραία αντεπίθεση, ο Αραμπατζής έγινε τελικός αποδέκτης της μπάλας και σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, για να διώξει σε κόρνερ ο γκολκίπερ του Θησέα.

Στο σημείο εκείνο, το ματς άρχισε να γυρίζει ...μόλις έφθασε στο γήπεδο ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, που δεν είχε έκατσε όμως μέχρι τέλους για να δει την ανατροπή! Στο 69ο λεπτό, ο Δανιλόπουλος πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Μάστορας τη δεύτερη από κοντά, σκοράροντας το 1-4. Οι “πράσινοι” άρχισαν να το πιστεύουν, έχοντας τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης πλέον και τη Σκιάθο να περιμένει στο μισό γήπεδο. Στο 77' ο Δανιλόπουλος κέρδισε πέναλτι. Το εκτέλεσε ο Κόκκας αλλά ο Νικολαΐδης απέκρουσε στη δεξιά του γωνία σε κόρνερ. Ύστερα από την εκτέλεση, ο Μάστορας και πάλι, χωρίς να μαρκάρεται, με κεφαλιά μείωσε σε 2-4.

Στο 83ο λεπτό, από κόρνερ του Κατσιώτη, με κεφαλιά ο Κόκκας, σε ακόμη μία στιγμή αμυντικής αδράνειας, έκανε το 3-4 και το παιχνίδια πήρε φωτιά για τα καλά! Ακολούθησε σουτ του Οικονόμου από πλάγια θέση που κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, ενώ στο 90ό λεπτό ο Ζάνης από τη συμβολή των γραμμών της μεγάλης περιοχής και σε κενή εστία, πλάσαρε αλλά η μπάλα έφυγε παράλληλα με τη γραμμή του τέρματος.

Στο 91ο λεπτό, ο Θησέας είχε δοκάρι όταν σε σέντρα του Κατσιώτη, ο Παπαϊωάννου με ωραία κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο. Αλλά οι συγκινήσεις δεν σταμάτησαν... Στο 94ο λεπτό, έγινε γέμισμα, αμυντικός έδιωξε κι ενώ ο Νικολαΐδης έκανε έξοδο και ο Κόκκας με γυριστό πλάγιο εναέριο σου, από το ύψος του πέναλτι, ισοφάρισε! Και στο επόμενο λεπτό, από φάουλ του Οικονόμου, ο Παπαϊωάννου με κοντινή κεφαλιά έκανε το 5-4. Το τι επακολούθησε δεν περιγράφεται! Με τον πρόεδρο του Θησέα Τάκη Αλιάτη να είναι συγκινημένος και να μην μπορεί να πιστέψει την εξέλιξη που είχε το ματς. Ολοκληρώθηκε μία ανατροπή που συμβαίνει σπάνια στα γήπεδα, όχι μόνο σε αυτά του τοπικού της; Μαγνησίας αλλά γενικότερα. Η Σκιάθος έχασε δικό της παιχνίδι κι ενώ είχε σκοράρει τρεις φορές στο ξεκίνημα σε διάστημα δέκα λεπτών, ενώ ο Θησέας με τεράστια ψυχικά αποθέματα, μείωσε σε ένα τέταρτο και “χτύπησε” δύο φορές στις καθυστερήσεις.

Συνθέσεις:
Θησέας: Κουτσιρίμπας, Καράτσαλος, Ελευθερίου (64' λ.τρ. Μάστορας), Μούτος, Κατσιώτης, Λιάρος (46' λ.τρ. Σούδης), Οικονόμου, Ρενάτο (48' λ.τρ. Κουσιαρής), Δανιλόπουλος, Κόκκας, Παπαϊωάννου.
Σκιάθος: Νικολαΐδης, Δ. Μιαρίτης, Κανταράκιας, Ελ. Πρίφτι, Γκίνης, Κουτσογιάννης, Ν. Μιαρίτης, Καλλιακούδας, Σκέμπι (65' Ζάνης), Αραμπατζής (88' Τσάγγαρης), Ντερβίσι (70' Γκάγκας).

 

Last modified onSunday, 28 September 2014 15:24