noodles volos banner

Έχασε την πρωτιά, αλλά κέρδισε Πόζογλου!

Ένας νεαρός που για πρώτη φορά φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ στο Europa League, ήταν η αποκάλυψη του ματς με την Αλκμααρ! Ο νεαρός Στέλιος Πόζογλου ήταν η έκπληξη της αποστολής του Στέφενς πριν το ματς της τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων, όμως ήταν τελικά και η μεγάλη αποκάλυψη. Μπορεί η ισοπαλία και το 2-2 του ΠΑΟΚ να μην χάρισε την πρωτιά στον όμιλο στον Δικέφαλο του Βορρά που την αναζητούσε, όμως το κέρδος ήταν ο νεαρός Έλληνας, που στο ντεμπούτο του όχι μόνο κατάφερε να στρέψει τα βλέμματα επάνω του, αλλά πέτυχε και το γκολ της ισοφάρισης στις καθυστερήσεις, κρατώντας το αήττητο του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη! Η πρόκριση έτσι κι αλλιώς ήταν εξασφαλισμένη για την Ελληνική ομάδα, που ζητούσε την πρωτιά, για την οποία προσπάθησε αλλά με μέτρια εμφάνιση στην ασφυκτικά γεμάτη Τούμπα δεν μπόρεσε να την κατακτήσει. 

Οι Ολλανδοί έπαιξαν πιο έξυπνα και προηγήθηκαν δύο φορές με τον Λαμ στο 31’ και εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Γκόρτερ στο 71’, καθαρίζοντας την πρωτιά, ενώ ο ΠΑΟΚ προβλημάτισε με την απόδοσή του. Αν και ο Λούκας ισοφάρισε στο 37’ ευστοχώντας από την άσπρη βούλα, ήταν ο μόνος που πάλευε για να σκοράρει, ενώ οι Στοχ και Αθανασιάδης βρέθηκαν και πάλι σε κακή μέρα. Στα τελευταία λεπτά η πίεση αυξήθηκε και ο νεαρός Πόζογλου στο 90+4’ ισοφάρισε σε 2-2, με τον ΠΑΟΚ να αποφεύγει την ήττα, αλλά όχι και την πρωτιά. Στο τελευταίο εικοσάλεπτο ακούστηκαν αποδοκιμασίες από την εξέδρα...

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε καλά το ματς, χάνοντας κάποιες ευκαιρίες, όμως οι Ολλανδοί προσπαθούσαν να εκμεταλλευτούν τους κενούς χώρους στην άμυνα των γηπεδούχων. Παρά την πίεση, οι παίκτες του Χουμπ Στέφενς δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν τη μεγάλη ευκαιρία και στο 31’ ο Λαμ μετά από σειρά λαθών στην άμυνα του ΠΑΟΚ με πλασέ μέσα από την περιοχή έκανε το 0-1. Η απάντηση του «Δικεφάλου του Βορρά» δεν άργησε και στο 36’ ο Κίτσιου κέρδισε πέναλτι ε ανατροπή από τον Λιούις. Ο Λούκας ανέλαβε την εκτέλεση και ισοφάρισε σε 1-1.

Στο δεύτερο μέρος, ο ΠΑΟΚ είχε μια εδαφική υπεροχή, αλλά ο Αθανασιάδης όταν βρέθηκε μέσα στην περιοχή δεν μπόρεσε να σκοράρει. Σιγά-σιγά η Άλκμααρ ανέβαζε την απόδοσή της και έβγαινε επικίνδυνα στα καρέ του Γλύκου, ο οποίος αντέδρασε σωστά σε προσπάθειες των Μπερχουί και Γκούντελι. Όμως στο 71’ οι Ολλανδοί κέρδισαν πέναλτι σε χέρι του Λάζαρ μέσα στην περιοχή. Και ο Γκόρτερ ευστόχησε από την άσπρη βούλα, δίνοντας σαφές προβάδισμα πρωτιάς στην ομάδα του. Ο ΠΑΟΚ στα τελευταία λεπτά δεν είχε το καθαρό μυαλό να απειλήσει, με τους Ολλανδούς να συνεχίζουν να ψάχνουν τις αντεπιθέσεις.

Η είσοδος του νεαρού Πόζογλου βελτίωσε κάπως την εικόνα του ΠΑΟΚ που πίεζε πιο... ορθολογικά και στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, από σέντρα του Λούκας, ο νεαρός άσος, στο ντεμπούτο του σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, με κεφαλιά ισοφάρισε σε 2-2. Το αποτέλεσμα αυτό δεν έδωσε την πρώτη θέση στον ΠΑΟΚ, αλλά διατήρησε το αήττητο της ομάδας σε φάση ομίλων.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Κατσουράνης, Βίτορ, Λίνο, Τζιόλης, Κωνσταντινίδης (56’ Σκόνδρας), Λάζαρ, Λούκας, Στοχ (74’ Πόζογλου), Αθανασιάδης (64’ Νέτσιντ)

Άλκμααρ: Ντε Bίντερ, Ρέινεν, Λαμ, Χεντ, Χαπς, Γκούντελι, Γκόρτερ, Οβερτουμ (73’ Γιόχανσον), Μπερχουίς, Λιούις (54’ Γκούντμουνσον), Αβντιτς

 

Last modified onFriday, 13 December 2013 00:11