noodles volos banner

Πρώτη ιστορική νίκη μέσα στην Ολλανδία (video)

Μια σπουδαία και ιστορική νίκη-έστω κι αν πρόκειται για φιλικό ματς-πέτυχε η Εθνική μας ομάδα, που επικράτησε με 2-1 της Ολλανδίας στο «Φίλιπς Στάντιον»! Η ομάδα του Μίκαελ Σκίμπε, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, απάντησε με γκολ των Μήτρογλου (29') και Γιαννιώτα (74') και έγραψε ιστορία απέναντι στους Ολλανδούς. Δείτε εδώ το φιλμ του αγώνα.

Κι αυτό γιατί σε συνολικά 8 αναμετρήσεις με τους «οράνιε», σε επίπεδο ανδρών ως σήμερα, είχαμε αποσπάσει μόλις μία ισοπαλία (το 1-1 στο Ντε Κούιπ στις 25-3-1987) με τα τέρματα να είναι 1-19!

Πέρα από αυτό όμως, η Ελλάδα, απέναντι σε μία παραδοσιακή δύναμη του Παγκοσμίου ποδοσφαίρου, θύμισε κάτι από τις ομάδες των Ρεχάγκελ και Σάντος, δείχνοντας ικανή να επιστρέψει.

 Η Εθνική έδειξε συμπαγής, είχε χαρακτήρα, πίστη και με μεθοδευμένο παιχνίδι, πέτυχε μια σπουδαία ανατροπή. Αναμφίβολα μιλάμε για ένα αποτέλεσμα που ήρθε την κατάλληλη στιγμή, καθώς στις 6 του μηνός αρχίζουμε τις υποχρεώσεις μας για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας, απέναντι στο Γιβραλτάρ.

Το πρώτο μέρος είχε καλύτερο ρυθμό, με την Εθνική μας να μην επηρεάζεται από το γρήγορο γκολ των Ολλανδών με τον Βαινάλντουμ στο 14'. Οι παίκτες του Σκίμπε δεν πτοήθηκαν, έδειξαν αντίδραση και με σωστά οργανωμένες επιθέσεις κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση στο 29' με τον Τοροσίδη να δημιουργεί και τον Μήτρογλου να εκτελεί ωραία με κεφαλιά. Νωρίτερα στο 21' ο Κώστας Φορτούνης είχε την καλύτερη στιγμή της Ελλάδας στο α' μέρος με ένα δυνατό σουτ.

Οι αλλαγές που έκανε ο Σκίμπε στο δεύτερο μέρος δεν επέτρεψαν στην Εθνική να συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό που είχε μετά το πρώτο 15λεπτο της αναμέρησης. Οι «οράνιε» κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο, πίεσαν για το γκολ που θα τους έδινε το προβάδισμα, αλλά παρά τα πολλά λάθη που έκαναν οι διεθνείς ιδιαίτερα στην κυκλοφορία της μπάλας δεν κινδύνευσαν ουσιαστικά, πέρα από το σουτ του Γιάνσεν στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους. 

Μάλιστα η Εθνική κατάφερε να «παγώσει» το «Φίλιπς Στάντιον» καθώς στο 74' ο Γιαννιώτας έκανε το 1-2 σε μια εξαιρετική αντεπίθεση που άρχισε από τους Μάνταλο και Μήτρογλου!

Από το ματς δεν έλειψαν οι εντάσεις, καθώς ήταν ένα δυνατό ματς και από τις δύο πλευρές, με τους παίκτες του Σκίμπε όπως όχι μόνο να μην επηρεάζονται, αλλά να το εκμεταλλεύονται εις όφελός τους, δημιουργώντας άγχος και εκνευρισμό στους αντιπάλους τους.

Ως το φινάλε του ματς, η Εθνική άντεξε στην πίεση των Ολλανδών και μάλιστα με σχετική άνεση, αναγκάζοντας μάλιστα αρκετούς από τους φιλάθλους των γηπεδούχων να αποχωρίσουν απογοητευμένοι πριν από το τελευταίο σφύριγμα!

ΣΚΟΡΕΡ: 14' Βαϊνάλνουμ – 29' Μήτρογλου, 74' Γιαννιώτας

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κακαλκαβάν (Τουρκία)

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Ντ.Μπλιντ): Ζουτ, Βίλεμς (80΄ Ντοστ), Μπλιντ, Μπρούμα, Φέλτμαν, Σνάιντερ (66΄ Πρόπερ), Στρούτμαν (66΄ Χέντριξ), Βαϊνάλντουμ (72΄ Κλάασεν), Προμές (72΄ Νάσριχ), Μπερκχάις, Γιάνσεν

ΕΛΛΑΔΑ (Μ.Σκίμπε): Καρνέζης (46΄ Καπίνο), Παπασταθόπουλος, Μανωλάς (46΄ Παπαδόπουλος), Τζαβέλλας, Τοροσίδης (46΄ Μπακασέτας), Σάμαρης, Μανιάτης, Μάνταλος (83΄ Καρέλης), Φορτούνης (56΄ Γιαννιώτας), Χολέμπας (46΄ Σταφυλλίδης), Μήτρογλου.

Media