noodles volos banner

176 εκ. το μπόνους της Τσέλσι για την κατάκτηση του πρωταθλήματος

Η Τσέλσι στέφθηκε πρωταθλήτρια Αγγλίας στην 36η αγωνιστική του φετινού πρωταθλήματος, έχοντας εκμεταλλευτεί την προ εβδομάδας ήττα της Τότεναμ από τη Γουέστ Χαμ στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου και παίρνοντας στη συνέχεια δύο νίκες στα παιχνίδια με Μίντλεσμπρο και χθες Παρασκευή με Γουέστ Μπρομ, βάζοντας τέλος στη σεμνή τελετή. Η ομάδα του Κόντε δύο αγωνιστικές πριν το τέλος άφησε δέκα βαθμούς πίσω την Τότεναμ, που έχει και παιχνίδι λιγότερο, αλλά στα τρία ματς που θα δώσει, δεν προλαβαίνει να καλύψει τη διαφορά. 

Με την κατάκτηση της κορυφής, η Τσέλσι θα λάβει και 176 εκατ.ευρώ (!), το μεγαλύτερο «μπόνους» που έχει προκύψει ποτέ για πρωταθλήτρια ομάδα, λόγω του εξωπραγματικού deal των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Πρέμιερ Λιγκ! Πέρυσι, η Λέστερ είχε εξασφαλίσει 110 εκατ.ευρώ, ενώ οι «μπλε», που είχαν τερματίσει στη 10η θέση της βαθμολογίας, είχαν λάβει 102 εκατομμύρια.  Το τεράστιο ποσό που προβλέπεται πλέον για τους Πρωταθλητές, είναι ένα σύνολο εσόδων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, τα διαφημιστικά, την κεντρική διαχείριση των ομάδων του πρωταθλήματος αλλά και τις φορές των ζωντανών μεταδόσεων των παιχνιδιών για κάθε σύλλογο. 

Σε ό,τι αφορά το χθεσινό καθοριστικό εκτός έδρας ματς με τη Γουέστ Μπρομ ίσως η χειρότερη φετινή μεταγραφή στην Premier League έδωσε τον τίτλο στην Τσέλσι, σκοράροντας στο 82’ του αγώνα για δεύτερη φορά μετά την 2η αγωνιστική. Από τις 20 Αυγούστου ο Μπατσουαγί δεν πανηγύρισε ξανά, για να το κάνει την πιο σημαντική στιγμή. Ο Αντόνιο Κόντε τον έριξε στο ματς στο 75' και στην πρώτη επαφή του με την μπάλα (82') νίκησε την άμυνα της Γουέστ Μπρομ, χαρίζοντας στην Τσέλσι το 0-1 στο «Χόθορνς και μαζί την μαθηματική κατάκτηση του τίτλου.