noodles volos banner

Αποβλήθηκε ο Τζανετόπουλος στη νίκη της Εθνικής επί της Αλβανίας

Η Εθνική Ελλάδας U21 επικράτησε 2-1 των Αλβανών, ανατρέποντας το 0-1 από το 22' κι έφτασε τους 10 βαθμούς στον τέταρτο όμιλο των προκριματικών του Euro U21. Βασικός ήταν ο Άνταμ Τζανετόπουλος που αποβλήθηκε πέντε λεπτά πριν τη λήξη, παρό' αυτά η Ελλάδα στην εκπνοή σκόραρε και πήρε τους τρεις βαθμούς. 

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν καλύτερο σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, ωστόσο οι Αλβανοί ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ στην πρώτη φάση που έκαναν στο παιχνίδι.

Συγκεκριμένα ο Λατίφι στο 22' έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπάρκα, δίνοντας το προβάδισμα στη χώρα του. Από εκείνη τη στιγμή και έπειτα η Αλβανία εξαφανίστηκε από το γήπεδο, με το συγκρότημα του Αντώνη Νικοπολίδη να φτάνει στην ισοφάριση στο 44'.

Ο Σκάλα αποβλήθηκε για το πέναλτι που έκανε, την εκτέλεση του οποίου ανέλαβε ο Ιωαννίδης που από τα 11 βήματα έγραψε το 1-1 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου. Στην επανάληψη οι Ελπίδες που έπαιζαν και με παίκτη παραπάνω, πίεσαν ακόμα περισσότερο ψάχνοντας το γκολ που θα τους έδινε το τρίποντο.

Στο 85' ο Τζανετόπουλος είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Μπάρε και αποβλήθηκε, με την αριθμητική ισορροπία να αποκαθίσταται.

Τελικά στο 90' η Ελλάδα κατάφερε να πάρει τη νίκη, όταν ο Τσιλιανίδης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Στρακόσα διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.

Ελλάδα (Αντώνης Νικοπολίδης): Μπάρκας, Μύγας, Γιαννούλης (67' Τσιμίκας), Ρισβάνης, Τζανετόπουλος, Σιώπης (36' Τσιλιανίδης), Δώνης, Χαρίσης, Ιωαννίδης, Ορφανίδης (63' Κουλούρης), Μυστακίδης

Αλβανία (Ρέντι Γιουπί): Στρακόσα, Γκουρίστα, Χοξαλάρι, Σκάλα, Πρένγκα, Γκρέζντα (46' Καρίκι), Λάτσι, Μανάι, Μπάρε, Λατίφι, Τσεκίτσι