noodles volos banner

"Γρανίτης" η Γιούβε, ασταμάτητη η Μονακό

Άμυνα από… γρανίτη παρουσίασε η Γιουβέντους στο Καμπ Νου και σταμάτησε τις ορέξεις της Μπαρτσελόνα για ριπίτ του θριάμβου της επί της Παρί. Η ιταλική ομάδα με το 0-0 σφράγισε τη πρόκριση της στα ημιτελικά του Champions League. Η νίκη των Ιταλών στο Τορίνο με 3-0 αποδείχθηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο για τους Καταλανούς.

Οι γηπεδούχοι έχασαν δύο καλές ευκαιρίες στο πρώτο 20λεπτο με τους Μέσι και Σουάρες, αλλά σε γενικές γραμμές δεν ήταν ιδιαίτερα απειλητικοί. Πίεσαν στο δεύτερο μέρος ακόμη περισσότερο και είχαν μία ακόμη κλασική ευκαιρία με τον Μέσι στο 67’, αλλά το γκολ δεν ήρθε.

Μετά από 15 σερί ευρωπαϊκές νίκες στη Βαρκελώνη η Μπαρτσελόνα δεν κατάφερε να σκοράρει απέναντι στη «Γιούβε» κι έμεινε εκτός συνέχειας. Για δεύτερη σερί σεζόν, μάλιστα, η πορεία της στη διοργάνωση σταματά στους προημιτελικούς, καθώς πέρυσι είχε αποκλειστεί από την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Διαιτητής: Μπγιορν Κούιπερς (Ολλανδία)

Κίτρινες: Ινιέστα-Κιελίνι, Κεντίρα

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Σέρζι Ρομπέρτο (78' Μαστσεράνο), Πικέ, Ουμτιτί, Άλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (58' Πάκο Αλκάθερ), Ινιέστα, Μέσι, Νεϊμάρ, Σουάρες

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Ντάνι Άλβες, Μπονούτσι, Κιελίνι, Άλεξ Σάντρο, Κεντίρα, Πιάνιτς, Κουαδράδο (84' Λεμίνα), Ντιμπάλα (75' Μπαρτσάλι), Μάντζουκιτς, Ιγκουαΐν (88' Ασαμόα)

Μονακό-Ντόρτμουντ 3-1

Με… τρένο μοιάζει η Μονακό που μετά τη Μάντσεστερ Σίτι απέκλεισε και την Ντόρτμουντ, για να βρεθεί στα ημιτελικά του Champions League. Οι Μονεγάσκοι που είχαν επικρατήσει με 3-2 στη Γερμανία, νίκησαν με 3-1 στο Λουί II και πήραν πανηγυρικά το εισιτήριο για την τετράδα.

Η ομάδα του Ζαρντίμ «καθάρισε» από νωρίς την πρόκριση, καθώς στο 3’ άνοιξε το σκορ με τον Εμπαπέ και στο 17’ με το τέρμα του Φαλκάο έβαλε τους Γερμανούς με την πλάτη στον τοίχο. Η Ντόρτμουντ μείωσαν στο 48’ με τον Ρόις σε 2-1 και αναθάρρησε, αλλά στο 87’ το τέρμα του Ζερμέν έσβησε και τις τελευταίες λιγοστές ελπίδες τους και έδωσε πανηγυρικό τόνο στην πρόκριση της Μονακό.

Διαιτητής: Νταμίρ Σκόμινα (Σλοβενία)

Μονακό (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Σούμπασιτς, Τουρέ, Γκλικ, Τζέμερσον, Μεντί, Μουτίνιο, Μπακαγιόκο, Μπερνάρντο Σίλβα (90΄ Ράγκι), Λεμάρ, Φαλκάο (67΄ Ντιράρ), Εμπαπέ (81΄ Ζερμέν)

Ντόρτμουντ (Τόμας Τούχελ): Μπούρκι, Πίστσεκ, Γκίντερ, Παπασταθόπουλος, Ντουρμ (27΄ Ντεμπελε), Βάιγκλ, Σαχίν (46΄ Σμέλτσερ), Ρόις, Καγκάουα, Γκερέιρο (72΄ Πούλισιτς), Ομπαμεγιάνγκ