noodles volos banner

Με Ντιναμό Κιέβου κληρώθηκε η ΑΕΚ

Η Ντιναμό Κιέβου θα είναι η αντίπαλος της ΑΕΚ στην φάση των «32» του Europa League, όπως προέκυψε από τη σημερινή κλήρωση στην «έδρα» της UEFA, την ελβετική πόλη Νιόν.

Μπορεί ο αντίπαλος της Ένωσης να μην είναι η ομάδα-φόβητρο και να απέφυγε ορισμένα από τα λεγόμενα «μεγαθήρια» (Άρσεναλ, Ατλέτικο Μαδρίτης), ωστόσο, σε καμία περίπτωση οι Ουκρανοί δεν είναι αμελητέα ποσότητα. Η κλήρωση μπορεί να χαρακτηριστεί ως μία πρόκληση για τον Μανόλο Χιμένεθ και τους παίκτες του, οι οποίοι καλούνται σε δύο ματς με την πάλαι ποτέ κραταιά ομάδα της χώρας να κάνουν άλλη μία υπέρβαση και να περάσουν στους «16» της διοργάνωσης. Το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας στις 15 Φεβρουαρίου 2018, ενώ η ρεβάνς στιο Κίεβο μία εβδομάδα αργότερα (22/02).

Από τα υπόλοιπα παιχνίδια της φάσης των «32»του Europa League τα ζευγάρια που ξεχωρίζουν είναι, το Νάπολι-Λειψία και το Λιόν-Βιγιαρεάλ. Η Άρσεναλ εύκολα ή, δύσκολα αναμένεται να ξεπεράσει το εμπόδιο της Έστερσουντ, που το περασμένο καλοκαίρι είχε αποκλείσει τον ΠΑΟΚ, όπως και η Ατλέτικο Μαδρίτης την Κοπεγχάγη του Κάρλος Ζέκα.

Αναλυτικά τα ζευγάρια των 32 του Europa League: 

Ντόρτμουντ - Αταλάντα, Νις - Λοκομοτίβ Μόσχας, Κοπεγχάγη - Ατλέτικο Μαδρίτης, Σπαρτάκ Μόσχας - Αθλέτικ Μπιλμπάο, ΑΕΚ - Ντινάμο Κιέβου, Σέλτικ - Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, Νάπολι - Λειψία, Ερυθρός Αστέρας - ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Λιόν - Βιγιαρεάλ, Ρεάλ Σοσιεδάδ - Σάλτσμπουργκ, Παρτίζαν - Βικτόρια Πλζεν, Στεάουα Βουκουρεστίου - Λάτσιο, Λουντογκόρετς - Μίλαν, Αστάνα -Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Έστερσουντ - Άρσεναλ, Μαρσέιγ - Μπράγκα.

Η κλήρωση της φάσης των «16» του Europa League θα διεξαχθεί στις 23 Φεβρουαρίου, ενώ ο τελικός της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί στις 16 Μαΐου στην έδρα της Λιόν, το «Παρκ Ολιμπίκ Λιονέ».