noodles volos banner

Στη σέντρα η Πρέμιερ Λιγκ

Σέντρα στην Πρέμιερ Λιγκ για τη σεζόν 2013-14 που ξεκινάει με τέσσερις ομάδες να διεκδικούν τον τίτλο και τον Ζοσέ Μουρίνιο να επιστρέφει… Αν υπάρχει ένα πρωτάθλημα που δικαιωματικά κεντρίζει το ενδιαφέρον των πάντων, τότε αυτό σίγουρα είναι η αγγλική Πρέμιερ Λιγκ. Με τα γήπεδα να είναι παραδοσιακά γεμάτα και το πάθος να είναι περίσσιο, όλα τα βλέμματα πέφτουν εκεί. Το πρωτάθλημα ξεκινάει σήμερα με τέσσερις ομάδες να δείχνουν έτοιμες να διεκδικήσουν τον τίτλο και τις υπόλοιπες να παλεύουν για κάτι καλύτερο από την περυσινή σεζόν.

ΜΑΝTΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ
Προπονητής: Ντέιβιντ Μόις
Αρχηγός: Νεμάνια Βίντιτς

Η αποχώρηση του σερ Άλεξ Φέργκιουσον από τον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έφερε ριζικές αλλαγές στην Πρωταθλήτρια Αγγλίας. Ο διάδοχος του «Φέργκι» όπως αναμενόταν είναι ο Ντέιβιντ Μόις, συμπατριώτης του ζωντανού θρύλου της προπονητικής, ο οποίος καλείται να κρατήσει στο ύψος της την μεγαλύτερη αγγλική ομάδα βάσει τίτλων. Στις τάξεις των οπαδών επικρατεί έντονη ανησυχία σε δυο μέτωπα, αφενός για τη… σαπουνόπερα της υπόθεσης του Γουέιν Ρούνεϊ, αφετέρου για τις ελάχιστες μεταγραφές που έχει κάνει η ομάδα λίγες μέρες πριν την έναρξη της Premier League. Η έντονη φημολογία για επιστροφή του Κριστιάνο Ρονάλντο όσο φουντώνει, τόσο «σβήνει», με τους «κόκκινους διάβολους» να δείχνουν… ανησυχητική υπομονή σε ότι αφορά τις μεταγραφικές τους κινήσεις. Την ίδια ώρα, στην Αγγλία επικρατεί πλέον το σενάριο ότι ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον επέλεξε να παίξει mind games με τον Ζοζέ Μουρίνιο, επιτρέποντας για αρκετό διάστημα στην Τσέλσι να ελπίζει ότι θα αποκτήσει τον Ρούνεϊ, για να ξεκαθαρίσει τελικά η Γιουνάιτεντ πριν λίγες ημέρες ότι ο παίκτης δεν πωλείται. Οι στόχοι της Γιουνάιτεντ είναι ξεκάθαροι, όπως κάθε χρόνο: κάθε διαθέσιμος τίτλος, διεκδικείται μέχρι τελευταίας ελπίδας, με το Πρωτάθλημα Αγγλίας να έχει το προβάδισμα συγκριτικά με το Κύπελλο και με το Champions League.
Ήρθαν: Γκιγέρμο Βαρέλα ( Αμυντικός, 20 – Πενιαρόλ).
Έφυγαν: Μπεμπέ (Επιθετικός, 22 – Πάκος Φερέιρα), Πολ Σκόουλς (Μέσος, 38 – Τελείωσε την καριέρα του).

ΤΣΕΛΣΙ
Προπονητής: Ζοζέ Μουρίνιο
Αρχηγός: Τζον Τέρι

Το γεγονός ότι ο Ζοζέ Μουρίνιο επέστρεψε στην Τσέλσι κάθε άλλο παρά έκπληξη αποτέλεσε όταν ανακοινώθηκε. Ο… άσωτος υιός των Λονδρέζων θεωρείται δικαιωματικά η κορυφαία προσωπικότητα στην ιστορία της ομάδας, την οποία οδήγησε στην κατάκτηση έξι τίτλων όταν την ανέλαβε πρώτη φορά. Ο τρόπος με τον οποίο αποχώρησε τον Σεπτέμβρη του 2007 «πάγωσε» τις σχέσεις του με τον Ρομάν Αμπράμοβιτς, όχι όμως και με τους οπαδούς που φέτος έζησαν ντελίριο ενθουσιασμού στο άκουσμα της είδησης της επιστροφής του. Μαζί του ήρθαν και πέντε παίκτες, με πιο ξεχωριστό όνομα αυτό του διεθνούς Γερμανού επιθετικού, Άντρε Σίρλε. Το συνηθισμένο… κοσκίνισμα του ρόστερ οδήγησε και αρκετούς παίκτες στην έξοδο, με τον Μουρίνιο να γνωρίζει ήδη τον κορμό της ομάδας και τον τρόπο με τον οποίο θα την «στήσει» στο γήπεδο. Φυσικά, δεν θα μπορούσε να μην κάνει και μια ιδιαίτερη δήλωση, η οποία αυτή τη φορά ανέφερε τα εξής: «Σε καμία κουβέντα μας με τον Ρομάν (σ.σ. Αμπράμοβιτς) δεν μου εξέφρασε την επιθυμία του να δει όμορφο και φαντεζί ποδόσφαιρο από την ομάδα, κάτι που με χαροποιεί». Με απλά λόγια, ο Πορτογάλος επέστρεψε στην Αγγλία με στόχο τους τίτλους και το ποδόσφαιρο ουσίας, έχοντας πλέον στις… πλάτες του τέσσερις σεζόν σε Serie A και Primera Division, με Ίντερ και Ρεάλ Μαδρίτης. Προφανής στόχος του, η κατάκτηση του Champions League από τους Λονδρέζους και φυσικά η επιστροφή τους στην κορυφή της Premier League έπειτα από τρεις σεζόν.
Ήρθαν: Στίπε Πέριτσα (Επιθετικός, 17 – Ζαντάρ), Κριστιάν Κουέβας (Αμυντικός, 18 – Ο’Χίγκινς), Μαρκ Σβάρτσερ (Τερματοφύλακας, 40 – Φούλαμ), Μάρκ φαν Γκίνκελ (Μέσος, 20 – Φίτεσε), Άντρε Σίρλε (Επιθετικός, 22 – Λεβερκούζεν).
Έφυγαν: Τζέφρι Μπρούμα (Αμυντικός, 21 – Αμβούργο), Ούλισες Ντάβιλα (Μέσος, 22 – Σαμπαδέλ), Μικαέλ Εσιέν (Μέσος, 30 – Ρεάλ Μαδρίτης), Ματέι Ντέλατς (Τερματοφύλακας, 20 – Ίντερ Ζάπρεσιτς), Τόμας Κάλας (Αμυντικός, 20 – Φίτεσε), Κέβιν ντε Μπρούινε (Μέσος, 22 – Βέρντερ Βρέμης), Γουάλας (Αμυντικός, 19 – Φλουμινένσε), Λούκας Πιαζόν (Μέσος, 19 – Μάλαγα).

