noodles volos banner

Αυτά σκέφτονται για την τιμωρία της Μέταλιστ

Στην Ουκρανία ασχολούνται ιδιαίτερα με την πιθανή τιμωρία της Μέταλιστ από την UEFA και μέσα σε αυτό το πλαίσιο ζητήθηκαν οι απόψεις πέντε γνωστών ανθρώπων του ουκρανικού ποδοσφαίρου.

 

"Η UEFA μπορεί να περιοριστεί σε ένα μεγάλο χρηματικό πρόστιμο και ένα σχετικά μικρό διάστημα με αποκλεισμό από τα Ευρωπαϊκά Κύπελλα. Είναι απαραίτητο να τιμωρήσει τους ανθρώπους που συμμετείχαν σε στημένα παιχνίδια".

Σεργκέι Ναργκόνιακ, πρώην επιθετικός της Ουκρανίας: "Θέλω να πιστεύω ότι η UEFA θα τιμωρήσει την Μέταλιστ με ένα πρόστιμο αλλά αυτό θα αποτελέσει προηγούμενο για μελλοντικές παραβιάσεις".

Στέφαν Ρέτσκε, πρώην αμυντικός της Ντιναμό: "Ο αγώνας με την Καρπάτι έγινε πριν πέντε χρόνια, οπότε η απόφαση δεν θα είναι τόσο εύκολη. Υπάρχει η απόφαση από το CAS για την αφαίρεση της τρίτης θέσης και το πρόστιμο που επιβλήθηκε και νομίζω πως αυτό θα είναι αρκετό. Αυτοί οι παίκτες δεν ευθύνονται για τα λάθη που έγιναν παλαιότερα".

Γιόσεφ Σάμπο, πρώην προπονητής της Ουκρανίας: "Αν η ομάδα τιμωρηθεί με έναν χρόνο, δεν βλέπω να είναι μεγάλο πρόβλημα γιατί θα επιστρέψει την επόμενη χρονιά στις ευρωπαικές υποχρεώσεις. Αν όμως η τιμωρία είναι μεγαλύτερη, τότε θα υπάρχει πρόβλημα".

Ολεγκ Σαλένκο, πρώτος σκόρερ του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1994: "Η UEFA τιμωρεί αυστηρά τα στημένα παιχνίδια, αλλά δεδομένου ότι έχουν περάσει τόσα πολλά χρόνια μπορούν να γίνουν κάποιες υποχωρήσεις. Η καλύτερη λύση θα είναι ένα χρηματικό πρόστιμο".

πηγή: sport24.gr