Logo
Print this page

Τρίποντο και πρωτιά για την Κροατία, 2-0 τη Νιγηρία

Η Κροατία εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το ... δώρο της Αργεντινής μετά το 1-1 με την Ισλανδία και επικρατώντας εύκολα με 2-0 της Νιγηρίας, τέθηκε επικεφαλής του τέταρτου ομίλου του Μουντιάλ.  Σε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, η «χρβάτσκα» δε θάμπωσε με την εμφάνισή της, αλλά… τιμώρησε τα λάθη των Αφρικανών. Στο 32’ προηγήθηκε χάρη σε αυτογκόλ του Ετόμπο και στο 71’ ο Μόντριτς… καθάρισε την... μπουγάδα με εκτέλεση πέναλτι, μετά από «χαζή» παράβαση του Ενκόνγκ που πήρε αγκαλιά τον Μάντζουκιτς και τον ανέτρεψε.

Η Κροατία είχε την υπεροχή από την αρχή, χωρίς όμως πολλή ουσία στις επιθετικές της ενέργειες, ενώ οι Νιγηριανοί δεν απειλούσαν και αρκούνταν στην αναχαίτιση των αντιπάλων τους. Τα κατάφερναν καλά ως το 32', αλλά τίτε έμειναν πίσω στο σκορ και μάλιστα με σκληρό τρόπο, αφού ένας… δικός τους σημάδεψε το πλεκτό!  Ο Μόντριτς εκτέλεσε το κόρνερ, ο Ρέμπιτς έπιασε την πρώτη κεφαλιά, ο Μάντζουκιτς τη δεύτερη, ωστόσο… κάπου εκεί παρενέβη το πόδι του Ετέμπο, άλλαξε πορεία στην μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-0. Οι Κροάτες, πλέον, είχαν αυτό που ήθελαν, είχαν διώξει το άγχος και… ανέπνεαν πιο άνετα. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους Αφρικανούς να μην κάνουν κάτι αξιόλογο στην επίθεση.

Στο δεύτερο μέρος και για ένα τέταρτο περίπου, η Νιγηρία πήρε την πρωτοβουλία, χωρίς να είναι αποτελεσματική, ενώ από ένα σημείο και μετά η Κροατία ήλεγξε τον ρυθμό και στο 70’ (χωρίς κάποια μεγάλη ευκαιρία ως τότε) καθάρισε την υπόθεση "νίκη". Ο Ενκόνγκ έκανε «χαζό» πέναλτι, αγκαλιάζοντας κυριολεκτικά τον Μάντζουκιτς, και ο Μόντριτς από την άσπρη βούλα δε λάθεψε, κάνοντας το 2-0 και κλειδώνοντας ουσιαστικά το τρίποντο, χωρίς κάτι ν' αλλάζει ως το φινάλε. 

Κροατία (4-2-3-1): Σούμπασιτς - Βρσάλικο, Στρίνιτς, Λόβρεν, Βίντα - Ράκιτιτς, Μόντριτς - Ρέμπιτς (79’ Κόβατσιτς), Κράμαριτς (60’ Μπρόζοβιτς), Πέρισιτς - Μάντζουκιτς (85’ Πιάτσα) 

Νιγηρία (4-2-3-1): Ουζόχο - Σέχου, Τρουστ Εκόνγκ, Μπαλογκάν, Ιντόβου - Εντιντί, Ετέμπο - Όμπι Μίκελ (88’ Νουάνκο), Ιβόμπι (62’ Μούσα), Μόουζες - Ιγκάλο (73’ Ιεανάτσο)  

 

Last modified onSunday, 17 June 2018 00:34
Copyright Magnesiasports.gr - All Rights Reserved | Created by Tourix
Επικοινωνία: [email protected]