noodles volos banner

Πρόωροι τελικοί σε Champions και Europa League

«Πρόωρο τελικό» έβγαλε η κλήρωση της ημιτελικής φάσης του Champions League που πραγματοποιήθηκε στη Νιόν της Ελβετίας, καθώς η Μπάγερν Μονάχου θα αντιμετωπίσει την -κάτοχο του τροπαίου- Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία προσπαθεί να στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης για τρίτη διαδοχική φορά.  Πέρυσι, μάλιστα, η «βασίλισσα» αναμετρήθηκε με τους Βαυαρούς στα προημιτελικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης και πήρε την πρόκριση με συνολικό σκορ 6-3. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα που θα επικρατήσει σε αυτό το ζευγάρι θα είναι η -τυπικά- γηπεδούχος στον τελικό.

Στον άλλο ημιτελικό θα αναμετρηθούν η Λίβερπουλ με τη Ρόμα, 34 χρόνια μετά τη «μάχη» τους στον τελικό του -τότε- Κυπέλλου Πρωταθλητριών, στο «Ολίμπικο» της Ρώμης, όπου η αγγλική ομάδα είχε επικρατήσει 4-2 στη διαδικασία των πέναλτι, αφού η λήξη της κανονικής διάρκειας τις βρήκε ισόπαλες 1-1. Η Λίβερπουλ μετράει δύο νίκες σε πέντε αγώνες με τη Ρόμα, έναντι μιας επιτυχίας των «τζαλορόσι», ενώ δύο παιχνίδια έληξαν χωρίς νικητή. Οι «ρεντς» έχουν πετύχει πέντε γκολ, έναντι δύο της ιταλικής ομάδας. Για… χάρη του ημιτελικού με τη Ρόμα, ο επιθετικός της Λίβερπουλ, Μοχάμεντ Σάλαχ, θα επιστρέψει στο «Ολίμπικο», όπου σημείωσε 34 τέρματα σε 83 συμμετοχές με τους «τζαλορόσι» την διετία 2015-17.

Η UEFA ανακοίνωσε το πρόγραμμα των ημιτελικών του Champions League, το οποίο οριστικοποιήθηκε μετά τη σημερινή (13/4) κλήρωση στη Νιόν. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Α΄ ΑΓΩΝΕΣ
Λίβερπουλ (Αγγλία)-Ρόμα (Ιταλία) (24/4)
Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) (25/4)

Β΄ ΑΓΩΝΕΣ
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) (1/5)
Ρόμα (Ιταλία)-Λίβερπουλ (Αγγλία) (2/5)

Ο τελικός θα διεξαχθεί στο «NSC Olimpiyskiy» του Κιέβου στις 26 Μαΐου.

H κλήρωση στο Europa League

Σε ό,τι αφορά την κλήρωση της ημιτελικής φάσης του Europa League στα γραφεία της UEFA στη Νιόν, προέκυψε και εδώ ο «πρόωρος» τελικός μεταξύ της Άρσεναλ και της Ατλέτικο Μαδρίτης. Στο άλλο ζευγάρι των ημιτελικών η Μαρσέιγ του Κώστα Μήτρογλου θα διεκδικήσει το «εισιτήριο» για τον τελικό της διοργάνωσης στη Λιόν, κόντρα στη Σάλτσμπουργκ. Να σημειωθεί πως όποια ομάδα προκριθεί από το ζευγάρι Μαρσέιγ-Σάλτσμπουργκ θα είναι η γηπεδούχος στον τελικό της διοργάνωσης.

Αναλυτικά η κλήρωση των ημιτελικών του θεσμού:

Μαρσέιγ (Γαλλία)-Σάλτσμπουργκ (Αυστρία)

Αρσεναλ (Αγγλία)-Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)

 *Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν στις 26/4, οι ρεβάνς στις 3/5, ενώ ο τελικός θα διεξαχθεί στις 16 Μαϊου στο «Stade de Lyon» στη Γαλλία.