ΕΒΕΡΤΟΝ
Προπονητής: Ρομπέρτο Μαρτίνεθ
Αρχηγός: Φιλ Τζαγκέλκα

Η αλλαγή προπονητή στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επέφερε αλλαγές και στον πάγκο της Έβερτον, η οποία 11 χρόνια μετά αποχαιρέτησε τον Ντέιβιντ Μόις. Τη σκυτάλη πήρε πλέον ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ ο οποίος με βάση την… κληρονομιά του Σκοτσέζου τεχνικού καλείται να κρατήσει τα «ζαχαρωτά» στο ίδιο επίπεδο και γιατί όχι, να τα οδηγήσει σε μεγαλύτερες δόξες. Η διοίκηση της ομάδας απέδειξε πως στηρίζει με κάθε δυνατό τρόπο οποιονδήποτε προπονητή επιλέγει, φέρνοντας τους Ντεουλοφέου, Ρόμπλες, Αλκαράζ και Κονέ. Το «Γκούντισον Παρκ» αναμένεται να ζήσει ένα μεταβατικό στάδιο, με τους οπαδούς πάντως και αφήνουν πίσω τους μαζί με θετικές –μονάχα- αναμνήσεις το κεφάλαιο «Μόις» και να κοιτάζουν μπροστά, στηρίζοντας με υγιή τρόπο τον νέο προπονητή. Αυτό από μόνο του αρκεί στον Μαρτίνεθ, ο οποίος δηλώνει ευτυχισμένος που έχει μπροστά του την πρόκληση του πάγκο της Έβερτον και υποσχέθηκε μεταξύ άλλων πως «δεν θα απογοητεύσω κανέναν, ούτε τη διοίκηση, ούτε τους παίκτες, ούτε τους οπαδούς». Πρωταρχικός στόχος της Έβερτον είναι όπως κάθε σεζόν η έξοδος στην Ευρώπη και η διεκδίκηση του Κυπέλλου Αγγλίας, ενός τίτλου τον οποίο έχει σαφώς περισσότερες πιθανότητες να κατακτήσει από ότι το Πρωτάθλημα.
Ήρθαν: Ζεράρδ Ντεουλοφέου (Αμυντικός, 19 – Μπαρτσελόνα), Τζοέλ Ρόμπλες (Τερματοφύλακας, 23 – Ατλέτικο Μαδρίτης), Αντολίν Αλκαράζ (Αμυντικός, 30 – Γουίγκαν), Αρούνα Κονέ (Επιθετικός, 29 – Γουίγκαν).
Έφυγαν: Χαν Μούτσα (Τερματοφύλακας, 30 – Κρίλια Σοβιέτοφ), Τόμας Χίτσλσπεργκερ (Μέσος, 31 – Ελεύθερος), Φιλ Νέβιλ (Μέσος, 36 – Τελείωσε την καριέρα του).

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
Προπονητής: Μπρένταν Ρότζερς
Αρχηγός: Στίβεν Τζέραρντ

Οι πρώτες ενδείξεις για τη φετινή Λίβερπουλ τη θέλουν να διεκδικεί ακόμη και το Πρωτάθλημα. Σε έναν θεσμό όπως η Premier League άλλωστε «όλα μπορείς να τα περιμένεις από συλλόγους με τέτοια ιστορία», όπως δήλωσε και ο Ζοζέ Μουρίνιο όταν ρωτήθηκε για τα φαβορί του φετινού Πρωταθλήματος. Ο Μπρένταν Ρότζερς έπειτα από την μεταβατική περσινή σεζόν, φρόντισε να… καθαρίσει το ρόστερ της ομάδας από παίκτες που δεν είναι στα πλάνα του, κράτησε τον κορμό σταθερό και ενίσχυσε την Λίβερπουλ με τον έμπειρο Κόλο Τουρέ, τον ελπιδοφόρο επιθετικό της Θέλτα, Ιάγο Άσπας και τον Σιμόν Μινιολέ για τη θέση του τερματοφύλακα.
Το μεγάλο στοίχημα του Βορειοιρλανδού πάντως ακούει στο όνομα Λουίς Σουάρες. Ο Ουρουγουανός επιθετικός εξέφρασε ουκ ολίγες φορές την επιθυμία του να φύγει από το «Μέρσισαϊντ» για λογαριασμό της Άρσεναλ, όμως ο κόουτς των «reds» χειρίστηκε το θέμα με προσοχή, αλλάζοντας την άποψη του Σουάρες! Δεν είχε και άλλη επιλογή άλλωστε, μιας και ο 26χρονος φορ είναι ο μοναδικός «εντεκαδάτος» επιθετικός στον οποίο μπορεί να στηριχθεί η ομάδα. Πριν λίγες μέρες ο Σουάρες δήλωσε πως σκέφτεται σοβαρά να μείνεις το «Άνφιλντ» για χάρη των οπαδών της Λίβερπουλ οι οποίοι του… τάζουν την αγάπη τους. Η Λίβερπουλ προφανώς και θα επιδιώξει το καλύτερο δυνατό, έχοντας πάντα το μυαλό της στον τίτλο όπως κάθε προηγούμενη σεζόν ανεξάρτητα από τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε.
Ήρθαν: Σιμόν Μινιολέ (Τερματοφύλακας, 25 – Σάντερλαντ), Ιάγο Άσπας (Επιθετικός, 25 – Θέλτα), Λουίς Αλμπέρτο (Αμυντικός, 20 – Σεβίλλη), Κόλο Τουρέ (Αμυντικός, 32 – Μάντσεστερ Σίτι), Κριστιάν Αντόρζαν (Επιθετικός, 20 – Λίβερπουλ Κ-20).
Έφυγαν: Στιούαρτ Ντάουνινγκ (Αμυντικός, 28 – Γουέστ Χαμ), Τζέι Σπίρινγκ (Μέσος, 24 – Μπόλτον), Τζακ Ρόμπινσον (Αμυντικός, 19 – Μπλάκπουλ), Πέπε Ρέινα (Τερματοφύλακας, 30 – Νάπολι), Κόνορ Κόντι (Μέσος, 20 – Σέφιλντ Γιουν.), Σούσο (Αμυντικός, 19 – Αλμερία), Τζόντζο Σέλβεϊ (Μέσος, 21 – Σουόνσι), Άντι Κάρολ (Επιθετικός, 24 – Γουέστ Χαμ), Ντάνι Γουίλσον (Αμυντικός, 21 – Χαρτς), Πέτερ Γκουλάξι (Τερματοφύλακας, 23 – Σάλτσμπουργκ), Τζέιμι Κάραχερ (Αμυντικός, 35 – Τελείωσε την καριέρα του).

