noodles volos banner

Πήρε "μηδέν" η Εθνική με Εσθονία

Την ώρα που η Κύπρος πραγματοποιούσε μια απίθανη ανατροπή, επικρατώντας 3-2 της Βοσνίας, η Εθνική μας ομάδα έκανε αποκαρδιωτική εμφάνιση και έμεινε στο 0-0 με την Εσθονία, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία για να «αγκαλιάσει» τη δεύτερη θέση και παίρνοντας "μηδέν" με την εμφάνισή της. 

Στοίχισε η απουσία του Μήτρογλου, με την ομάδα του Σκίμπε να απειλεί τέσσερις φορές στο πρώτο ημίχρονο, ενώ έμεινε χωρίς καθαρή ευκαιρία στο δεύτερο μέρος. Έστω κι έτσι η Ελλάδα αύξησε τη διαφορά από την τρίτη Βοσνία στους δύο βαθμούς, αλλά παράλληλα έχασε την ευκαιρία να μπει στη διεκδίκηση της πρώτης θέσης από το Βέλγιο, το οποίο υποδέχεται την ερχόμενη Κυριακή (3/9, 21:45).

Ούτε πέντε λεπτά δεν πρόλαβαν να περάσουν από το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή και η Ελλάδα έκανε την πρώτη της φάση στο ματς. Ο Τζαβέλλας έβγαλε την φαλτσαριστή σέντρα από τα αριστερά, ο Βέλλιος έκανε την καρφωτή κεφαλιά, αλλά ο Ακσάλου με ωραία επέμβαση κράτησε το μηδέν. Ωστόσο, μετά από αυτή την ευκαιρία, ο ρυθμός ήταν κακός, όπως και η Εθνική μας ομάδα.

Παρότι η «γαλανόλευκη» είχε την κατοχή της μπάλας, δεν μπορούσε να φτιάξει φάσεις προς την αντίπαλη εστία και αναλωνόταν σε μια ανούσια κατοχή της μπάλας. Τα λεπτά περνούσαν, η Εσθονία αμυνόταν υποδειγματικά και έβαζε δύσκολα στην ομάδα του Μίχαελ Σκίμπε, που περιοριζόταν σε ορισμένες εμπνεύσεις του Δώνη και μερικές στατικές φάσεις. Από μία τέτοια η Ελλάδα απείλησε στο 30ο λεπτό όταν ο Φορτούνης εκτέλεσε το φάουλ και ο Μανωλάς έπιασε την κεφαλιά, με τον Ακσάλου να διώχνει ενστικτωδώς.

Η τελευταία ευκαιρία στο πρώτο μέρος ανήκε ξανά στην Ελλάδα, όταν ο Δώνης έκανε το μακρινό σουτ, ο Ακσάλου δεν κατάφερε να μπλοκάρει την μπάλα, όμως το σουτ του Βέλιου από δύσκολη γωνία πέρασε πολλά μέτρα άουτ.

Η Εθνική μας έπρεπε να ανεβάσει ρυθμό, να φτιάξει ευκαιρίες και να κυνηγήσει το γκολ στην επανάληψη, αλλά δεν τα κατάφερε ποτέ. Με πέντε παίκτες στην άμυνα και… γερά κορμιά στην αντίπαλη άμυνα, τα γεμίσματα της Εθνικής ήταν βούτυρο στο ψωμί των φιλοξενούμενων!

Ο Σκίμπε προσπαθούσε από τον πάγκο με τις αλλαγές του (Σταφυλίδης, Διαμαντάκος, Μπακασέτας) να κάνει πιο επιθετική την γαλανόλευκη αλλά… τίποτα.

ΕΛΛΑΔΑ (Μίχαελ Σκίμπε): Καρνέζης, Μανωλάς, Κ. Παπαδόπουλος (65' Σταφυλίδης), Τζαβέλλας, Ζέκα, Τζιόλης, Φορτούνης, Μάνταλος (80' Μπακασέτας), Δώνης, Βέλλιος (70' Διαμαντάκος).

ΕΣΘΟΝΙΑ (Μάρτιν Ρέιμ): Ακσάλου, Γιάαγκερ, Μπαράνοβ, Κλάβαν, Κάιτ, Ντιμιτρίεβ (81' Αντόνοβ), Τενίστε, Κρούγκλοβ, Καλάστε (89' Μίλερ), Ζενιόβ, Ανιέρ (93' Ταμ).

 Η βαθμολογία

Βέλγιο 19 (33-2)

Ελλάδα 13 (10-3)

Βοσνία 11 (15-8)

Κύπρος 10 (8-11)

Εσθονία 5 (5-17)

Γιβραλτάρ 0 (3-33)

*ο πρώτος κάθε ομίλου προκρίνεται απευθείας στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ οι οκτώ από τους καλύτερους εννιά δεύτερους παίζουν αγώνες μπαράζ

 

Last modified onFriday, 01 September 2017 00:30