noodles volos banner

Δέκα Πορτογάλοι του τελικού "ξεπήδησαν" από την ακαδημία της Σπόρτινγκ Λισαβώνας

Στον τελικό του Euro 2016, ο Φερνάντο Σάντος χρησιμοποίησε 14 παίκτες από τους οποίους οι 10 βγήκαν από την ακαδημία της Σπόρτινγκ Λισαβώνας! Ο 31χρονος σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης και της εθνικής Πορτογαλίας, Κριστιάνο Ρονάλντο, ξεκίνησε από την ακαδημία της Σπόρτινγκ πριν πάει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπως και ο Νάνι που ήταν στην ακαδημία της από το 2005 μέχρι και το 2007. Ο Κουαρέσμα, ο παίκτης που αντικατέστησε τον Ρονάλντο στο μεγάλο τελικό της Κυριακής, έχει επίσης προπονηθεί στη Σπόρτινγκ. Αν οι μέσοι της Πορτογαλίας Ζοάο Μουτίνιο, Γουίλιαμ Καρβάλιο και Ζοάο Μάριο σήκωσαν το πολυπόθητο τρόπαιο, το οφείλουν εν μέρει και στην ακαδημία της Σπόρτινγκ από την οποία προήλθαν. Οι άλλοι παίκτες είναι οι δύο αμυντικοί της Σαουθάμπτον, Ζοσέ Φοντέ και Σεντρίκ Σοάρες, ο τερματοφύλακας Ρουί Πατρίσιο και ο Άντριεν Σίλβα, ο οποίος έμεινε εκεί για πέντε χρόνια.

Ο πρόεδρος της Σπόρτινγκ Λισαβόνας δήλωσε : «Ως Πορτογάλος είμαι πολύ χαρούμενος για όλη την εθνική ομάδα. Ως πρόεδρος της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, πρέπει να αναφέρω ότι στις 11 Ιουλίου υπήρχαν 10 παίκτες από την ομάδα μας. Δεν υπάρχει σύγκριση γι’ αυτό».
Η Ακαδημία άνοιξε το 2002 και ήταν η πρώτη με τέτοιο μέγεθος και ποιότητα. Έχει επτά γήπεδα προπόνησης εκ των οποίων τα τρία είναι τεχνητά και διαθέτει και στέγαση για τους ποδοσφαιριστές που προέρχονται από μακριά.

Πηγή: metrosport.gr