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ
Προπονητής: Πολ Λάμπερτ
Αρχηγός: Ρον Φλάαρ

Ο κυριότερος στόχος όλων στην Άστον Βίλα είναι να αφήσουν πίσω τους την περσινή Premier League και φέτος να αφοσιωθούν απόλυτα σε κάτι καλύτερο. Η 15η θέση δεν αρμόζει στους «χωριάτες» όπως ξεκαθαρίζουν τόσο οι ιδιοκτήτες όσο και ο Πολ Λάμπερτ, με τον τελευταίο να ετοιμάζεται για την δεύτερη σεζόν του στον πάγκο της ομάδας, μετά την περσινή μεταβατική περίοδο. Η Βίλα ενισχύθηκε ιδιαίτερα σε όλες τις θέσεις, χάνοντας όμως παράλληλα και σημαντικούς παίκτες όπως οι Νταν, Μάρσαλ και Χόλμαν. Στόχος της ομάδας είναι να φροντίσει γρήγορα να… αποτινάξει από πάνω της την ρετσινιά του ενδεχόμενου υποβιβασμού και στη συνέχεια να προσπαθήσει για ό,τι καλύτερο, κυνηγώντας μια θέση στο Europa League.
Ήρθαν: Τζορς Οκόρε (Αμυντικός, 20 – Άστρα Πλοϊέστι), Αλεξάνταρ Τόνεφ (Αμυντικός, 23 – Λεχ Πόζναν), Αντόνιο Λούνα (Αμυντικός, 22 – Σεβίλλη), Νίκλας Χελένιους (Επιθετικός, 22 – Άαλμποργκ), Λεάντρο Μπακούνα (Μέσος, 21 – Γκρόνινγκεν), Τζεντ Στιρ (Τερματοφύλακας, 20 – Νόριτς).
Έφυγαν: Σαμίρ Κάραθερς (Αμυντικός, 20 – ΜΚ Ντονς), Γκρέιαμ Μπερκ (Επιθετικός, 19 – Σρούσμπερι), Άντι Μάρσαλ (Τερματοφύλακας, 38 – Μίλγουολ), Ρίτσαρντ Νταν (Αμυντικός, 33 – ΚΠΡ), Ζαν Ιλ Μακούν (Μέσος, 30 – Ρεν), Έρικ Λιτσάι (Αμυντικός, 24 – Νότιγχαμ Φόρεστ), Ντέρικ Γουίλιαμς (Αμυντικός, 20 – Μπρίστολ), Μπρετ Χόλμαν (Μέσος, 29 – Αλ-Νασρ).

ΚΑΡΝΤΙΦ ΣΙΤΙ
Προπονητής: Μάλκι Μακέι
Αρχηγός: Μαρκ Χάντσον

Πραγματοποιώντας μια εξαιρετική σεζόν, έχοντας 25-12-9 σε 46 ματς της Championship, η Κάρντιφ κατέκτησε το Πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας και πήρε το εισιτήριο για απευθείας συμμετοχή στα μεγάλα σαλόνια. Οι Ουαλοί ήταν απολαυστικοί πέρσι έχοντας την τρίτη καλύτερη επίθεση του Πρωταθλήματος και τη δεύτερη καλύτερη άμυνα, μα το πλέον σημαντικό είναι η ποικιλία στους σκόρερ της με τον Χέινταρ Χέλγκουσον να είναι πρώτος σκόρερ της. Ο Ισλανδός αποχώρησε από την ενεργό δράση, όμως η Κάρντιφ πήρε τον Μεδέλ από τη Σεβίλλη για τα χαφ, τον Αντρέας Κορνέλιους από την Κοπεγχάγη για την επίθεση και τους Κόλκερ, Μπρέιφορντ στα μπακ. Ο Μάλκι Μακέι γνωρίζει πως στόχος της ομάδας του είναι η παραμονή στην κατηγορία και ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να διατηρηθεί ανέπαφος ο περσινός κορμός της ομάδας. Αυτό συμβαίνει έως τώρα και δεν φαίνεται να αλλάζει, έτσι η ουαλική ομάδα φέτος ανέβηκε με στόχο να μείνει στην Premier League και να ξεκινήσει να γράφει μια σαφώς πιο σημαντική σελίδα στην ιστορία της.
Ήρθαν: Γκάρι Μεδέλ (Μέσος, 25 – Σεβίλλη), Στίβεν Κόλκερ (Αμυντικός, 21 – Τότεναμ), Σάιμον Μουρ (Τερματοφύλακας, 23 – Μπρέντφορντ), Τζον Μπρέιφορντ (Αμυντικός, 25 – Ντέρμπι Κάουντι), Αντρέας Κορνέλιους (Επιθετικός, 20 – Κοπεγχάγη).
Έφυγαν: Μπεν Νάτζεντ (Αμυντικός, 19 – Μπρέντφορντ), Έλιοτ Πάρις (Τερματοφύλακας, 23 – Μπρίστολ), Τζέσι Ντάρκο (Επιθετικός, 20 – ΑΟ Επισκοπή), Στίβεν ΜακΦέιλ (Μέσος, 33 – Ελεύθερος), Ναθάνιελ Τζάρβις (Αμυντικός, 21 – Ελεύθερος), Χέινταρ Χέλγκουσον (Επιθετικός, 35 – Τελείωσε την καριέρα του).

ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ
Προπονητής: Ίαν Χόλογουεϊ
Αρχηγός: Πάντι ΜακΚάρθι

Παρότι τερμάτισε στην πέμπτη θέση της Championship, η Κρίσταλ Πάλας φάνηκε σοβαρή στα δύσκολα και πήρε το τρίτο εισιτήριο, νικώντας στα πλέι-οφ. Με «κανόνι» τον απίστευτο Γκλεν Μάρεϊ, ο οποίος πέτυχε 30 γκολ στο Πρωτάθλημα και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της Championship την περασμένη σεζόν, οι «αετοί» ανέβηκαν για έβδομη φορά στην ιστορία τους στην κορυφαία κατηγορία. Δυστυχώς ή ευτυχώς, έχουν τον πρώτο… λόγο σε ότι αφορά τον υποβιβασμό, ωστόσο έκαναν τα αδύνατα δυνατά κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου για να αποδείξουν ότι ανέβηκαν με στόχο να μείνουν. Αποκορύφωμα αυτού η απόκτηση του Μαρουάν Σαμάκ πρόσφατα από την Άρσεναλ, με την οποία αφενός καλύπτεται το κενό του Βιλφρίντ Ζάχα (σ.σ. έφυγε για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), αφετέρου ο Μάρεϊ αποκτά έναν παρτενέρ που φημίζεται για τις ασίστ του. Ο Ίαν Χόλογουεϊ όπως συνηθίζει, έφερε μια ομάδα στην Premier League που θα δυσκολέψει αρκετούς αντιπάλους και δεν θα πέσει χωρίς μάχη.
Ήρθαν: Μαρουάν Σαμάκ (Επιθετικός, 29 – Άρσεναλ), Έλιοτ Γκραντέν (Επιθετικός, 25 – Μπλάκπουλ), Κέβιν Φίλιπς (Επιθετικός, 39 – Μπλάκπουλ), Χοσέ Καμπάνια (Μέσος, 20 – Σεβίλλη), Ζερόμ Τόμας (Αμυντικός, 30 – Γουέστ Μπρομ), Ντουάιτ Γκέιλ (Επιθετικός, 22 – Πιτέρμπορο), Στίβεν Ντόμπι (Επιθετικός, 30 – Μπράιτον).
Έφυγαν: Αντρέ Μόριτς (Μέσος, 26 – Μπόλτον), Αντόνιο Πεντρόζα (Επιθετικός, 22 – Κρουζ Αζούλ), Αρούνα (Επιθετικός, 32 – Ελεύθερος).

