noodles volos banner

«Κρεμάει τα παπούτσια» του ο Μέλμπεργκ

Έκλεισε ένας κύκλος επιτυχημένης καριέρας για τον Όλοφ Μέλμπεργκ, που διέπρεψε στα ευρωπαϊκά γήπεδα αλλά και στα ελληνικά με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Μετά από 19 χρόνια συνεχής παρουσίας στα γήπεδα, ο Σουηδός αμυντικός που αγωνίστηκε με τα χρώματα του Ολυμπιακού για τρία χρόνια (2009-2012) σε Ελλάδα και Ευρώπη, με 71 συμμετοχές στο ενεργητικό του, πέτυχε 7 γκολ και κατέκτησε δυο πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο Ελλάδος, αποφάσισε με την λήξη της συνεργασίας του με την Κοπεγχάγη να βάλει «τέλος» στην πλούσια καριέρα του.

Ο διεθνής με την Εθνική Σουηδίας, φόρεσε την φανέλα με το εθνόσημο 117 φορές και σημείωσε 8 τέρματα, πέρασε από ομάδες όπως η Γιουβέντους, η Βιγιαρεάλ, η Άστον Βίλα, και η Κοπεγχάγη και αποφάσισε να κρεμάσει τα παπούτσια του μετά από 19 χρόνια ποδοσφαιρικής καριέρας, σε ηλικία 36 ετών.

Ο Μέλμπεργκ, λίγο μετά την ανακοίνωση της αποχώρησης του τόνισε: «Σήμερα ολοκληρώθηκε το συμβόλαιό μου με την Κοπεγχάγη, που ήταν και η τελευταία ομάδα της καριέρας μου. Ευχαριστώ όλους τους φιλάθλους, συμπαίκτες, προπονητές, με τους οποίους είχα την τιμή να αγωνιστώ όλα αυτά τα χρόνια. Ελπίζω πως στο μέλλον θα μπορέσω να χρησιμοποιήσω την εμπειρία και τις γνώσεις μου».