noodles volos banner

Α' ΕΠΣΘ: Ο έλεγχος των ομάδων στον α' γύρο

Πρωτάθλημα με μεγάλο ενδιαφέρον είναι αυτό που γίνεται στην Α' ΕΠΣΘ τη φετινή σεζόν καθώς το τελείωμα του πρώτου γύρου, βρίσκει τέσσερις ομάδες να διεκδικούν τον τίτλο και η συνέχεια προμηνύεται συναρπαστική.

Ο Πύρασος είναι στην 1η θέση με 37 βαθμούς χωρίς να έχει κερδίσει τις ομάδες της πρώτης τετράδας αλλά πήρε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια! Έπαιξε όμως όλα τα ντέρμπι εκτός έδρας. Ο Σαρακηνός είναι στη 2η θέση. Μπορεί να μην ξεκίνησε καλά αλλά το τρίποντο την 7η αγωνιστική αποτέλεσε εφαλτήριο για σερί εννιά νικών, ανάμεσα στις οποίες και δύο νικηφόρα ντέρμπι κορυφής. Η ΑΕ Διμηνίου είναι τρίτη, στο -3 από την κορυφή και σίγουρα άξια διεκδικήτρια του τίτλου, με δύναμη το εντός έδρας απόλυτο. Ο ΓΣ Αλμυρού είναι στο -7 αλλά με ένα ματς λιγότερο, αυτό που εκκρεμεί με τη Σκιάθο εντός έδρας, οπότε μπορεί να κλείσει την ψαλίδα στους 4 βαθμούς. Οι "κυανόλευκοι", κατά πολλούς, παίζουν το καλύτερο ποδόσφαιρο, αλλά σε τρία ντέρμπι με Δήμητρα, Πύρασο και Σαρακηνό, δεν σκόραραν. Τους έριξαν βαθμολογικά οι δύο ήττες με ομάδες που βρίσκονται χαμηλά, τον Μαγνησιακό και τον Αίαντα.
Κατά τα άλλα, Θησέας, Σκιάθος και Άρης παλεύουν για να πλασαριστούν στην πρώτη εξάδα και παρουσιάζονται ισοδύναμοι, η Αγχίαλος είναι η ευχάριστη έκπληξη με τους 19 βαθμούς, η Δήμητρα έχει το υλικό να ανέβει ψηλότερα από την 9η θέση και οι υπόλοιπες ομάδες ...βράζουν στο ίδιο καζάνι. Ο ουραγός Πρωτεσίλαος έχει χάσει πολύτιμο έδαφος και χρειάζεται να κάνει υπέρβαση για να σωθεί, ενώ ο Μαγνησιακός βρίσκεται πολύ χαμηλά ύστερα από αρκετά χρόνια αφού οι νεαροί παίκτες του δεν έχουν φέτος ηγέτη, λείπουν πολύ τα γκολ του Κορέτα...
Αξίζει να αναφέρουμε ότι υποβιβάζονται οι δύο τελευταίες ομάδες και η 14η εφόσον πέσει από τη Γ' Εθνική ο Ρήγας Φεραίος, οπότε η "μάχη" της παραμονής αναμένεται με μεγάλοενδιαφέρον καθώς εμπλέκονται οι μισές ομάδες της κατηγορίας.
Στα αξιοσημείωτα του α' γύρου, το σερί εννιά αγώνων για τον Πύρασο χωρίς να δεχθεί γκολ, το σερί των εννιά νικών που τρέχει ο Σαρακηνός, η παρουσία του 17χρονου Γιάννη Αραπίτσα που είναι πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 11 γκολ. Πύρασος κι ΑΕ Διμηνίου δεν έχουν καμία απώλεια βαθμών στα εντός έδρας παιχνίδια, Αίας, Δάφνη και Πρωτεσίλαος αγνοούν την εκτός έδρας νίκη. Καλύτερη επίθεση για Πύρασο με 36 γκολ και καλύτερη άμυνα επίσης από τους πρωταθλητές με 5 γκολ στο παθητικό τους, με τη σημείωση ότι ο ΓΣ Αλμυρού έχει 34 τέρματα με ένα ματς λιγότερο.
Αναλυτικά ο "έλεγχος" των ομάδων:
agyros1

agyros2

agyros3