ΦΟΥΛΑΜ
Προπονητής: Μάρτιν Γιόλ
Αρχηγός: Μπρέντε Χάνγκελαντ

Όσο περίεργο κι αν φαίνεται, η περσινή σεζόν ήταν για τη Φούλαμ μια από τις καλύτερες στην ιστορία της, βάσει αριθμών τουλάχιστον. Για έναν πόντο δεν κατάφερε να ισοφαρίσει την καλύτερη επίδοσή της στην Premier League και ο Μάρτιν Γιόλ με τους συνεργάτες του, κουβέντιασαν αρκετά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού τους νέους στόχους της ομάδας. Ο τρόπος με τον οποίοι οι «κότατζερς» κινήθηκαν στο μεταγραφικό παζάρι είναι ενδεικτικός των διαθέσεών τους, αφού πήραν τους Τααράμπτ, Στεκέλενμπουργκ, Αμπορεμπιέτα, Ρίτερ και Μπόατενγκ. Με ελάχιστες αποχωρήσεις και τους Καραγκούνη, Ρίισε, Χάνγκελαντ και Μπερμπάτοφ να παραμένουν στο «Κρέιβεν Κότατζ», ο Γιόλ μπορεί πλέον να παίξει το επιθετικό ποδόσφαιρο στο οποίο αρέσκεται και να διεκδικήσει χωρίς άγχος μια θέση στην Ευρώπη. Η Φούλαμ αυτό ακριβώς θα κάνει φέτος και προκειμένου τη σεζόν 2014-15 να βρίσκεται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, δεν θα αρκεστεί μόνο στο Πρωτάθλημα αλλά θα δώσει βάρος και στο Κύπελλο Αγγλίας.
Ήρθαν: Αντέλ Τααράμπτ (Μέσος, 24 – ΚΠΡ), Μάρτεν Στεκέλενμπουργκ (Τερματοφύλακας, 30 – Ρόμα), Σάσα Ρίτερ (Αμυντικός, 30 – Κολωνία), Φερνάντο Αμορεμπιέτα (Αμυντικός, 28 – Αθλέτικ Μπιλμπάο), Ντέρεκ Μπόατενγκ (Μέσος, 30 – Ντνίπρο).
Έφυγαν: Ράιαν Γουίλιαμς (Αμυντικός, 19 – Όξφορντ), Μαρκ Σβάρτσερ (Τερματοφύλακας, 40 – Τσέλσι), Σάιμον Ντέιβις (Αμυντικός, 33 – Ελεύθερος), Μλάντεν Πέτριτς (Επιθετικός, 32 – Ελεύθερος), Κόρεϊ Γκαμέιρο (Επιθετικός, 20 – Σύδνεϋ), Κρις Μπερντ (Μέσος, 31 – Ελεύθερος), Μαχαμαντού Ντιαρά (Μέσος, 32 – Ελεύθερος).

ΧΑΛ ΣΙΤΙ
Προπονητής: Στιβ Μπρους
Αρχηγός: Ρόμπερτν Κόρεν

Με οκτώ προσθήκες στο ρόστερ της και… παρακαταθήκη την περσινή, εξαιρετική σεζόν στην Championship, η Χαλ επιστρέφει και πάλι στα μεγάλα σαλόνια. Ο Στιβ Μπρους βρίσκεται αυτή τη φορά στον πάγκο της και η πείρα όλων στον σύλλογο από την Premier League είναι αρκετή, ώστε η αισιοδοξία για παραμονή να είναι τεράστια. Με μια πιο ψύχραιμη ματιά, είναι εμφανές ότι το ρόστερ των «πορτοκαλί» είναι από τα πιο αδύναμα της κατηγορίας και θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να κρατήσουν τη θέση τους στην κορυφαία 20αδα του αγγλικού ποδοσφαίρου. Σε αυτό ευελπιστούν να τους βοηθήσει ο Γάλλος φορ Γιανίκ Σαγκμπό που αποκτήθηκε από την Εβιάν με στόχο να… βρίσκει πλεκτό όσο πιο συχνά γίνεται. Σημαντική είναι η προσθήκη του Άλαν ΜακΓκρέγκορ κάτω από τα γκολπόστ της ομάδας, με τον έμπειρο τερματοφύλακα να προσφέρει πείρα και ηρεμία σε ένα νεανικό σύνολο.
Ήρθαν: Γιανίκ Σαγκμπό (Επιθετικός, 24 – Εβιάν), Ντάνι Γκρέιαμ (Επιθετικός, 27 – Σάντερλαντ), Στιβ Χάρπερ (Τερματοφύλακας, 38 – Νιούκαστλ), Άλαν ΜακΓκρέγκορ (Τερματοφύλακας, 31 – Μπεσίκτας), Κέρτις Ντέιβις (Αμυντικός, 28 – Μπέρμιγχαμ), Αχμέντ Ελμοχαμαντί (Μέσος, 25 – Σάντερλαντ), Τζορτζ Μπόιντ (Μέσος, 27 – Πιτέρμπορο), Μέινορ Φιγκερόα (Αμυντικός, 30 – Γουίγκαν).
Έφυγαν: Φράνσις ΜακΚάφρεϊ (Μέσος, 20 – Ντάνταλκ), Τζέι Σίμπσον (Επιθετικός, 24 – Ελεύθερος), Άντι Ντόσον (Αμυντικός, 34 – Σκάνθορπ), Σέγι Ολοφινγιάνα (Μέσος, 33 – Ελεύθερος).

