noodles volos banner

Γυναικεία γερμανική… κατοχή

Στο πιο ψηλό σκαλί του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Γυναικών ανέβηκε το απόγευμα της Κυριακής (28/7) η Γερμανία, επικρατώντας 1-0 της Νορβηγίας. Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί και στην αυλαία του Β’ ομίλου της διοργάνωσης, με τις Σκανδιναβές να παίρνουν τη νίκη με το ίδιο σκορ, ήτοι 1-0, ωστόσο, η… εκδίκηση για τις κεντρικοευρωπαίες ήταν… γλυκιά, καθώς με τη νίκη τους στον τελικό κατέκτησαν τον όγδοο τίτλο τους σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Μεγάλη πρωταγωνίστρια για τις νικήτριες ήταν η αρχηγός και πορτιέρο Άνγκερερ, η οποία απέκρουσε δύο πέναλτι των τυπικά φιλοξενούμενων, αρχικά στο 29’ απέναντι στην Ρένινγκ, διώχνοντας με τα πόδια, αν και είχε πέσει σε λάθος γωνία και εν συνεχεία στο 61’ απέναντι στην Γκουλμπράντσεν, κρατώντας το προβάδισμα που είχαν πάρει οι Γερμανίδες από το 49’ με την Μίταγκ, η οποία είχε σκοράρει στην κόντρα.

Γερμανία: Άνγκερερ, Μπαρτούσιακ, Μάιερ, Κραχν, Κράμερ, Λάουντερ (77’ Σμιντ), Κέσλερ, Μαροζάν, Γκόσελινγκ, Ντα Εμπαμπί, Λότζεν (46’ Μίταγκ).

Νορβηγία: Χέλμσεθ, Κρίστενσεν (85’ Καουρίν), Στένσλαντ (76’ Ίσακσεν), Ακερχάουγκεν, Μιέλντε, Ρένινγκ, Γκουλμπράντσεν (68’ Θόρσνες), Χάνσεν, Χέγκλαντ, Ντέκερχους, Χέγκερμπεργκ.

πηγή: onsports.gr