Logo
Print this page

Λυτρώθηκε στο 89' η Ουρουγουάη, 1-0 την Αίγυπτο

Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο η Ουρουγουάη, με τον Χιμένες να λυτρώνει με κεφαλιά στο 89’ την ομάδα του και να πετυχαίνει το πολυπόθητο γκολ, με το οποίο ήρθε η νίκη με 1-0 επί της αξιόμαχης και «συμπαγούς» Αιγύπτου!  Έτσι, οι Λατινοαμερικάνοι έχουν κατάφεραν να φτάσουν με το… καλημέρα τους τρεις βαθμούς στη διοργάνωση και να φιγουράρουν μαζί με τη Ρωσία στην κορυφή του πρώτου ομίλου, έχοντας κάνει δηλαδή ένα καθοριστικό βήμα για την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση του Μουντιάλ.

Στο πρώτο ημίχρονο, θα έλεγε κανείς ότι το παιχνίδι ήταν σε γενικές γραμμές… αναιμικό. Κι αυτό γιατί οι Αιγύπτιοι "κλείδωσαν" με κορυφαίο τον Ελνενί τους αντιπάλους τους, ενώ στιςς λιγοοστές δυο-τρεις καλές ευκαιρίες για να σκοράρουν, κυρίως με τον Σουάρες, οι Ουρουγουανοί δεν μπόρεσαν να βάλουν το γκολ που πιθανώς να άλλαζε όλη την εικόνα του αγώνα… Χαρακτηριστικότερη όλων, η φάση του 24ου λεπτού, όταν ο φορ της Μπάρτσα σούταρε άουτ από το ένα μέτρο! 

Από την άλλη πλευρά, οι «φαραώ» είχαν τα απαιτούμενα τρεξίματα για να πιέσουν τον αντίπαλό τους και κατάφεραν αφενός να δυσκολέψουν τη δημιουργία της Ουρουγουάης, αφετέρου να κρατήσουν με σχετική ευκολία το μηδέν μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου. 

Στην επανάληψη, το σκηνικό δεν άλλαξε ιδιαίτερα, με τον Σουάρες να προσπαθεί και τον Ελ Σεναουί να τον νικάει όποτε χρειάστηκε, όπως για παράδειγμα στο 46’ ή στο 73’! Στο μεσοδιάστημα, ο Όσκαρ Ταμπάρες αποφάσισε να… ανακατέψει την τράπουλα πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, αλλάζοντας τα «φτερά» του και προσθέτοντας εμπειρία στην ομάδα του, με τη διπλή είσοδο των Κριστιάν Ροντρίγκες και Σάντσες. 

Η Αίγυπτος όσο περνούσε η ώρα κλεινόταν στα μετόπισθεν και η απουσία του Σαλάχ ήταν εμφανής, σε ότι αφορά στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού της, καθώς αμυντικά συνέχιζε να μην δέχεται εύκολα φάσεις, παρά μάλιστα και την αναγκαστική αλλαγή του Χαμεντ από νωρίς... 

Η εκτέλεση φάουλ του Καβάνι, που σταμάτησε στο δοκάρι της εστίας τυ Σενάουι ήταν το… καμπανάκι που χτύπησε για την ομάδα του Έκτορ Ραούλ Κούπερ. Κι ενώ όλα έδειχναν πως θα πάμε σε ένα… συμβατικό 0-0, ήρθε η… λύτρωση για την Ουρουγουάη, με την κεφαλιά του Χιμένες στο 89’!

Οι συνθέσεις
Αίγυπτος (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Ελ Σεναουί, Φατί, Γκαμπρ, Χεγκάζι, Αμπντελσαφί, Ελνενί, Χαμέντ (50’ Μορσι), Ουάρντα (82’ Ραμανταν), Σαΐντ, Τρεζεγκέ, Μόσεν (63’ Καχράμπα). 
Ουρουγουάη (Όσκαρ Ταμπάρες): Μουσλέρα, Χιμένες, Γοδίν, Βαρέλα, Μπετανκούρ, Νάντες (58’ Σάντσες), Σουάρες, Αρασκαέτα (58’ Κ. Ροντρίγκες), Βεσίνο (87’ Τορέιρα), Καβάνι, Κάσερες. 

Copyright Magnesiasports.gr - All Rights Reserved | Created by Tourix
Επικοινωνία: [email protected]