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
Προπονητής: Μανουέλ Πελεγρίνι
Αρχηγός: Βενσάν Κομπανί

Η αποτυχία του Ρομπέρτο Μαντσίνι να κατακτήσει το Πρωτάθλημα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά κόστισε στον Ιταλό τη δουλειά του στη Μάντσεστερ Σίτι. Οι «πολίτες» έχασαν τον τίτλο στο… νήμα από τη μισητή συμπολίτισσά τους, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, και ο Μανουέλ Πελεγρίνι διαδέχθηκε τον Μαντσίνι στον πάγκο τους. Τα πρόσωπα άλλαξαν, όμως το μοτίβο της Σίτι και οι στόχοι της παρέμειναν οι ίδιοι. Οι Τέβες και Κόλο Τουρέ αποχώρησαν, όμως στο ρόστερ των «γαλάζιων» προστέθηκαν οι Γιόβετιτς, Νεγρέδο, Φερναντίνιο και Χεσούς Νάβας. Τέσσερις ηχηρές και συνάμα ουσιαστικές μεταγραφές που ήρθαν να προστεθούν στο ήδη τρομερό δυναμικό της Σίτι από τη μεσαία γραμμή και μπροστά. Οι «πολίτες» διαθέτουν ίσως την καλύτερη επιθετική γραμμή της Premier League και οτιδήποτε λιγότερο από την πρώτη θέση θα θεωρηθεί αυτόματα αποτυχία για προπονητή και παίκτες. Η πίεση είναι μεγάλη, όπως και το μπάτζετ της ομάδας για ακόμη μια σεζόν, με τη μεταγραφική περίοδο να μην έχει ολοκληρωθεί ακόμη και αρκετά «καυτά» ονόματα της αγοράς να… φλερτάρουν με την προπέρσινη Πρωταθλήτρια Αγγλίας.
Ήρθαν: Στέβαν Γιόβετιτς (Επιθετικός, 23 – Φιορεντίνα), Άλβαρο Νεγρέδο (Επιθετικός, 27 – Σεβίλλη), Φερναντίνιο (Μέσος, 28 – Σαχτάρ Ντόνετσκ), Χεσούς Νάβας (Μέσος, 27 – Σεβίλλη).
Έφυγαν: Μαϊκόν (Αμυντικός, 31 – Ρόμα), Ρόκε Σάντα Κρουζ (Επιθετικός, 31 – Μάλαγα), Καρίμ Ρέκικ (Αμυντικός, 18 – PSV Αϊντχόφεν), Κάρλος Τέβες (Επιθετικός, 29 – Γιουβέντους), Κόλο Τουρέ (Αμυντικός, 32 – Λίβερπουλ), Γουέιν Μπριτζ (Αμυντικός, 32 – Ρέντινγκ).

ΑΡΣΕΝΑΛ
Προπονητής: Αρσέν Βενγκέρ
Αρχηγός: Τόμας Βερμάλεν

Πολλή υπομονή έχουν κάνει οι φίλοι της Άρσεναλ τα τελευταία χρόνια βλέποντας την ομάδα τους να απέχει από την κατάκτηση και πολύ παραπάνω τη διεκδίκηση των τίτλων στη νησί. Κατά καιρούς οι οπαδοί του συλλόγου με διάφορα πανό έχουν δείξει τη δυσαρέσκειά τους προς το πρόσωπο του Αρσέν Βενγκέρ, με τον ίδιο όμως να παραμένει στο σύλλογο με τη διοίκηση να θέλει να του ανανεώσει μάλιστα το συμβόλαιο. Μεταγραφικά, ποτέ ο Αλσατός τεχνικός δεν ήταν της… σπατάλης καθώς όλες του οι κινήσεις ήταν πάντα προσεκτικές, με χαμηλό κόστος και κοίταζαν στο… μέλλον. Έτσι και φέτος λοιπόν με τη μοναδική απόκτηση να είναι αυτή του Γιαγιά Σανογκό ο οποίος εντυπωσίασε πέρυσι με τη φανέλα της Οσέρ και δεν μπορεί να θεωρηθεί όμως βασικό στέλεχος του συλλόγου για φέτος. Στις αποχωρήσεις, έγινε μεγάλο ξεσκαρτάρισμα. Σε αρκετές ομάδες της Ευρώπης έχουν… μοιραστεί οι νέοι ποδοσφαιριστές, ενώ αποχώρησαν και οι… άνω των 30 (Αρσάβιν, Σκιλασί). Στα φιλικά της προετοιμασίας όμως, άφησε υποσχέσεις με τους Ζιρού – Γουόλκοτ και Ποντόλσκι να δείχνουν εξαιρετικό πρόσωπο και πως είναι έτοιμοι να οδηγήσουν ψηλά τους «κανονιέρηδες» που έχουν ως στόχο να διεκδικήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή.
Ήρθαν: Γιαγιά Σανογκό (Επιθετικός, 20 - Οσέρ)
Έφυγαν: Αντρέι Αρσάβιν (Επιθετικός, 32 - Ζενίτ), Τζοέλ Κάμπελ (Επιθετικός, 21 -Ολυμπιακός, δανεικός), Φρανσίς Κοκλέν (Μέσος, 22 - Φράιμπουργκ δανεικός), Ντενίλσον (Μέσος, 26 - Σάο Πάουλο), Γιοάν Τζουρού (Μέσος 25 - Αμβούργο δανεικός), Ζερβίνιο (Επιθετικός, 26 -Ρόμα), Βίτο Μανόνε (Τερματοφύλακας, 22 - Σάντερλαντ), Ιγνάσι Μιγκέλ (Μέσος, 19 -Λέστερ, δανεικός), Αντρέ Σάντος (Αμυντικός, 29 - Φλαμένγκο), Σεμπαστιάν Σκιλασί (Αμυντικός, 31 - Μπαστιά), Ζερνέιντ Μιντ (18 - Σουόνσι), Μαρουάν Σαμάκ (Επιθετικός, 27 - Κρίσταλ Πάλας).

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ
Προπονητής: Άλαν Πάρντιου
Αρχηγός: Φαμπρίτσιο Κολοτσίνι

Περίεργη μπορεί να χαρακτηριστεί η τελευταία πενταετία για τη Νιούκαστλ. Από τη μία είχε υποβιβαστεί στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία της Αγγλίας για να επιστρέψει άμεσα στην πρώτη. Από εκεί και πέρα εντυπωσίασε παίρνοντας την έξοδό της στην Ευρώπη για να ακολουθήσει η περυσινή αποτυχημένη σεζόν που τη βρήκε να παλεύει για να σώσει την κατηγορία. Φέτος όλα ξεκινάνε με δύσκολο τρόπο, καθώς γενικά επικρατεί γκρίνια στο περιβάλλον του συλλόγου. Μεταγραφικά δεν υπήρξε τίποτα ιδιαίτερο. Απέκτησε τις τελευταίες ημέρες μόνο τον Λοΐκ Ρεμί ο οποίος σίγουρα μπορεί να δώσει λύσεις για τη νέα σεζόν. Από εκεί και πέρα όμως, δεν έγινε τίποτα άλλο και πλέον ελπίζει στο να… ρολάρει η περυσινή ομάδα και να αποφύγει τις κακοτοπιές. Ένα από τα θετικά, είναι πως δεν θα απασχοληθεί με την Ευρώπη, κάτι που είχε πέρυσι και την είχε επηρεάσει αρκετά.
Ήρθαν: Λοίκ Ρεμί (Επιθετικός - ΚΠΡ)
Έφυγαν: Μεχντί Αμπέιντ (Μέσος - Παναθηναϊκός, δανεικός), Στιβ Χάρπερ (Τερματοφύλακας - Χαλ), Τζέιμς Περχ (Μέσος - Γουίγκαν), Ντάνι Σίμπσον (Αμυντικός - ΚΠΡ)

