noodles volos banner

Η πορεία της Ακρόπολης Σέσκλου στο τοπικό πρωτάθλημα

πηγή ΠΟ Σέσκλου Ακρόπολη πηγή ΠΟ Σέσκλου Ακρόπολη

Το Σέσκλο χαρακτηρίζεται “ποδοσφαιρομάνα” της Μαγνησίας, καθώς έχει αναδείξει δεκάδες παίκτες που έκαναν καριέρα στα γήπεδα όχι μόνο του τοπικού ποδοσφαίρου, αλλά στις δύο μεγάλες ομάδες του Βόλου και εκτός Μαγνησίας. Η Ακρόπολη επιστρέφει εκεί όπου ανήκει, στην Α' Τοπική Κατηγορία και την τελευταία αγωνιστική, εφόσον δεν ηττηθεί από τον δεύτερο Παγασητικό, θα ολοκληρώσει τη σεζόν χωρίς ήττα.
Ο σύλλογος συμπληρώνει φέτος 45 χρόνια από την ίδρυσή του. Συμμετέχει στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ από το 1974 και στα τέλη της δεκαετίας του 1970, πανηγύρισε δύο σερί ανόδους, από τη Γ' στη Β' Ερασιτεχνική το 1978 και από τη Β' στην Α' το 1979. Ήταν η πρώτη μεγάλη φουρνιά ποδοσφαιριστών από το Σέσκλο που έφθασε στην κατάκτηση του Κυπέλλου ΕΠΣΘ το 1983 (κέρδισε 4-0 την Αργώ στον τελικό). Μάλιστα ήταν τότε που έγινε το ιστορικό παιχνίδι, σημείο αναφοράς, με αντίπαλο την Ανατολή Ιωαννίνων για το Κύπελλο Ερασιτεχνών, όπου η Ακρόπολη έχανε 3-0 στο ημίχρονο, ισοφάρισε και στην παράταση νίκησε 5-3.
Από το 1979 που ανέβηκε στην Α' ΕΠΣΘ, η ομάδα υποβιβάστηκε ύστερα από δύο δεκαετίες, το 2001! Και μετά ξεκίνησε το "ασανσέρ" μεταξύ των κατηγοριών. Παρέμεινε δύο χρόνια στη δεύτερη κατηγορία και προβιβάστηκε ως δεύτερη σε πρωτάθλημα 20 ομάδων. Το 2005 έπεσε ξανά, ανέβηκε το 2007 με προπονητή τον Βαγγέλη Τσουκάλη και μια νέα γενιά παικτών που αναδείχθηκαν. Έμεινε τέσσερα έτη, στη Β' έπαιξε το 11-12 για μία χρονιά, ακολούθησαν άλλες δύο σεζόν στην Α' και ξανά στη Β' από το 2014 έως φέτος. Το σημαντικότερο όμως είναι πως δεν έχει σταματήσει να βγάζει ποδοσφαιριστές που είτε παίζουν στη δική της ομάδα είτε αγωνίζονται σε άλλους συλλόγους (μόνο τέσσερις-πέντε είναι στον πρωταθλητή Ηρακλή...). Γιατί όπως πολύ εύστοχα παρατήρησε ο Βαγγέλης Τάχος “στο Σέσκλο δεν υπάρχει άμπαλος, όλοι ξέρουν να παίζουν ποδόσφαιρο”...