ΝΟΡΙΤΣ
Προπονητής: Κρις Χάτον
Αρχηγός: Ράσελ Μάρτιν

Σε καμία περίπτωση η Νόριτς δεν μπορεί να χαρακτηριστεί από τις μεγάλες και σταθερές δυνάμεις του αγγλικού πρωταθλήματος. Την τελευταία δεκαετία η πορεία της είναι… ασανσέρ και πέρυσι μόλις κατάφερε μετά από χρόνια να βρεθεί για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ. Φέτος, όλα δείχνουν πως αλλάζει επίπεδο. Μεταγραφικά εντυπωσίασε με τις προσθήκες της. Μεγαλύτερη απόκτηση αυτή του Ρίκι φαν Βολφσβίνγκελ που ήταν στο στόχαστρο μεγάλων ομάδων και θα συνεχίσει στα «καναρίνια», αλλά και των Λερόι Φερ και Γκάρι Χούπερ που με την παρουσία τους ανεβάζουν επίπεδο το σύλλογο. Δύσκολα θα μπλέξει σε περιπέτειες, ωστόσο επίσης δύσκολα θα μπορέσει να κάνει το κάτι παραπάνω για να βρεθεί στην Ευρώπη. Το γεγονός όμως ότι δεν συγκαταλέγεται στους συλλόγους που κινδυνεύουν με υποβιβασμό, είναι επιτυχία από μόνο του.
Ήρθαν: Ρίκι Φαν Βολφσβίνκελ (Επιθετικός - Σπόρτινγκ Λισαβόνας), Λερόι Φερ (Μέσος - Τβέντε), Χαβιέ Γαρίδο (Αμυντικός - Λάτσιο), Μάρτιν Όλσον (Αμυντικός - Μπλάκμπερν), Γκάρι Χούπερ (Επιθετικός - Σέλτικ), Κάρλο Νας (Τερματοφύλακας - Στόουκ), Νέιθαν Ρέντμοντ (Μέσος - Μπέρμιγχαμ)
Έφυγαν: Γκραντ Χολτ (Επιθετικός - Γουίγκαν), Τζέιμς Βον (Μέσος - Χάντερσφιλντ), Έλιοτ Γουόρντ(Αμυντικός - Μπόρνμουθ), Μαρκ Τίρνεϊ (Αμυντικός - Μπόλτον), Τζεντ Στιρ (Μέσος -Άστον Βίλα), Κρις Μάρτιν (Επιθετικός - Ντέρμπι), Τομ Αντεγιέμι (Μέσος -Μπέρμιγχαμ), Άντριου Σούρμαν (Επιθετικός -Μπόρνουθ).

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ
Προπονητής: Μαουρίτσιο Ποκετίνο
Αρχηγός: Άνταμ Λαλάνα

Επιτυχημένη μπορεί να θεωρηθεί η σεζόν πέρυσι για τη Σαουθάμπτον η οποία παίζοντας και κατά διαστήματα εκπληκτικό ποδόσφαιρο, ουσιαστικά δεν κινδύνεψε με υποβιβασμό και έφτασε σχετικά άνετα στην παραμονή της. Φέτος, κατάφερε να διατηρήσει όλα της τα μεγάλα αστέρια (Ροντρίγκεζ – Σο) και δεν αποδυναμώθηκε καθόλου. Αντίθετα, με τις αποκτήσεις των Ντέγιαν Λόβρεν και Βίκτορ Γουανιάμα κατάφερε να ενισχυθεί αρκετά και να δυναμώσει τόσο την άμυνά της, όσο και το χώρο της μεσαίας γραμμής. Ο Μαουρίτσιο Ποκετίνο στο δεύτερο μισό της περυσινής σεζόν έδειξε πολύ καλό πρόσωπο και ο ίδιος με δηλώσεις του εμφανίζεται εξαιρετικά αισιόδοξος, καθώς θεωρεί πως η ομάδα του μπορεί να διεκδικήσει και την έξοδό της στην Ευρώπη. Τώρα αν αυτό είναι ενθουσιασμός ή πραγματικότητα θα αποδειχθεί στις επόμενες 38 αγωνιστικές της Πρέμιερ Λιγκ.
Ήρθαν: Ντέγιαν Λόβρεν (Αμυντικός - Λιόν), Βίκτορ Γουανιάμα (Μέσος - Σέλτικ).
Έφυγαν: Τόμι Φόρκαστ (Μέσος - Κλέμσφορντ), Φρέιζερ Ρίτσαρντσον (Μέσος - Μίντλεσμπρο), Στιβ ντε Ρίντερ (Επιθετικός - Ουτρέχτη), Ράιαν Ντίκσον (Αμυντικός - Κόλτσεστερ), Ντάνι Σόμπορν (Αμυντικός - Γιόβιλ), Ρίτσαρντ Τσάπλοου (Μέσος - Μίλγουολ), Μπεν Ρίβς (Αμυντικός - MK Ντονς), Βέγκαρντ Φόρεν (Μέσος -Μόλντε), Ντάνι Μπάτερφιλντ (Επιθετικός - ελεύθερος).

ΣΤΟΟΥΚ ΣΙΤΙ
Προπονητής: Μαρκ Χιούζ
Αρχηγός: Ράιαν Σόουκρος

Από τη στιγμή που το 2008 η Στόουκ βρέθηκε στην Πρέμιερ Λιγκ και όλα τα επόμενα χρόνια μέχρι και την περυσινή χρονιά, ήταν από τις πιο σταθερές ομάδες του πρωταθλήματος. Τερμάτιζε στις θέσεις 10-14 χωρίς καμία παράκληση και ποτέ της δεν κινδύνεψε ουσιαστικά με υποβιβασμό. Πέρυσι όμως, όλα άλλαξαν. Η αποχώρηση στα μέσα της σεζόν από τον Τόνι Πούλις, ήταν αρκετή για να φέρει ένα… μπάχαλο στην ομάδα και να βρεθεί κοντά στις θέσεις του υποβιβασμού και να κινδυνέψει. Παρόλα αυτά, κατάφερε να τη… γλιτώσει. Φέτος όμως, δεν έγιναν αρκετές κινήσεις που θα της εγγυηθούν την ηρεμία. Απέκτησε τον αμυντικό από την Μπαρτσελόνα, Μαρκ Μουνιέσα του οποίου όμως λείπει η εμπειρία. Κατά τα άλλα η καλύτερή της μεταγραφή ήταν του αμυντικού της Αϊντχόφεν, Έρικ Πίτερς. Στις αποχωρήσεις από τους ηγέτες της αμυντικής της γραμμής πέρυσι, Ρόρι Ντέλαπ αποχώρησε και έτσι χάνει σημαντική δύναμη, ενώ και ο Ντιν Γουάιτχεντ που ήταν αναντικατάστατος αποχώρησε για τη Μίντλεσμπρο.
Ήρθαν: Μαρκ Μουνιέσα (Αμυντικός - Μπαρτσελόνα), Έρικ Πίτερς (Αμυντικός - Αϊντχόφεν)
Έφυγαν: Μάικλ Όουεν (Επιθετικός - αποσύρθηκε), Ζερμέιν Πέναντ (Μέσος - ελεύθερος), Ρόι Ντέλαπ (Αμυντικός - Μπάρτον), Μάθιου Λουντ (Μέσος - Ροτσντέιλ), Κάρλο Νας (Τερματοφύλακας - Νόριτς), Ντιν Γουάιτχεντ (Αμυντικός - Μίντλεσμπρο), Μαμαντού Σιντιμπέ (Τερματοφύλακας - ελεύθερος).

ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ
Προπονητής: Πάολο ντι Κάνιο
Αρχηγός: Τζον Ο’ Σέι

Προς… αποτυχία πήγαινε η περυσινή σεζόν της Σάντερλαντ η οποία πήγαινε από το κακό στο χειρότερο. Ο υποβιβασμός έδειχνε να βρίσκεται κοντά και κάπου εκεί η διοίκηση αποφάσισε την πρόσληψη του Πάολο ντι Κάνιο. Οι αντιδράσεις για τον φασιστικό του χαιρετισμό στο παρελθόν και τα πιστεύω του ήταν πολλές από τους φίλους της ομάδας. Βέβαια, το γεγονός ότι υπό τις οδηγίες του οι «μαυρόγατες» έπαιξαν εντυπωσιακό ποδόσφαιρο επικρατώντας και θριαμβευτικά της μισητής Νιούκαστλ, έκαναν τον Ιταλό τεχνικό αγαπητό στο κοινό. Οι πανηγυρισμοί του και το πάθος του ανάγκασαν τους φίλους να τον αγαπήσουν και να τον στηρίζουν για τη φετινή πορεία. Η αισιοδοξία είναι διάχυτη στο στρατόπεδό του συλλόγου. Μεταγραφικά έγιναν κάποιες σημαντικές προσθήκες όπως του Άλτιντορ και του Τζιακερίνι που σίγουρα θα ανεβάσουν το επίπεδο. Από τους παίκτες που αποχώρησαν, κανείς δεν μπορεί να θεωρηθεί μεγάλη απώλεια, εκτός από τη θέση του γκολκίπερ με τον Σιμόν Μινιολέ να αποχωρεί για τη Λίβερπουλ.
Ήρθαν: Τζόζι Άλτιντορ (Επιθετικός - Αλκμάαρ), Ελ Χατζί Μπα (Μέσος - Χάβρη), Καμπράλ (Μέσος - Βασιλεία), Ντιακιτέ (Αμυντικός - Λάτσιο), Εμανουέλε Τζιακερίνι (Μέσος - Γιουβέντους,), Βίτο Μανόνε (Τερματοφύλακας - Άρσεναλ), Ντέιβιντ Μόμπεργκ Κάρλσον (Επιθετικός - Γκέτεμποργκ), Βαλεντίν Ρομπέρζ (Αμυντικός - Μαρίτιμο), Ντάνκαν Γουότμορ (Επιθετικός - Όλτρινχαμ)
Έφυγαν: Σιμόν Μινιολέ (Τερματοφύλακας - Λίβερπουλ), Αχμέντ Ελμοχαμαντί (Αμυντικός - Χαλ), Ντάνι Γκρέιαμ (Μέσος - Χαλ), Μάθιου Κίλγκαλον (Μέσος - Μπλάκμπερν), Άλφρεντ Εντιαγέ (Αμυντικός - Εσκισεχίρσπορ), Ράιαν Νομπλ (Μέσος - Μπέρνλι), Άνταμ Ριντ (Αμυντικός - Μπέρτον), Μπεν Γουίλσον (Επιθετικός -Κέμπριτζ).

ΣΟΥΟΝΣΙ
Προπονητής: Μίκαελ Λάουντρουπ
Αρχηγός: Άσλεϊ Γουίλιαμς

Τρομερή μπορεί να χαρακτηριστεί η εξέλιξη της Σουόνσι την τελευταία διετία. Αφού πήρε την άνοδό της στην πρώτη κατηγορία και όλοι τη θεωρούσαν το πρώτο φαβορί για τον υποβιβασμό στη δεύτερη κατηγορία, η ίδια όχι μόνο δεν κινδύνεψε, αλλά κατάφερε να πάρει και το League Cup και να πάρει την Ευρωπαϊκή της έξοδο. Προς το τέλος παράτησε την προσπάθεια καθώς δεν είχε κίνητρο. Φέτος, οι στόχοι της είναι ανάλογοι, καθώς μεταγραφικά δεν έχασε κάτι σημαντικό, κρατώντας τους Μίτσου και Γουίλιαμς. Την ίδια ώρα έκανε και σημαντικές προσθήκες, καθώς απέκτησε τον παικταρά της Φίτεσε, Βίλφριντ Μπονί που μπορεί να χαρακτηριστεί και μηχανή των γκολ. Στο κέντρο υπάρχει και η προσθήκη του Τζόντζο Σέλβι που θεωρείται αρκετά καλός για τα δεδομένα της Σουόνσι. Το γεγονός ότι φέτος θα έχει και Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις ενδέχεται να την επηρεάσει, ωστόσο μόνο επιτυχία μπορεί να θεωρηθεί αυτό από τη στιγμή που πριν από δύο χρόνια πάλευε στη δεύτερη κατηγορία.
Ήρθαν: Ζόρντι Άματ (Αμυντικός - Εσπανιόλ), Τζόντζο Σέλβι (Μέσος - Λίβερπουλ), Βιλφρέντ Μπονί (Επιθετικός - Φίτεσε), Χοσέ Κάνιας (Μέσος - Μπέτις), Αλεχάντρο Ποθουέλο (Επιθετικός - Μπέτις), Τζερνέιντ Μιντ (Αμυντικός - Άρσεναλ), Αλέξανδρος Γκόγκιτς (Μέσος - Ολυμπιακός)
Έφυγαν: Κέμι Αγκουστιέν (Επιθετικός - Μπράιτον), Κάιλ Μπάρτλεϊ (Μέσος - Μπέρμιγχαμ), Ντέιβιντ Κορνέλ (Μέσος - Σεντ Μίρεν), Έντουαρντς (Επιθετικός - Σεντ Τζόνσον), Μαρκ Γκάουερ (Μέσος - Τσάρλτον), Άλαν Τέιτ (Επιθετικός -Γιόβιλ).

ΤΟΤΕΝΑΜ
Προπονητής: Αντρέ Βίλας Μπόας
Αρχηγός: Μάικλ Ντόουσον

Περίπου ένα τρίμηνο τώρα, όλη η Ευρώπη απασχολείται από το αν ο Γκάρεθ Μπέιλ θα συνεχίσει την καριέρα του στην Τότεναμ ή τη Ρεάλ Μαδρίτης. Το τελευταίο διάστημα έχουν προκύψει εκατοντάδες σενάρια για την μετακίνησή του, αλλά και για το ποσό που θα χρειαζόταν. Από την Τότεναμ η διοίκησή της δεν ήταν σε καμία περίπτωση εύκολη διαπραγματεύτρια. Μέχρι και την ημέρα που η Πρέμιερ Λιγκ μπαίνει στη σέντρα το θέμα του δεν έχει ξεκαθαρίσει, κάτι που αναμένεται μέχρι και τις 31 Αυγούστου με τις προβλέψεις και τη λογική πλέον, να «λένε» πως ο Ουαλός θα παραμείνει στο σύλλογο, καθώς αν οι δύο πλευρές ήταν αποφασισμένες για συμφωνία θα τα είχαν βρει μετά από δυόμιση μήνες διαπραγματεύσεων. Κατά τα άλλα μεταγραφικά αποκτήθηκαν οι σπουδαίοι Ρομπέρτο Σολδάδο, Νασέρ Τσαντλί και Παουλίνιο, παίκτες που από μόνοι τους μπορούν να εγγυηθούν αρκετά γκολ. Από τις αποχωρήσεις καμία δεν μπορεί να κριθεί σημαντική, καθώς όσοι αποχώρησαν δεν ήταν βασικοί ποδοσφαιριστές. Στόχος της είναι φυσικά η έξοδος στο Champions League στόχο που δεν έχει επιτευχθεί την τελευταία διετία, χάνοντας την ευκαιρία στο… νήμα.
Ήρθαν: Ρομπέρτο Σολδάδο (Επιθετικός - Βαλένθια), Παουλίνιο (Μέσος - Κορίνθιανς), Νάσερ Τσαντλί (Επιθετικός - Τβέντε), Ετιέν Καπουέ (Μέσος - Τουλούζ)
Έφυγαν: Μπογκντάνι Κουμάλο (Αμυντικός - Ντονκάστερ), Κλιν Ντέμπσεϊ (Επιθετικός - Σιάτλ Σάουτερς), Στίβεν Κόκερ (Αμυντικός - Κάρντιφ), Άνταμ Σμιθ (Μέσος - Ντέρμπι), Ουιλιάμ Γκαλάς (Αμυντικός - ελεύθερος), Ντέιβιντ Μπέντλεϊ (Μέσος -Ελεύθερος).

ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜΙΤΣ ΑΛΜΠΙΟΝ
Προπονητής: Στιβ Κλαρκ
Αρχηγός: Κρις Μπρουντ

Από τις καλύτερες σεζόν της ιστορίας της έκανε πέρυσι η Γουέστ Μπρομ η οποία για πρώτη φορά είχε εξασφαλίσει την παραμονή της από τον πρώτο γύρο και έτσι κατάφερε να δουλέψει χωρίς άγχος στο δεύτερο μισό όπου έπαιξε καλό ποδόσφαιρο κάνοντας αρκετές εκπλήξεις. Μεταγραφικά, ο περυσινός ηγέτης της και πρώτος σκόρερ της ομάδας, Ρομέλου Λουκάκου επέστρεψε στην Τσέλσι. Για να καλυφθεί το κενό του, η διοίκηση των «μπάγκις» απέκτησε τον Ματέι Βίντρα από την Ουντινέζε και τον Νικολάς Ανελκά. Στην άμυνα επέστρεψε ο Γκόραν Πόποφ, ενώ αποκτήθηκε και ο Ντιέγκο Λουγκάνο από την Παρί. Στις αποχωρήσεις εκτός του Βέλγου διεθνούς, αποχώρησε και ο Αντουάν Φορτουνέ που είχε σημαντικό ρόλο πέρυσι. Στόχος της φέτος, είναι να σταθεροποιηθεί κάπου στη μέση της βαθμολογίας και να μην ανησυχήσει όπως και την περυσινή σεζόν.  
Ήρθαν: Ντιέγκο Λουγκάνο (Αμυντικός - Παρί Σεν Ζερμέν), Νικολά Ανλεκά (Επιθετικός - Γιουβέντους), Ματέι Βίντρα (Επιθετικός - Ουντινέζε), Γκόραν Ποπόφ (Αμυντικός - Ντιναμό Κιέβου)
Έφυγαν: Μαρκ – Αντουάν Φορτουνέ (Μέσος - Γουίγκαν), Γκονσάλο Γιάρα (Μέσος - Νότιγχαμ Φόρεστ), Ρομέιν Σόγερς (Αμυντικός - Γουόλσολ), Ζερόμ Τόμας (Αμυντικός - Κρίσταλ Πάλας), Τζέιμς Χερστ (Επιθετικός - Κρόουλι).

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ
Προπονητής: Σαμ Άλαρνταϊς
Αρχηγός: Κέβιν Νόλαν

Στις σταθερές δυνάμεις του αγγλικού πρωταθλήματος μπορεί να συγκαταλεγεί η Γουέστ Χαμ με συνεχόμενη παρουσία στην πρώτη κατηγορία της Αγγλίας. Κάθε σεζόν φλερτάρει με τις περιπέτειες ωστόσο προς το τέλος καταφέρνει με ένα σερί να γλιτώνει από τα πολλά προβλήματα και να σώνεται. Φέτος, δύσκολα θα υπάρξει κάτι διαφορετικό από τα… γνωστά. Μεταγραφικά, κράτησε τον Άντι Κάρολ αγοράζοντας τα δικαιώματά του από τη Λίβερπουλ, ενώ από τους «κόκκινους» ήρθε και ο Στιούαρτ Ντάουνινγκ που έχει μεγάλο κίνητρο. Από εκεί και πέρα δεν έγιναν σημαντικές αφαιρέσεις στο ρόστερ και ουσιαστικά πορεύεται με την ίδια ομάδα με πέρυσι. Στοχεύει πολλά στα παιχνίδια εντός έδρας όπου θα διεκδικήσει και την… ηρεμία της για τη διάρκεια της σεζόν.
Ήρθαν:  Άντι Κάρολ (Επιθετικός - Λίβερπουλ), Στιούαρτ Ντάουνινγκ (Μέσος - Λίβερπουλ), Ράζβαν Ρατ (Αμυντικός - Σαχτάρ), Αντριάν (Τερματοφύλακας, Ρεάλ Μπέτις), Αλού Ντιαρά (Μέσος - Ρεν)
Έφυγαν: Γκάρι Ο’Νιλ (Αμυντικός - ΚΠΡ), Κάρλτον Κόουλ (Επιθετικός - ελεύθερος), Ρόμπερτ Χολ (Μέσος - Μπόλτον), Ντέκλαν Χαντ (Αμυντικός - Χίστον).

 

Το αφιέρωμα στην Πρέμιερ Λιγκ προέρχεται από το onsports.gr

Last modified onSaturday, 17 August 2013 13:49